işten ayrılırken mailleri silmek?

süslüler işten ayrılmaya karar verdim fakat iş yerim istediğim tarihten önce çıkmamı istiyor. yeni bir kız aldılar ve ona işi öğretmeye başlamıştım. tam olarak işi öğrenemese de bazı şeyleri kapmış durumda. son 1 haftamda kalan işi öğretmek istemiyorum. ayrıca bizde hep geçmiş maillere bak orda yazar diyorlar. ben açıkçası işi bu şekilde öğrendim. (satın alma, sipariş geçme vs) şimdi giderken mailleri silsem ne olur? biliyorum kız çok zorlanacak ama bende bunu istiyorum.

1. çünkü açıkçası kızın müdür yardımcılarından birine beni şikayet ettiğini, ne kadar işi öğretiyor olsamda daha zamanı var diye bana öğretmiyor dediğini başkasından duydum.

12 aralık 2019 17:45

2. kıza yazık değil mi? gördüğüm kadarıyla kendiniz işten ayrılmaya karar vermişsiniz, çıkarılma falan yok. bu nasıl bir bencillik ve terbiyesizliktir? allah sizin gibi iş arkadaşından korusun ya, ne garip insanlar var.

12 aralık 2019 17:45

3. atılacak tüm maillerin örneklerini oradan bakarak yazdım. Satın alma, sipariş verme vs vs. Ayrıca işi gerçekten öğretiyordum fakat şikayet etmesi üzerine öğretmemeye karar verdim

12 aralık 2019 17:51

4. öğretme o zaman ne soruyorsun, kötülüğünü onaylayalım diye mi? kavga gürültü kovulduğum iş yerinde bile yerime geçecek arkadaşa elimden geleni yaptım, her şeyi göstermeye çalıştım çünkü iş ahlakı budur. o insanın bir suçu yok. seni şikayet etmesinde de haklı bence tam olarak şikayet ettiği şeyleri yapıyorsun. yazık ve ayıp.

12 aralık 2019 17:55

5. işten ayrıldıktan sonra şirketin size dava açma hakkı doğar.

12 aralık 2019 17:56

6. şirketin dava açma hakkı doğar falan demişler ama yanlışlıkla sildim diyebilirsiniz çünkü tümünü işaretle seçeneği falan var. ben olsam silerdim sanki ona iş öğretmek zorundaymışsınız gibi(gizlinot: şirketler resmen öğreteceksin diye başınızın etini yese bile iş tanımınızda öğretmenlik yapmak yoktur diye düşünüyorum) bir de gidip şikayet etmiş.

12 aralık 2019 18:01

7. şirketin dava açma hakkı yok arkadaşlar bilgi işleme sordum. Ki zaten o kadar uğraşmazlarda. Siz burda beni tanımadan delirdiyseniz oda delirir. Zaten istediğimde bu. Çünkü ben gerçekten iyi niyetli şekilde 20 gün boyunca işin her detayını anlatmaya çalıştım. Kızımız sadece belirli noktalarını aldı. Kalanıda ısrarla öğretecektim fakat benim istediğim tarihten sonra çıkartmaya karar verdiler. Bu durumuda dün söylediler. Yani planlarımı alt üst ettiler. Bundan dolayı sinirliyim. Amacımda delirtmek .

12 aralık 2019 18:06

8. A10, o arkadaşınız gibi olmayacağım çünkü memuriyeti kazandığım için işten ayrılıyorum. Yani maaşımda konumumda yükseliyor. Ayrıca ben herkesin başarılı olmasını isterim. Onun yerine başkasını getirip öğret deseler şuan sıfırdan öğretirim. Fakat o şikayet ederek cephe oluşturdu. Sorunda bu.

12 aralık 2019 18:08

9. istediğiniz tarihte cıkmak istiyorsanız ihbar sürenizi hesaplayıp istifanızı verirsiniz, kimse sizi zorla çalıştıramaz. suçsuz birinden de hınç çıkarmamış olursunuz. ayrıca memur olduysanız ileride bu durum belki iş hayatınızda karşınıza çıkmaz ama özel hayatınızda çıkar. kötüsünüz ve daha kendi hakkınızı savunamıyorsunuz.

12 aralık 2019 18:23

10. Şikayet etse ne olacak allah aşkına işten mi kovulacaksınız jdjdjdjdj