1. gerçekten kendimden ve düşüncelerimden çok yoruldum. bu konuda benimle aynı olanlar, atlatanlar ve yardım edebilecek olanlara çok ihtiyacım var. güzel bir ilişkim var, kendisini seviyorum ama asla onun sevgisi beni tatmin etmiyor. eğer sabah onu seviyorsam akşam bi anda kendimi sorguluyorum bu ilişkiyi cidden istiyor muyum diye uzaklaşmaya başlıyorum. neden böyle oluyor bilmiyorum. bazen ona sevgimi çok gösteriyorum ama o an karşılığını azıcık bile alamadığımda hemen acaba sevilmiyor muyum triplerine giriyorum. örnek veriyorum, mesafe ilişkisi yaşıyoruz. eğer onun okulu açılır da benim okulum açılmazsa beni yanına davet etti, yanımda kal dedi yaklaşık iki hafta önce. ama bu sohbeti bir kere yaptık. onun dışında yine bu okul mevzusu geçtiğinde yanına gelirim deyip duran ben oldum. ondan tekrardan duymadım gel yanımda kal dediğini. aynen bebeğim deyip geçiyor. bazen bunları yüzüne vuruyorum farkında değilim ben istemez miyim seni deyip duruyor. bazen özlediğim zaman ona olan özlemimi gösteriyorum ama o bana bir adım dahi atmıyor ya da attığı adım beni tatmin etmiyor. çoğu zaman sevgisinden tatmin olmuyorum. belki beni çok seviyor ama gösterebildiği bu kadar ama olmuyor kendi içimde olduramıyorum. bu düşünceler yanlış mı bilmiyorum lütfen birisi bana akıl versin artık ilişki insanı olmadığımı düşünmeye başladım. belki de en büyük sorun bende babamın bende oluşturduğu bu güvensizliği ister istemez sevdiğim insanda da hissediyorum bilmiyorum. belki yanlışım belki haklıyım ama bana karşı en ufak ilgisiz hissettiğim tavrında bütünüyle moralim bozuluyor ve ben bu derece üzülmek istemiyorum artık. kendi içimdeki bu savaşı nasıl atlatabilirim, ne yapabilirim sizce.
- süslü
- sanat
- bürokrasi
- diğer
- şikayet et
ilişki insanı değil miyim? gerçekten çok yoruldum?
biraz uzun olacak o yüzden yoruma yazıyorum şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim.
- cevaplar
- şikayet et
2. Sevgiliniz gerçekten seviyorsa kafanızı başka şeylerle meşgul edin derim.
Ilgısi yetmiyor derken, hiç mi? Mesela benim sevgilim vardı her gün yüzyüze görüşürdük ama ılgısi yetmezdi ilişkinin sonlarında ilgi deyip duruyordum. Adam bana ilgi ne demişti. Senin için ilgilenmek ne falan. BIR gün benle ilgilendiğini göster demistim beni mangala götürmüştü...
Insan umutlanıyor benimle ilgilendiği romantik bir piknik olur en azından diye. Benim ilgi tanımımda arayıp sormak merak etmek her gün görse bile ozlemek bunu göstermek konuşabilmek duygularını ifade edebilmek paylaşım yapabilmek ilişkiyi canlı tutacak diğer her şey var. Bunu adama anlatıyorum sabah günaydın aşkım yazar gün içinde bir iki mesaj sonrasında görüşme eve gidince evdeyim iyi uykular. Mesela bu benim için 0 ilgi. Siz ne bekliyorsunuz ona hiç anlattınız mi. Ben defalarca anlatmıştım da.
Uzak mesafe ilişkisinin verdiği zorluk da var. Şimdi bir sevgilim var ben de artık uzak mesafe ilişkisine döndüm. Mesela ona görüştüğümüzde dedim ki bana fotoğraf atar mısın ara ara seni özlüyorum. O günden beri dikkat ediyorum anlık suratını atıp duruyor sık sık. Bu bile iyi geliyor. Beni duyuyor anlıyor cevap veriyor.
Eski sevgilim tamam der mesela soyunur aynada poz verir öyle atar veya dudak buzer öyle atar. Hep bir iyi gözükme etkileme çabası vs. Senin ruhuna dokunuyor mu başarılı mi bu konuda ona dikkat et.
Adamlar odun olabiliyor önemli olan konuştuğunu anlayıp sana istediğin şeyi verebiliyor mu. Eğer algısı açık ve sevgi dolu biriyse seni uzaktan sevmekten fazlasını yapacaktır. Iliskiyi bir süre sorgulamayı bırak. Kalbin zaten yeterli gelip gelmediğini hisseder. Eğer şu an yaptığın gibi büyük sorunlar büyük kavgalar yoksa ve sen ayrılırsan belki pişman olursun aklında soru işareti kalır. Sen geri çekil bu süreçte. Israrı geleyim demeyi bırak. Kendi derse ne ala. Biraz onun sevgisini ilgisini göstermesine izin ver.
