Ay bende bir görümce olarak gelin terörü yazardım ama o basiretsiz için saniyemi bile harcayamam.
Eşimin ailesinin yaşadığı şehir 2 saat mesafede ve nikah orda olacaktı, görümcem eşimin bizden önce oraya gitmesini, bizim (ben ve ailemin) kendimizin nikah yerine gidebileceğimizi söyledi... nikah çıkış müziğimize gerek olmadığını belirtti, benim için bir giyinme odasına gerek olmadığını da -onların evinde giyinemez miymişim, damat evinde yani-. Nikah dediğim açık alanda göl kenarında minik düğünümsü bu arada. B*k gibi giyinip geldi, kumaş pantolon gömlekle :')sanki tek kardeşi değil de uzaktan akrabanın bi şeyine gider gibi. bi tane filan fotoğrafı var bizle, eşimin yeğeniyle hiç fotoğrafı yok hatta, bu duruma çok üzülür hep.
Nikah öncesi bir kere arayıp sormadı (beni aramasına gerek yok zaten, kardeşini aramadı, evimize dandik bir nihale, evet nihale hariç hiçbir şey almadı (kuzenlerine ütü ve ütü masası almış ama :')), bize eski avizelerini gönderdi, kullanırız diye, o kullanmıyormuş...
Ya neler neler var da, görüşmüyorum artık, eşim de görüşmüyor. İşsiz güçsüz ev kadını işte psikolojisi bozulmuş bir şey beklemiyorum uzak olsun yeter
Anonim 4 ne sevap işledin :) Genelinin aklı nasıl sadece huzursuzluk çıkarmaya kötülüğe çalışıyor anlamıyorum
abim yeni evlenme arefesinde bana sorsanız da gelinlerin çoğunu kötülerim valla. ay bi görümce diye kalıplaştırmışsınız zaten görümceler hep şeytan gelinler melek sanki. gerçekten o kadar saçmasınız ki öfff bıktırdınız
Neden böyle dediniz ki tabi ki genellemek yanlış her iki taraftan da bu şekilde vardır. Kendi adıma konuşmak gerekirse tanımadığım biri hakkında daha görmeden böyle sallamazdım ben. Ya da kardeşimin mutsuz olacağını bile bile yapmazdım bunları.
arkadaşlar bir görümce adayı olarak söylüyorum . eğer ki size yapılanın (maddi olarak ) onda biri ona yapılmayacaksa bazı konularda haklı olabilir ajghafh. yani siz sırf erkek tarafı diye herşeyi onlara kitlerseniz ve bu durum görümce adayının maddi refahını düşürecekse huzursuzluk çıkarmakta bayağı haklı bence. ona bakarsanız geçen soruda ikişer ev verecek baba gibi mesela herşeyi erkekğe kitleyip sonra ağzını açmasınlar diyenlere bir sözünüz varmı? yani bazı şeylerde önce kendimize bakmamız lazım
Süslü valla haklısın ama en azından bize öyle olmadı. Kendisi evlenirken zaten çok lüks bir mekanda evlendi. Gelinliğini kendi babasına aldırdı vakkodan. Üstüne düğün hediyesi kendi babasına araba aldırdı. Nişanını benim 10 katım yaptı düğün gibi. Yani ona yapılmayan bir şey yok. Hele benim düğün de pandemiye denk geldi iyice boynu bükük kaldım :)
Ay aman benimki iki farklı adamla iki nişan yaptı, hunharca kınalar düğünler yaptı, hiçbir şeye de elini sürmedi. Ben eşimden daha çok kazanıyorum bütün evi tek başıma düzdüm gelinliğimi bile kendim aldım, kuaföre bile gitmedim bu salak umuyordu ki kuaför parasını da kardeşi öder... ötede konuşsun lütfen, siz de her şeyi genellemeyin bir şey yaşamışız ki konuşuyoruz burda
Görümcem çok iyi insan melek gibidir fakat,elti terörüm var. Kadın düğünümde bize bile sormadan şarkı söylemeye karar vermiş. Kendi düğününde de söylemiş. Hayır bir sor ben istiyor muyum?? Gel de çıldırma delirme ya!!! Sonuç iki tane şarkı söyleyecek. Resmen istemeyerek kabul ettim.
hayır siz böyle söyleye söyleye genel bir kanı yayılıyor ülkede. kime sorsan görümceler öcüymüş gibi yaklaşıyor. ne kadar iyi niyetle gidilse de o görümcelik kavramı hep hissettiriliyor. mesela 40 tane iyi şey de yapsan, 1 kötülük görülünce eee ne de olsa görümce işte vs. deniliyor. oysa ki gelinler de az değil, kocasını doldurup ailesinden uzaklaştırma çabasında olan çoook ama nedense hep görümceler konuşuluyor :)
size bir sözüm yok ss, sadece bu ikiyüzlülükten, bu ''görümcelik'' önyargısından sıkıldım içimi dökmüş gibi oldum fdsfds