içinden kendi kendine senaryo uydurup kendi kendine oynamak?

hayatımın zor ve yalnız bir dönemindeyim, bu yüzden sıklaşmaya başladı. fakat hep vardı. şey gibi anlatabilirim süslüler, hani bir tartışmada vermeniz gereken cevap aklınıza gelir sonradan da o sahneyi kafanızda canlandırırsınız ya, ben bir işle uğraşmadığım her anı böyle geçiriyorum. gerçekte hayatımda olan kişilerle olaylar uyduruyorum, ve genelde kafamda kendimi onlara anlatıyorum, hayatımı, hissettiklerimi, yaşadıklarımı. bunu yapmaktan bazen hiçbir şeye odaklanamıyorum, kitap okurken bir bakmışım böyle hayaller kuruyorum, çıldırmak üzereyim. uyuyamıyorum, artık hislerimin bile gerçek olmadığını düşünüyorum. mesela üzüldüğümü düşündüğümde diyorum ki kendime bunu sadece kafanda uydurduğun bir rol olarak mı yapıyorsun, ve cevabı bilmiyorum. bunu yaşıyor musunuz, paylaşmak istedim, teşekkür ederim okuduysanız!

1. İyi akşamlar öncelikle.

Bunu çoğu zaman ben de yapıyorum. Hiç bu kadar üzerinde düşünmemiştim. Belki de düşünmem gerekirdi.

Acaba yavaş yavaş o kişilerle konuşsak mı? Yani kendi içimizde hesaplaşmaktansa  o an cevap verememiş olsak dahi daha sonra yanlarına gidip “seninle aramızda x olayı geçti ve beni yanlış değerlendirdin, işin özü bu ve ben aslında şöyle düşünüyorum” gibi.

2 eylül 2018 23:19

2. Benim bu. Balık burcu musun süslüm (: takipteyim, psikolojik bir sorun ise bilmek isterim. Takıntı yaptığım “platonik aşkıma” hala beni yanlış anladığını anlatıyorum, saatlerce.

2 eylül 2018 23:19

3. Ben kendimle roportaj yapan insanim o derece shshs yani mesela oscar almisim ve bir gazeteci o da benim tabii) benimle roportaj yapiyor. Kendim soruyorum kendim cevapliyorum. Sonra bazen mesela soyle bir olay olsa nasil bir konusma yapardim gibi seyler kuruyorum. Sizin yaptiginiz gibi olaylar dusunup senaryolar yaziyorum. Bu benim kendimi bildim bileli yaptigim bir sey ve hic rahatsizlik duymak aklima gelmedi. Hatta yalniz kaldigimda canimin sikilmamasini sagliyor gayet memnunum. Bunu biraz tek cocuk olup hayatimin buyuk cogunlugunda yalniz vakit gecirmeme bagliyorum.

2 eylül 2018 23:24

4. öncelikle hepinize teşekkür ederim, hayır terazi burcuyum :)

benim yaptığım da 3. Süslü gibi daha çok olay uydurmak aslında, olmuş şeyleri canlandırmıyorum. Tanıdığım a kişisini kafamın içinde karşıma çekip ona hobilerimi, çocukluk travmalarımı vs anlatıyorum. normalde ben de bu özelliğe bayılıyordum, özellikle otobüste, banyoda, uyumadan önce çok işime yarıyordu. Fakat son zamanlarda iyice kötüleşmeye, hayatımı engellemeye başladı. aynı zamanda bunun konuşacak birine sahip olmamaktan kaynaklandığını düşünüp kendime acıdığım, kendimden nefret ettiğim zamanları oluyor, genelde uyumadan önce, atak gibi. Kendimi rahatlatmak için eski güzel anıları düşünmeye çalışıyorum, fakat içimden bir ses yine o anıları yaşadığım herkesin sahte olduğunu, aslında bana değer vermediğini  hatırlatıyor, uykularım kaçıyor. Kafamı sürekli meşgul tutmaya çalışıyorum.

2 eylül 2018 23:31

5. Suslu ben 3.anonim ben de terazi burcuyum. Burcun laneti falan mi bu acaba :)) aslinda dedigin gibi bazen ben de konusacak birileri olsa ben bunlari kafamda kurmazdim deyip dertleniyorum veya bazen bir seyi kafamda o kadar cok olmasini istedigim sekilde canlandirmis oluyorum ki gercegini unutuyorum ve gerceklerle yuzlesemedigimi dusunup buna da dertleniyorum. Ama dedigim gibi bu ozelligin elimden alinmasini da asla istemezdim. Bu arada ben duzenli olarak psikologa gidiyorum (bu nedenle degil) bu durumdan bahsetmistim ve cok da ustunde durmamisti. Icin rahat edecekse bu durum ozelinde bir kac seans gidebilirsin ama soyle dusun insanlar seks hayatlari varken de masturbasyon yapmaya devam ediyorlar. Sen de cevrende konusacak bir suru arkadasin olsa da yine bunu yapmaya devam edersin diye dusunuyorum cunku gercek bir insanla konusmak dertlesmek ayri bu ayri.

2 eylül 2018 23:39

6. Merhaba bende böyleyim ve Daha öncede soruldu benzer bir soru bu bir hastalık adını henüz hatırlamıyorum. Yani hastalık boyutu aslında günlük işlerinizi idame ettiremeyecek evreye geçişinizle oluyor. Bende balık burcuyum bu arada. Önceleri hayalperest oluşuma veriyordum😅

2 eylül 2018 23:45

7. Bunu ben de sürekli yapıyorum evde yalnizsam bir isle ugrasirken kendi kendime o an konustugumuzu hayal edip veremediğim cevapları veriyorum istediğim tepkileri veriyorum.ama sevmedigim kişilerle yapıyorum genelde bu konuşmaları ve o kişiden iyice soğutuyor beni :d

Bu arada ben başak burcuyum ama son günü teraziye de kayıyor olabilir miyim hehe bilemedim :d

2 eylül 2018 23:46

8. Benim kafamda kurduğum senaryoda, ettiğim kavgayı kafama takmışlığım var ne diyorsun :d

Ama hep tanıdığım insanlar üzerinden kuruyorum. O da bir sebep olabilir :)

3 eylül 2018 00:33

9. aynisini yapiyorum ve balik burcuyum hdjdj ama bende de rahatsiz edecek boyuta geldi, hicbir seye odaklanamiyorum, ani yasayamiyorum. ani yasamaktansa kafamda kurdugum dunyaya gidip orada bir seyler yasiyorum, bilgisi olan varsa aydinlanmaya geldim..

3 eylül 2018 00:55

10. Ahahahahah süslüler ne çok varmış muzdarip! Gece gece tatlı cevaplarınızla kalbimi ısıttınız, seviyorum sizi!

3 eylül 2018 01:17