- şikayet et
3. teşekkür ederim yorumun için a2. gelirim demeyi gerçekten bırakmalıyım ya da sevgimi dolu dolu göstermeyi hep bu adımı ben atmayı bırakmalıyım dediğin gibi. birazda ondan beklemeliyim.
mesela dün sinemaya gitmişler kuzeniyle. keşke bende orada olsaydım dedim. biliyo musun çok iyi olurdu sadece sen ve ben dedi. hasretinden ölüyorum artık valla çok özledim dedim. random atıp çok iyi olurdu birlikte izlemek dedi. dedim çok ruhsuzsun, naptım dedi, hayatında hep mi duyuyosun hasretinden ölürümü de tepki vermiyosun dedim. sonra hemen çok özledim ben de kuzum deyip methiyeler dizmeye başladı hoşuma gitti. ama buradaki önemli nokta illa ben mi ona demeliydim tepki ver diye, bak sana ne güzel laf etmişim karşılığını niye vermiyosun tarzı konuşma yapmak istemiyorum sanki benim zorumla beni seviyormuş gibi hissediyorum artık içinden gelsin istiyorum.
yanyana olduğumuz zaman güzel gidiyordu ilişki açıkçası ama uzaklaşınca hiçbi şekilde beni sevgisi tatmin etmemeye başladı. ben bunu istiyorum yani sevgimi gösterince karşılığını almak istiyorum. şimdi ona desem hiç mi göstermiyorum arıyorum soruyorum ilgileniyorum diyecek seni seviyorum diyorum diyecek ama onu bile ben demeden dediği en fazla üçtür yani şu son bir ay içinde.
ben artık onunla bu tarz konuşmalar yapmayı sıkıldım yani şunu yap bunu yap ya da bundan rahatsızım demekten çünkü çocukta haklı olarak madem beni seviyosun neden sürekli şikayetçisin demeye başlıyor. sevmesem her gün konuşur muyum eve varıyorum sana yazıyorum evden çıkıyorum sana haber ediyorum her şeyi söylüyorum sana daha ne istiyosun diyecek haklı.
yani benim istediğim şey sadece bunlar değilki, bunları yapması çok güzel bi şey ama sevgisini de göstersin istiyorum. ben göstermeden göstersin adım atsın istiyorum. ben gelirim özledim demek yerine onun geldiğimde gel yanıma hasret giderelim demesini istiyorum, çok sıkıldım buradan geleyim kurtulayım demesinden bıktım mesela. geleyim dediği yerde yine başka şehir bu arada yanıma değil, yaşadığı yer farklı okuduğu yer farklı. ona rağmen ben gelirim diyorum.
mesela dedimki pandemi yüzünden okullar yine tatil olsa ama ben burada eve çıksam gelir misin yanıma dedim. şu an param var gelirdim herhalde bilmiyorum duruma göre bakardım dedi. neden böyle belirsiz konuşursunki, insan sevdiği için yinede inat edip gelmek istemez mi. bari çok gelmek isterim ama şartlar el verir mi bilmiyorum çabalardım desin. o beni çağırdığı zaman mesela olur gelirim diyorum. annem bi şey dese bile ikna etmeye çalışıcam inşallah bi şey olmaz çabalıcam diyorum.
yani sadece sevmek, aşkım bebeğim demek, benim seni seviyorum dememe karşılık seni seviyorum demek, her gün günaydın iyi geceler mesajı atmak, geldiğini gittiğini haber etmesini istemek... sadece bunlarla tatmin olamıyorum sanırım. sadece biraz da olsun sevgisini göstersin istiyorum. çok mu şey istiyorum bilmiyorum aslında bunlar bile bir insana yetmeli ama benim için sevgisini göstermesi o kadar önemli ki, sanki her şey boşaymış gibi hissediyorum. sevgiyi göremediğim zaman sanki sevilmiyorum ve bunca şey laf olsunaymış gibi hissediyorum.
yanlış mı hissediyorum sizce, çok mu kafaya takıyorum. hani o kadarda göstermiyo değil ama hep ben adım atıyorum. hep ben özledim diyorum. dayanamıyorum çünkü cidden özlüyorum ve söylüyorum.
belki de dediğiniz gibi artık ben adım atmayı bırakmalı ve kendisinden beklemeliyim. zamana bırakmalıyım belkide.
- şikayet et
4. Süslü seni çok iyi anlıyorum. ayda 3 kez seni seviyorum demesine takildim. Gerçekten cok azmış. Görev gibi veya karşılık olarak söylemesi de kötü.
