yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    12 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    hipotiroid ilaç kullanınca düzelse bile metabolizma yavaşlığı, saç dökülmesi vb etkiler devam eder mi?

    ilaç kullanınca hormonlar normal değerlerine geliyor. +hipotiroidi yenmiş olan var mı? nasıl?

    1. Ben de ilacı her sabah düzenli alıyorum ve yarım saat blyunca aç kalıyorum ama kilo sorunu çözülmüyor süslü :( Sanırım herkeste farklı bir etkisi oluyor bunun

    1 aralık 2020 00:35

    2. ben de bu hastalıktan muzdaribim 6-7 ay düzenli levotiron kullandım ancak pandemi sebebiyle nisan ayından bu yana muayene olamadım haliyle şiştim ve kendimi ne fiziksel ne de ruhsal anlamda iyi hissetmiyorum bu yüzden soruyu takipteyim

    1 aralık 2020 00:35

    3. Süslü benim yaklaşık bir buçuk yıl oldu. Ve ben baya kilo aldım ama gitmiyor zamklandılar resmen. Ben de pandemi yüzünden hastaneye gidemiyorum şu an iyi bir doktor bulmuştum tam da.

    1 aralık 2020 00:37


    4. Peki süslüler iyot ve selenyum (veya başka bir şey) takviyeleri alıyor musunuz?

    1 aralık 2020 00:38

    5. Süt, süt ürünleri tüketiyor musunuz?

    1 aralık 2020 00:39

    6. 8 yıldan fazla bir süredir düzenli ilaç kullanıyorum, saç dökülmesi her zaman için normal seviyedeydi. kilo konusunda ise ergenlik sonlarında ilaca başladığım için büyüme etkisiyle ister istemez fazla kiloları vermiştim. ama artık ilaç düzenli kullanılmaya başlanıldığında, kilo aldırır/kilo verdirir demek yanlış bence. çünkü ilaç zaten eksik olan hormonu takviye ediyor, olması gereken düzene getiriyor vücudu. kilo alıp vermek tamamen bireysel beslenmeye dayalı bir hale geliyor belirli bir süreden sonra. 3-4 yıla yakın bir süredir ideal kilomdayım mesela sabit ama bu kendi beslenme düzenimi oturttuğum için böyle. işin ucunu ne zaman kaçırsam o bir iki kilo alınıyor, dikkat ettiğimde tekrar veriliyor. hiçbir zaman hipotiroide bağlamadım bu durumu.

    1 aralık 2020 00:43

    7. a4süslü evet tüketiyorum çok da seviyorum yoksa iyi gelmiyor mu hipotiroide 🙄

    1 aralık 2020 01:01


    8. a5 süslü haklı olabilirsin. Belki de hipotiroide bağlamak kolayıma geliyordur. Aslında fazla kilolarım son 1 senedir benimle beraber ve bu seneye baktığımda günlük fiziksel aktivitem bayağı azalmış durumda

    1 aralık 2020 01:03

    9. Süslü merhaba geçmiş olsun ben 2011de inanılmaz psikolojik olarak kötü bir zaman geçirmiştim ve saçlarım dokulmuyordu avuç avuç akıyordu bildiğin tarayamiyordum korkudan

    Neyse tesadüf eseri bir kan testiyle hipotroidi olduğumu ogrendim.o zamandan beri farklı dozlarda euthyrox kullandım.hala kullanıyorum tabi ki.

    Saç dökülme sorunum asla geçmedi iş yerinde evde her yer benim saçlarımla dolu oluyor.sadece hamilelik döneminde azalmıştı.

    Metabolizma yavaşlığı bende yok çünkü asıri hareketli biriyim yani ilaçtan önce de hep zayiftim hala zayıfım.

    Sinirlilik hali el titremesi takıntılar hafif depresif haller hep vardı geçmiyor asla😆

    Bir dahiliye uzmanı da bana sütu direkt tuketmememi ve gluteni kesmemi önermişti ve ben sadece 2 haftada acayip kilo vermiştim.

    Hipotroidi de vücut bağışıklığı ile alakalı olduğu için hazır paketli gıdalardaki kimyasalları vücut yabancı olarak algılayıp savaş açıyor o yüzden mümkün oldukça uzak durmaya çalış.

    1 aralık 2020 01:31

    10. a1 süslü sanırım benim kilomun tek nedeni boğazımmış 🤣

    1 aralık 2020 11:50