hobi olarak öğrendiğiniz yabancı dilin sürpriz bir şekilde işinize yaradığı oldu mu hiç ?

sırf çok sevdiğim için bir kuzey avrupa ülkesi dili öğreniyorum. öğrenirken çok eğleniyorum ama bir yandan da ne işime yarayacak diyorum çünkü şimdilik o ülkede yaşama gibi bir planım yok. :’)  o ülkeden birkaç arkadaşım var onlarla konuşabilirim ama onlar da zaten canavar gibi ingilizce konuşuyor biz sohbet sırasında dönüp yine ingilizce konuşmaya başlarız gibi geliyor :d sizin böyle eğlencesine öğrendiğiniz bir dilin sonra beklenmedik şekilde çok işinize yaradığı oldu mu?  not: ingilizcem zaten çok çok iyi ikinci bir yabancı dil olarak öğreniyorum

1. belki iş bulursun hiç belli olmaz.

24 temmuz 2021 10:52

2. Evde kendi kendine dil öğreniliyor mu gerçekten yani konuşma pratiğini nasıl yapıyorsunuz

24 temmuz 2021 11:20

3. anonim 3, ogrendigim dil en yakın arkadaşımın anadili. takıldıkça ona soruyorum ya da normal sohbet ederken araya 1-2 tane o dilden cumle sikistiriyorum. zaten baslangic seviyesindeyim oyle uzun uzun konusacak kadar bilmiyorum dili.

kullandigim app'ler: busuu, duolingo, bir de o ulkenin hazirlamis oldugu bir dil ogrenme app'i var. simdilik yetiyor. zaten ingilizceye cok benzedigi icin zorlanmiyorum cok.

24 temmuz 2021 11:23

4. Almanca mi?

24 temmuz 2021 11:28

5. a5 yok canim almanca olsa kesin isime yarardi :)) isvecce

24 temmuz 2021 11:29

6. SS süslüm rare bir dilse kesinlikle ileride işine yarar. Kitap çevirisi, altyazı çevirisi, makale çevirisi vesaire yapabilirsin. Türkçe'den olmasa da İngilizcen çok iyiymiş, İngilizceden de yapabilirsin. Yani üzülme asla "hiç işime yaramayacak" diye.

24 temmuz 2021 11:51

7. Süslü sırf bu soruyu cevaplamak için hesabımı tekrar açtım :) ben de norveççe öğrenmeye başladım biliyorum assla işime yaramayacak ama tv programlarını çok seviyorum ve anlamak istiyorum. İngilizce altyazılı norveç programlarını tükettikten sonra hadi dili öğreneyim dedim duolingodan çalışıyordum çok da seviyordum. Ama işime yaramayacak olması motivasyonumu düşürdü bıraktım. İsveççe yine iyi en azından göç alan bi avrupa ülkesi işine yarama ihtimali var ama norveççede yok :'( bi de İsveçli arkadaşların varmış ne güzel ben olsam öğrenmeye devam ederdim. Okuduğun yada çalıştığın alan ne süslü?

24 temmuz 2021 12:00

8. hukuk mezunuyum suslu yuksek lisans yapiyorum :) skam diye bir dizi vardi izlemissindir mutlaka, sirf o dizi yuzunden  norvecceyi de cok seviyorum, o da kulaga cok hos geliyor bence 🤍

24 temmuz 2021 12:14

9. ne kadar güzel bir soru başlığı ss. ben de iskandinav dillerini ve dizilerini çok seviyorum, şu sıralar norveç dizisi okkupert'i izliyorum. ama en sevdiğim dil izlandaca ve öğrenmek istiyorum. işe yaraması gibi bir beklentim yok, dil öğrenme süreci başlı başına çok zevkli.

24 temmuz 2021 12:31

10. a8 ya ne guzel ^^ bence de cok eglenceli ya evde kendi kendime  "hej, jag heter yasmin, jag kommer från istanbul" diye geziyorum, kesinlikle izlandacaya basla sen de cokkkk keyifli! :d ayy aranizda isvecce ogrenen olsa keske beraber pratik yapardik 🤍

24 temmuz 2021 12:42