hiç girdiğiniz bi işi başaramayıp istifa ettiğiniz / kovulduğunuz oldu mu?

1 ay oluyor yeni bi alanda bi işe girdim yaşım 29. işi biraz öğrendim ama olmuyor beceremiyorum, yöneticimden sürekli laf yiyorum neden şuna bakmadın bunu da unuttun falan gibi. sanırım başaramayacağım bu işi. benzer durumu yaşayan var mı? işi baya sevmedim, birileriyle pazarlık yapıp satış olsun diye ısrar edip insan darlamak gerekiyor. kafam çok karışık…

1. yöneticiler bağırır. özellikle satış söz konusuyla. asla yetinmezler. sen sevdiysen ısrarcı ol ve kal. sevmediysen, kendini ileride bunu yaparken hayal etmiyorsan hemen bırak.

27 nisan 2022 10:43

2. 1 ay birinden geri dönüş beklemek için çok erken. gözlemlerime göre 3 ayda anca bişiler beceriliyor, 6 ayda tam oturuyor bilgiler. size böyle abanan kimse bunu düşenemiyorsa yönetici olmasaymış keşke

27 nisan 2022 10:51

3. A3 ss hemen bırakmak büyük cesaret değil mi? Ailem önceki işimden ayrılırken de büyük olay çıkarmıştı girdiğin işte kalman lazım diye. 1 yıl çalışmıştım orda. Orada sipariş süreçlerini takip ediyordum teslimat vesaire. Sonra başka bi işe gireyim diye buraya başvurdum ve oldu. Bu girdiğim yerde "artık kalacaksın" diye konuştular hep ben girerken işe. Üzerimde büyük baskı var ve ne yapacağımı bilmiyorum. Bu işin bu kadar pazarlık satış odaklı olduğunu bilmiyordum. Zaten yapı olarak özel sektöre uygun bi tip değilim çok sakin ve saftirik denen bi karakterim vardır yırtıcı değilim. Ne yapacağım bilmiyorum ya çok bunaldım. Ama bu işin bana uygun olmadığı her halinden belli oluyor.

27 nisan 2022 10:55

4. Girdiğim iş beklediğim gibi çıkmadı hiç, bana anlatılan ile bana verilen görevler çok farklıydı. İnsan beceremeyeceğini hissediyor, ben de 4 ay da geçirsem beceremeyeceğimi hissettim. 3. Gün istifa ettim, mutsuz olduğum yerde duramam valla

27 nisan 2022 11:19

5. A6 nasıl bi işti? Kurumsal firma mıydı? Mesleğini merak ettim

27 nisan 2022 11:24

6. Biraz düşününce sürenin erken olduğuna karar verdim süslüler henüz 3 hafta oldu bu kadar sürede normal anlamamış olmam. Yöneticim ve diğer ekip arkadaşım biraz darlıyor sen niye yazmıyorsun şunu unutmuşsun şunu yapmak için çok geç kalmışsın falan diye ama söylemeseler de hiç haberim olmicak bi yandan. Kişisel almamak lazım sanırım.

27 nisan 2022 12:03

7. Mühendis olarak bir patron şirketine başladım. Yeni mezunum güya muhendis olarak başladık ama patron teknikeri çıkardı tekniker işini de bana verdi. Hadi neyse dedim daha da gencim ve paraya ihtiyacım var. Ön muhasebeye bakan kadını çıkardı bana fatura bile kestirdi ben de aptalım ya sesimi çıkaramadım. Çünkü beni manipule ediyor burdan çıkarsan iş bulamazsin başka yerlerde sana sarkintilik ederler burda aileyiz falan erkek arkadaşım da o zaman askerde işi yok ona da iş buluruz falan diye beni kandırıyor. Maaş artmıyor iş artıyor artık yetişemiyorum işlere. O haftanın işi bitsin diye pazar evden laptopla iş yapiyorum oh bitti hafta diyorum. Vatsap grubundan pazar günü yeni iş gönderiyor bana. En son yeni müşteri bul 3 ay içinde müşterilerimizi 3 katına çıkaracaksın başla hemen dedi. Bir hafta sonra daha bir tane bile müşteri bulamadın bir işe yaradığın yok dedi yeter deyip bastım istifayı. Oh be. antidepresan kullanmaya başlamıştım o iş yerinde etrafa karşı o kadar sinirliydim ki anneme sevgilime sürekli bagiriyordum sürekli ağlıyordum kendimi yetersiz hissediyordum. Üstlerim de sürekli her iş yeri böyle her patron böyle özel sektör böyle diyip beni manipule ediyordu.

27 nisan 2022 15:52

8. ben aslen çevirmenim ss, bu iş de ingiltere'deki kurumsal bir medya şirketinde editörlüktü. kanallarında yayınlanan diziler ve filmler için kısa açıklamaları/tanıtımları yazmak ve çevirmek, dizi/film dergilerine içerik üretimiydi. ama işe başladığımda bana tamamen teknik, hiç tanımadığım bir sistem öğretmeye başladılar, data giriş çıkışı yapmamı istediler, bilgisayarınız çok eski değiştirseniz falan demeye başladılar çünkü sistemi kaldırmıyordu. teknik kısımla asla uğraşmak istemediğim ve de sistemi beceremediğim için çıktım ben de

27 nisan 2022 20:27

9. 29 yasindaysan ailen niye karisiyor ki sana is baskisi yapiyor?

Sen işten once ailenle iliskini duzenle bak uzerindeno kadar baski kurmuslar ki kendine saf saftirik gibi yakistirmalar yapiyorsun. Cok net ozguven sorunun var. Onu cozersen işin de ustesinden gelirsin.

27 nisan 2022 21:54

10. Anon7 +1 bir işe girip çalışabilecek olgunluktaysanız iş, kariyer ve genel olarak hayatınızla ilgili kararlarınız için kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz.

28 nisan 2022 08:46