Ben şu andaki sevgilimin ilk sevgilisiyim. O da haliyle sevgisini ifade etmekte zorlanan beceremeyen biriydi. Ben ona iliskinin basında dedim ki beni sevdiğini söylemeden beni seviyor musun bilemem. Her gün duymak bilmek bunun huzuruyla ve yoğunluğuyla yasamak isterim. Çoğu kez seni seviyorum yazan o oluyor. Dünkü mesajlara baktım 3 kez yazmış mesela farklı zamanlarda.
Şimdi susluler farklı cevaplar verebilir ben de söylemiyorum veya söylemesine gerek yok gibi. Herkesin algısı isteği dilediği farklı.
Bence 2 seçeneğin var senin. Ilk seçenek beklentileri sıfırlamak ve asla adamı dürtmeden olanla mutlu olabilmek olan kadarını görebilmek.
Ikinci seçenek de şikayet etmeyi bırakıp, zamanla adam iliskiyi besleyebiliyor mu ona bakmak, baktin gelişme yok, ruhunu besleyen başka bir ilişki için adamdan ayrılmak.
Eski sevgilimi hatırladım da bir gün yanyana iken bile sürekli özledim der olmuşum. Söyleyecek bir şey yok sanki sürekli özledim...
Sonra bir çıkıştı , ne özledim özledim, diye kızmıştı. Özlemekten soğumuştum. Dememiştim bir daha.
Anlayan var anlamayan var. Ve yetmedikçe kötüleşen kötü gözüken sen oluyorsun. Ne yapsam olmadi beğenmedin vs diyor adam. Sanki onu anlamayan senmişsin gibi.
Senin tek hatan bence ondan belirli cümleler ve belirli karşılıklar beklemek o yuzden ne dese tatmin olamıyorsun çünkü kafandaki özgün farklı. adamın öyle olması için çapkın flortoz olması gerekebilir.
Sen öğretmeye çalıştın mi? Mesela ona her gün duymak istediğin cümlelerle besle sonra bir süre sonra o sana yapmaya başlar. Hitaplar bile bulaşıcıdır mesela. Ben bir hitap şekli buluyorum bakiyorum sevgilimin ağzına da bulaşmış. Kullanması hosuna gitmis falan.
Seni seviyorum benim için önemli ya. Iliskinin turnusolu gibi. Kavga etmiştik eski bir erkek arkadaşımla ben de bitsin kavga tamam neyse diye tartışmayı bırakıp seni seviyorum demistim. Sen vs diye sormuştum. Bana şu an sana seni seviyorum diyemem demişti. Iğrenç bir gurur inat hali yapmıştı. Ben de ayrılmıştım bunun üzerine. Hâlâ unutamıyorum. Insan buna asla yüz cevirmemeli. Kızgınlıkla bundan mahrum etmemeli. Beni sevgisiyle terbiye etmemeli...
- şikayet et
5. süslüm seni çok iyi anlıyorum ve aynı şekilde beni de anladığın için çok çok mutluyum. ben de sevgiyle terbiye edilmek istiyorum.
şimdi günahını almayayım diye eski mesajlara baktım. son bir ayda oniki kere seni seviyorum demiş. bunun ikisi hadi ben sev demem yüzünden, diğer ikisini kavga esnasında seni seviyorum ama böyle yapma tarzı bir söylem. geri kalan bütün seni seviyorumlar bana ait. bi an dedim çok mu abartıyorum acaba.
ama şu konuda çok haklısın süslüm, kafamda kurduğum şekilde cevap versin istiyorum bana. belki de bu beklenti ve umut yerine gelmediği için çocuğun beni az sevdiğini düşünüyorum.
ben de onun ilk uzun ve ciddi ilişkisiyim. benden önce sözde ortaokulda mı ne olmuş artık kısa süreli. bir de bir kızı sevmiş o kadar. biz beş aydır birlikteyiz neredeyse.
ben istiyorum ki verdiğim ilginin karşılığını alabileyim. bazen çok iyi veriyor, bazen de laf etmeden göremiyor.
ben şikayet etmek istemiyorum süslüm. sonra dediğiniz gibi aramız bozulur bundan pişman olmak istemiyorum aklım kalsın istemiyorum. bi ara çok şikayet ettim işte böyle kafaya taktığım için işte böyle diyosun soğuk musun konuşmak mı istemiyosun falan gibi tartıştık baya. çocuğu bu konuda bıktırmak istemiyorum. yeterince bıktırdım bence kendim de bıktım çünkü bu hisler beni bunalttı cidden.
en iyisi zamana bırakmak süslüm. mesela bugün günaydın bebeğim dedim aradı beni hemen yarım saat konuştuk işte bu pandemi okul mevzusunu demiştim ya onu konuştuk gelirim belki bilmiyorum kısmını diyorum. ardından telefonu kapattık hemen yazdı bana öyle havadan sudan işte cevap vermedim. sabah onbirdi. şu saate kadar cevap vermedim yazmış tekrardan bana güzel bir iki laf edip naptığımı sormuş hoşuma gitti. yani illa böyle merakta mı bırakmam lazım biraz taktik mi uygulamam lazım anlamıyorum ki.
belki de ben onun üstüne çok düşüyorum sevgimi çok gösteriyorum ediyorum çocuğa sıra gelmiyor benim yüzümden bilmiyorum. bu bir hafta seni seviyorum demeyeceğim özledim demeyeceğim daha sonra o hiç demezse yüzüne vuracağım bunca şeyi. sence doğru mu olur yapacağım şey?
