iliskide ufak yalanlar soylemek?

sizce iliskide iki tarafin iyiligi icin ufak yalanlar soylemek kabul edilebilir mi? aldatmak vs gibi degil. zararsiz ama gerilim yaratabilecek konularda demek istiyorum.

1. bence hayır

5 eylül 2018 17:14

2. valla süslüm ben erkek arkadaşımda bunu kabul edemiyorum nedense. tartışma çıkarmayayım diye bile olsa doğruyu söyle diyorum ama farkettim ki kendimde yapıyorum bunu. bence kabul edilebilir zorunda olursa ama dediğim gibi konudan konuya değişir.

5 eylül 2018 17:18

3. Ufak yalanlar beraberinde büyük yalanları da getirir süslücüm. İlişkide şeffaf olmak en güzeli. Küçük yalanlar söyleyen birinin daha büyüklerini söylemeyeceğine nasıl inanabilirsiniz ki? Bu insan dürüst bir insan diyebilir misiniz gerçekten?

5 eylül 2018 17:20

4. yalanın ufaklığı kişisine göre değişir bence.

mesela sevgilim benimle görüşmek değil de arkadaşlarıyla vakit geçirmek istiyorsa ve bunu bana söylemeli. bir bahane ile yalan söylüyorsa bu benim için ciddi bir sıkıntıdır.

ama benim iyiliğim için bir konuda yalan söylüyorsa bu tolere edilebilir bir şey bence.

5 eylül 2018 17:25

5. Yalan söylememek için eksik anlatırım en fazla. O da üzmemek için olur.

5 eylül 2018 17:38

6. Eksik anlatmakta bi nevi yalan sayilmaz mi?

5 eylül 2018 17:44

7. Evet zaten amerikalı meshur yalan uzmanına göre 3 tip yalan vardır. Ücüncü ve göze batmayan daha az farkedilen ama aslında yalan olan eksik anlatmakmıs. Hepimiz bir sekilde yalan söylüyoruz farkında olmadan. Göreceli bir sekilde değisiyor.

5 eylül 2018 18:08

8. Bence zararsız gördüğümüz yalanları bile mümkün olduğunca azaltmalı. Bunun dışında bir tarafın diğer taraf üzülmesin(!), tartışma çıkmasın diye söylediği küçük yalanlara hiç bulaşmamalı. Bu yalanlar yüzünden güveni kırılmış, ilişkisi mahvolmuş biri olarak söylüyorum.

6 eylül 2018 00:22