işyerinde sevmediğiniz bir insana nasıl tahammül ediyorsunuz ?

bir kız var, sürekli bana laf sokuyor. alttan alttan benim yaptığım her şeyi küçümsüyor. benim yaptığım işte ayağımı kaldırmaya çalışıyor. sürekli üstlerine yalakalık yapma peşinde ve bu durum benim şu an için yaptığım işi de etkilemek üzere. gerçekten bıktım bu kızdan süslüler, düşününce bile sinirim tepeme çıkıyor sakinleşmeye çalışıyorum ama yapamıyorum. bu his artık bana zarar vermeye başladı. hiç kindar biri değilimdir hayatımda ilk kez bu kadar birine karşı bu kadar kontrol edemediğim hisler duyuyorum. biliyorum ben sinir olsam da olmasam da o insan orada, onunla yaşamayı öğrenmeliyim. ama elimden gelmiyor hiç. lütfen bana yardım edin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. siz nasıl bir yol izlerdiniz veya izlediniz?

1. bu arada bu kızla aynı arkadaş grubundayım ve çevremden de uzaklaştıramam.

27 ağustos 2021 13:52

2. Süslü sana verebileceğim tek tavsiye kesinlikle

aman alttan alayım sesimi çıkarmayayim aynı ortamdayiz ayıp olmasın vs deme. Laf mı söylüyo karşılığını ver asla kendini ezdirme sinme çünkü sen sorun çıkmasın diye alttan alıp ses çıkarmadıca dozunu arttırarak devam edicek. Benim de iş yerimde böyle bi tip vardı sürekli laf söyler dalga geçer yaptığım işi eleştirirdi bende sessiz kalırdım sonra bir gün canıma tak etti ve ne dediyse cevap vermeye başladım o bana bişey yapıyorsa aynısını bende ona yapmaya başladım o günde sonra yavaş yavaş geri çekildi o da ama tabiki kız bişey yapmadığı sürece siz de yapmayin yalnızca o yaptığında cevabını vermesini bilin

27 ağustos 2021 14:01

3. böyle bir insanla aynı arkadaş grubunda bile olmamalısın. sana faydası olmayan insanla neden aynı ortamda bulunasın. arkadaşlarına da fitne sokar bu. aranı bozar insanlarla.

ilk girdiğim iş yerinde de vardı böyle bir kız. her gelen kendisiyle yaşıt kıza dişini geçirebilmiş veya onları pes ettirebilmiş biriymiş. erkek çalışanlardan biri anlattı.

her cumartesi tam çıkış vakti canımı sıkacak bi konu bulurdu. patronun yeğeniyle de manitaydı kendini bu yüzden bizim sahibimiz sanardı. bi cumartesi yine canımı sıktı pazartesi günü bir şey olacağından emindim bu yüzden aileme dedimki ben işten çıkabilirim. babam da verdi gazı :D

pazartesi günü beni patrona şikayet ederken duydum bunu. odalarımız yan yanaydı. patron hışımla odama geldi beni azarlayabilceğini sandı oturduğum yerden hiç istifimi bozmadan haşlamak zorunda kaldım adamı, kızın adını geçirince koşa koşa o da geldi. onu da haşladım üst üste koydum ikisini. en son ağlayarak odasına gidiyodu. bütün çalışanlar odamın önünde toplandı. sonra ne oldu? bana saygı duymaya başladılar

sonra neyseki uzun süredir beklediğim iş teklifim geldi veee şuanki işimde çok mutluyum onlar da ne halde bilmiyorum umrumda bile değil boğulsunlar pisliklerinde :D

27 ağustos 2021 14:02

4. böyle insanlara tahammül edemiyoruz malesef. ama bazı taktiklerimiz var. kendisine böcek gibi davranmak ve size asla zarar veremeyecek biri olduğunu hissettirmek. neşenize,enerjinize, keyfinize olumsuz etki edemeyecek biri olduğunu hissettirmek. benim tarzım laf sokmak değil asla ama bana soktuğu lafı gülerek ve alaycı sekilde karşılamak kale almamak

27 ağustos 2021 14:05

5. Benim ayağımı kaydıramayacak pozisyonda bir kadın var böyle. Derdi benimle de değil tüm insanlıkla. Ben de ne derse he diyorum hatta işten kaytarmak için övdüğüm bile oluyor ona kitliyorum işleri falan :d süslü çıkarına nasıl gelecekse öyle davranacaksın iş hayatında

27 ağustos 2021 14:18

6. Bunlardan her sirkette vardir. Genelde "arkam saglam" ozguvenleri de vardir.

Yontem basit, kisasa kisas. Ne derse ayni tondan cevabini vereceksin. Asla kusmeyeceksin, gunaydini iyi aksami eksik etmeyeceksin. Seni isiramayacagini ogrenecek.

27 ağustos 2021 15:40

7. Kıytırık bir garsonluk işinde çalıştım. Orada çalışan bir erkekte böyleydi yani garsonlukta bile ayağımı kaydıracak kadar nasıl düşük karakterde biri olabilirsin.O kişi patronla samimiydi ,bunların böyle olmasının nedeni bu zaten, patron tanıdık olduğu için böyle boş egoları var süslü. Ben pasif agresif tepki sergileyebildim sonra dayanamayıp işten ayrıldım.Kız sizi kıskanıyor olabilir maalesef bende böyle bir durum vardı. Öylesine girmiştim o yüzden çıktım ben eğer bu kişinin patronla yakınlığı yoksa yardır gitsin eğer varsa bence yeni iş ara.

27 ağustos 2021 18:14

8. süslüler devlet memuruyum, kımıldama imkanım yok yani yerimden mecburen bunlarla başa çıkmayı öğreneceğim. çok teşekkür ediyorum cevap verenlere.

27 ağustos 2021 18:48

9. süslü dün ben de tam böyle bir soru açacaktım, böyle biri var işyerinde ilk geldiğim günden beri beni hep dışlamaya çalıştı insanlarla kaynaşmayayım diye. sonra ben yine de insanlarla yakınlık kurdum ve bu kız çağırmasa da diğerleri beni çağırmaya başladı çaya, yemeğe falan. şimdi "normal gibi" davranıyor aynı ortamdayız diye ama deli gibi dedikodumu yapıyor, laf taşıyor. sürekli kuyumu kazıyor ve çok yoruldum. kulisçi olduğu için milleti de dolduruyor. millet de bayılır zaten dedikoduya ne yapsam tümden soyutlasam mı kendimi. içimden geçen şey o çünkü, yıldım artık ya. bu insanlardan kaçış yok hiç

28 ağustos 2021 11:00