- şikayet et
6. Adamlar farklı farklı süslü. Ben ne desem yanlış olur. Mesela bir sevgilim vardı bana çok aşık olduğunu söyleyen belki 3 kez ayrılmışızdır ucunde de, ne geldi bana ne konuşmak istedi, hep karalama hep kötü davranma, aklı başına 3 ay sonra gelmiştir. Başka sevgilim de hataların yordu beni üzgünüm geçmiyor vs deyince atlayıp ertesi gün sadece sarılmak için gelmişti bana değişecek her şey düzelecek demişti.
Senin sevgilin nasıl bir karakter bilmiyorum. 1 hafta söylemesen o da söylemese bunu fark edebilecek biri mi? Mesela bana sevgilim seni seviyorum aşkım dese ve ben sadece, ben de yazsam, bir tuhaflık hisseder. Üstüme gelmez neden eksik söylüyorsun asla demez ama aksine iki kat ilgilenir. BIR sıkıntı var mı diye genel sıkıntılarımı sorar gücenmez ama destek olur. Bazısı da söylemesen fark etmez.
Daha önce bunun tartışmasını yaptıysan ve seni seviyorum demesi konusunda uyardıysan böyle bir şeyi yapıp onu yüzlestirmen mantıklı olur. Aksi halde bilerek yapmissin gibi durur. Aslında anlattığın kadarıyla ilgileniyor gibi duruyor. Geri çekil mutsuzluğunu hissettir senin yüzünden şeklinde değil ama söylesen daha iyi olurdu gibi. Sen daha iyi tanırsın nasıl farkedecekse bunu o şekilde yap. Umarım daha çok kullanır. Fark eder.
- şikayet et
7. yorumun ve desteğin için çok teşekkür ederim süslüm. umarım içimdeki bu çıkmazlık düzelir çünkü pişman olmak istemiyorum çok üzülüyorum.
- şikayet et
8. Süslü uzun uzun açıklayamam su anda ama feminen enerji maskülen enerji olayına bakmanı isterim. Sen istemeden karşıdakinin peşinden koşuyorsun şu anda. Mutlaka sana yardımı olacaktır. Sevgilin de çok kötü biri gibi gelmedi bana. Sadece sen ilişkiye çok fazla yatrıım yapıyorsun çok fazla fedakarlıkta bulunuyorsun. Bu da bir süre sonra seni içten içe dolduruyor. Erkeğin daha fazla emek vermediği hiçbir ilişkiden hayır gelmez. Ama erkeğin emek vermesi için onlara fırsat verebilmeliyiz. Sevgiline ölüyorum özledim vs vs demen onun için hiçbir anlam ifade etmiyor emin ol. Onun sevgisini büyüten şey senin için verdiği emek olacaktır.
- şikayet et
9. çok haklısın a3 sevgilim kötü niyetli değil benim gözüm fazlasında ve dediğin gibi ben çok yatırım yapmaya çalışıyor gibiyim. bu konuda kendimi frenlemeli ve ondan mı beklemeliyim? feminen ve maskülen enerjiyi araştırdığımda ise hiçbi şey anlamadım açıkçası :( duygularımı kontrol altına almalı ve çok fazla kendimden ödün vermemeliyim sanırım.
- şikayet et
10. Kadın ve erkek sevmek,sevgiyi göstermek açısından aynı değildir .Her mesajda söylememesi ya da senin beklediğin cümleleri yazmaması seni sevmiyor anlamına gelmez. Herkes farklı sever ve farklı gösterir .Sözlerine değil yaptıklarına bak .Ağzı çok iyi laf yapan sana sürekli aşk mesajları atıp arkandan başka kızlara da aynısını yapan bir erkek de olabilir ve bunu nasıl bileceksin ? Senin için yaptığı fedakarlıklara bak ve bir tavsiyem sana mutluluğu ve sevgiyi başkasında arama . Önce kendini sev evet çok klişe ama doğru . Mutlu olmak ve sevilesi bir insan olup olmadığını anlamak için bir erkeğe ihtiyacın yok bunu unutma .Tabi ki erkek arkadaşın olsun ama ilişkiyi onun sözcükleri ile tartma ve şikayet etme.