ilişkilerde şımartılma, bebek gibi sevilme isteği normal mi?

karsimizdaki insana baktigimizda icimizin kipir kipir olmasi, ozel hissetmesini istemek, bazen cok temas etmek, haksizken alttan almak, bazen nazlanmasi vs. normal seyler degil mi? karsidakini yormayacak derecede . diger insanlara nasil davraniyorsam ona da ayri davraninca sevgililigin ne anlami kalir? simdi boyle yazinca normalde de vicik vicik bir insanmisim ve vicik vicik bir iliski istiyormusum gibi gorunuyor ama sonucta hayatimizin hicbir alaninda boyle davranmiyoruz. bu istek sadece sevgilimize yonelen bir istek. yine de anormal mi? etrafta bebek gibi sevilen insanlar goruyorum mesela. ben de benzer bir tavira girince hemen olgun davranmam bekleniyor, bu istek anormal goruluyor, karsi taraf bir durup geri cekiliyor, ya da sadece gormezden geliyor. gecmis iliskilerimde de ayni soruni yasadim. kucuk ve basit bir hediye bekliyorum veya veriyorum mesela, ikimiz de yetiskin insanlariz, kendimize istedigimiz seyleri alabiliriz tarzi cevap almisim. yetiskin bir kadinsin cocukca dusunme, cocuk gibi davranma baskisi goruyorum. dusununce mantikli ama duygusal olarak kiriyor beni. ya da her basit kavgada kimin istegi daha makul tartismasina giriyoruz. karsi taraf geri adim atmiyor, uzlasmaya calismiyor, barismaya calismiyor cunku kendi neden "a olmayan şeye a desin". bir derdimi paylasiyorum mesela, "senin boyle bir duygusal problemin var, bunu cozmelisin, destek almalisin" tarzi yaklasiliyor. yani bunlar sevgilim ic dunyasini bana aciyor seklinde bakilmiyor bunlara, benim kusurlu oldugum, eksi puan aldigim bir sey drrt sahibi olmak. iliskilerimin boyle duz ve mantikla yurimesi bana sevilmiyormus gibi hissettiriyor susluler. kimseden bir farkim yokmus, kimse benim icin o ekstra adimi atmazmis gibi. sizce sevgililer birbirini simartmali mi belli alanlarda? normal olan nedir?

1. Karşınızdaki ilişkinin başından beri böyle değilse değişmesi imkansız.

13 temmuz 2023 20:07

2. Bebek gibi sevilme isteği ve şımartılma beklentisi baba sorunları dolayısıyla oluşur maalesef. Babanızdan kalan boşluğu bu şekilde doldurmak istiyorsunuz. Sağlıklı hiçbir insan "bebek gibi sevilmek" istemiyor, dengeli şekilde sevilmek istiyor.

13 temmuz 2023 20:28

3. Prenses sendorumu üzgünüm.adam için bunlar bi çaba peki sen ne çaba göstericeksin mesela adama ? Özel hissedeyim el üstünde tutulayım şımarlatıyım diyorsan ki mümkün sende adama prens gibi davranıcaksın ne bileyim sevdiği yemekleri yapıcaksın vs.şahsen benlik değil hiç bi adamı poh pohlayamam bu yüzden kendim de böyle seyler beklemiyorum

13 temmuz 2023 21:18

4. ne alakası var ya herkese daddy issues yapıştırıyorsunuz.

ben seni anlıyorum ss. bence doğru kişiyi bulamamışsın. normalde ben de cıvık kişilik değilimdir. ama ilişkide prenses takılmayı seviyorum. ama kendim de istemeden de olsa şımarıklık yapıyorum o nazlanma içimden geliyor. üşüdün mü, yoruldun mu çantanı taşıyım hareketleri çok hoşuma gider. ben de şunu sen seversin bunu ye, bu sana yakışmış ya da yakışır gibi şımartırım. ya da sinirliyken üstüne gitmem bana sinirlenmesine izin vermem ama ajjfjfjf sonra fiziksel temas konusunda da yapışkanımdır biraz. bemce normal ya bu. ama herkese uyan ilişki tipi değil. veya her ilişki de aynı tempo olmuyor.

13 temmuz 2023 22:24

5. Aldığım üniversite eğitimi bunu söylüyor a5. Ben yapıştırmıyorum yani, bilim böyle söylüyor. Çok da umrunda olmadığını biliyorum, cehaletinle mutlu ol.

13 temmuz 2023 22:27

6. sensin cahil

bir paragraf okudun diye insanlara davranış bozukluğu yakıştırması yapma

13 temmuz 2023 23:46

7. a5: ama kendim de istemeden de olsa şımarıklık yapıyorum o nazlanma içimden geliyor.

sende de daddy issues var galiba sdjndkfjg

aklı, fikri ve yetişkin beyni olan birisi nazlanma isteği ve şımarıklık iç güdüsüyle ilgi beklemez. çocuklar ilgi için yapıyor bunu, siz de çocuk olmadığınıza göre?

14 temmuz 2023 11:33

8. aldığın üniversite eğitimini sikeyim o zaman senin ne eğitimi aldın özlü sözlerle insan psikolojisi mi? hayır psikoloji masterım var bana öğretmediler bunu. ilahiyat fakülesinde mi öğrendin acaba? kaynak göster de biz de öğrenelim pseuso bilim sevdalısı seni

14 temmuz 2023 12:34

9. ben haksızken alttan alınmayı bekleyen, gereksiz naz yapan, makul olmayan isteklerde bulunan biriyle birlikte olmak istemem. karşımdaki insandan da bu tür beklentilerim olmaz. bu sevgiliye herkesle aynı davranmak olmuyor. yine çok yakın oluruz, başka insanlarla paylaşmadığımız şeyleri birbirimizle paylaşırız vs ama şımarıklığa ve olgun olmayan tavırlara tahammülüm yok.

14 temmuz 2023 13:38

10. Keşke psikoloji masterı yerine insan gibi konuşup argüman üretmeyi öğrenseymişsiniz. Şu uslupla cevap veren birinin master yapmış olması da zaten inandırıcı değil de hadi neyse işte inandık sayalım.

Seviyesiz.

14 temmuz 2023 13:41