her tartışmada küsen, günlerce susan, trip atan eş?

etrafımda konuşabileceğim kimse yok ya da ben konuşamıyorum bilmiyorum. yardım ihtiyacım var, ben mi insanları anlamıyorum, hayatı anlayamıyorum bilemiyorum. eşimle konuşamıyorum. sorun yaşadığım, rahatsız olduğum bir şeyi söylediğimde önce bağırıp duruyor, kendini asla hatalı bulmuyor ve konuyla alakasız saçma sapan yerlere getiriyor konuşmayı. sonra susuyor ama günlerce ve aynı evin içinde tahammül edilir gibi değil... her zaman ilk adımı benden bekliyor ve ben yanına gidip güzel güzel konuşmazsam (eğer haksızsa, haklısın filan demem sadece güzelce durumu izaha çalışırım) mümkün değil ilk adımı atmıyor ve bu durum beni çok yıprattı açıkçası. siz böyle bir durumda kaldınız mı? nasıl aştınız? bana ne önerirsiniz? bu arada herkese karşı tavrı bu vatandaşın.

1. çok zor. böyle bir babaya sahibim. annem çok derin biri değildir o yüzden yıllarca hep annem laf açıp adım atıp küslüğü bitiriyordu. babam biz çocuklarına dahi küser adım atmazsak konuşmaz.

bunu resmen egodan yapıyolar süslü. gerçekten seviyorsan saygı duyuyorsan haksızsan özür dileyeceksin karşındakinden beklemeyeceksin hep. aksi durumda karşı taraf inanılmaz yıpranıyor. size tavsiyem, madem konuşmuyor hep siz ara buluyorsunuz. bir kere de bulmayın. bırakın ne hali varsa görsün. sabredin bi süre. alışmıştır çünkü eşiniz siz adım atıyorsunuz diye onun küstahlığı binmiştir ona. eninde sonunda o adım atmak zorunda kalacaktır bence. başka türlü huylu huyundan vazgeçmiyor.

24 kasım 2018 18:12

2. Zor çok zor. Sırf bu yüzden çok sevdiğim erkek arkadaşımdan ayrıldım. Artık cekilmez bir hal almıştı. Herşeye alınıp benim gönlünü almamı bekliyordu. Başta 1-2 saat süren soğukluk ilişki ilerleyince 1-2 gün hatta 1-2 hafta oldu. Evlilik yoluna girdiğimizde istemem olduktan sonra daha da bir değişti sanırım havaya girdi. Zaten istedik oldu bitti diye mi düşündü artık bilmiyorum herşeye trip atar hale geldi. benim heyecanımı, telaşımı Anlaması ve yanımda olması gerekirken en güzel günlerimi mahvetti. Yaptıkları çirkinliklere benim surat asmam gerekirken onlar astı. Yani değişmiyor değiştiremezsiniz. Ama bu demek değildir ki bu durumu kabullenin. Sadece kendi tavrınızı ortaya koyun ve tartışmaktan kaçının. Zaklaşmayı tercih edin. O konuşmuyor mu siz de onunla konuşmayın. Eğer her defasında yanına gidip gönlünü alırsanız bu davranışı normalleştirecek ve sizi daha zorlu günler bekleyecek.

24 kasım 2018 20:42

3. Öncelikle yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

2. Anonim o yola girmeden döndüğün için şanslı olduğunu bil çünkü bu şartlarda evlilik çok zor. Eşim bunun yanı da merhametsiz, ben ağlarken daha bir gün olsun gelip de gönlümü almamıştır. Daha neler neler işte... Umarım hatalarını kabullenebilen, olgun, seni insan olarak kabul eden ve her anlamda sevip sayan biriyle evlenirsin.

24 kasım 2018 21:05

4. Ben 2. Anonim çok teşekkür ederim. Ağladım ajitasyon yapıyorsun dedi sinirlendi Tokat yedim sustum. sonra dedim ki evlenince ne olacak? Dediğiniz gibi evlilik çok zor ve biliyordum daha beter şeyler yaşayacaktım. İnşallah sizin için herşey güzel olur ve bu probleminizi çözersiniz.

24 kasım 2018 23:21

5. Süslü insan bir yere kadar sabredin biraz da siz konusmayin bakalım ne yapacak iki evin içinde yabancı olmak ne zordur. Evlenmek istemiyorum her gün farklı bir süslü sorun yaşıyor.

24 kasım 2018 23:25

6. Süslü yanlış anlamayin gerçekten evlenmeden önce bilmiyor muydunuz? Soruyorum çünkü evlendikten sonra mı değişiyorlar bunu merak ediyorum. ne kadar zaman birlikteydiniz ve durumun farkında değil miydiniz oncesinde

25 kasım 2018 02:55

7. Babam aynı böyle bir insan. Son süslülere binaen söylüyorum annem hiç anlamadığını söylüyor. Hatta babamın o dönemden kalma mektupları, şiirleri, günlükleri falan var o adamın bu adam olduğuna inanmak zor gerçekten. Belli etmese de duygusal bir adam zaten ama bu inatlığı gerçekten çoğu şeyi yıkıyor. Bir hafta önce yine küstü mesela konuşmuyor kadınla ve annem çok zor bir dönemden geçiyor şu ara hala gelip onun gönlünü almasını bekliyor. Ben ailede çocuk sınıfına girdiğim için çok karışmak istemiyorum ama bazen gerçekten bizim müdahelemizle düzeldiği oluyor. Anneme hep sen sadece içindekileri kus o yine gelip konuşmasın sen bana hak vermek zorunda değilsin bunları böyle böyle bil de köşene çekil kendine eziyet etme diyorum ama demekle olmuyor işte. Söyleyecek pek bir şey bulamıyorum vallahi süslüm umarım eşiniz bu yönlerini tez vakitte törpüler de huzura kavuşursunuz.

25 kasım 2018 03:05

8. Daha önce göstermiyor muydu diye soran süslüler. aslında daha önce de böyle oluyordu. Ben sanırım biraz da duyguların etkisiyle onun yapısı böyle biraz uzak kalmak istiyor diye yorumluyordum. Üzüldüğünü görüyordum(çok az tartıştık diyebilirim öncesinde) ve bana çok değer veriyordu aslında. bu huyu hariç gayet güzel bir profil çizmişti hala da herkesin sevdiği takdir ettiği bir insan. Ama gelgelelim günlerce küslük, gönül almayı bilememesi(ya bir gün de hatalı ben olayım da ona rağmen sırf gönül almak için gelsin tartıştığımız meseleler o kadar sıradan ki) insanı çok soğutuyor. Hele o dugusuzluk hali ağlasan da umru olmaması, sanki duygu sömürüsü yapıyormuşun gibi hissettirmesi.. aslında durum şundan ibaret evlenmeden önce gözünüze batan şey 1’se  evlendiğinde 5 katını yaşıyorsun. benim de makus kaderim bu yapıdaki bir insana hiç denk gelmemişim, etrafımdaki insanlarla sorun yaşıyorsam kızsak

25 kasım 2018 06:41

9. Adeta ömür törpüsü. Siz de ona trip atın. O ne yapıyorsa aynısını yapın. Sonra o sorunların dağ gibi olduğunu fark edip bir çözüm yolu arar belki. İnceldiği yerden koparsa da atın o adamı. Ruh hastası eder insanı öyle bir adam. Kendinizi bu kadar mı sevmiyorsunuz süslüm? Sizden, ruh sağlığınızdan, huzurunuzdan değerli mi bu adam?

25 kasım 2018 15:04