ilk defa anne oluyorum bebeğim için almamı önerdiğiniz her şeyi öğrenmek isterim?

soruda da belirttiğim üzere nasipse birkaç ay sonra anne olacağım. sizlerin kendi tecrübelerinizden veya çevrenizdeki annelerden gördüğünüz öneriler varsa öğrenmek isterim. bebeğe alınması gereken kıyafet yatak biberon vb veya annenin ihtiyacı olabilecek ürünlerden memnun kaldıklarınız veya kalmadıklarınız farketmez belirtirseniz sevinirim. internette bir sürü ürün var ve ben bakarken hangisnin gerekli olup olmadığını artık anlayamıyorum. cevaplarınız için teşekkürler 🌸

1. Teşekkür ederim 🌼

16 haziran 2022 19:30

2. Açılın 7 aylık bebek anası geldi asdfghjkl hahaha..

Bebek için:

Ağız mendili en az 20-30 kadar

Müslin örtü en az 3-4 tane ( kundak yaparken çok iyi oluyor) sonrasında da çok kullanışlı.

Zıbın çok kullanılıyor en az 10 tane olmalı

Hastane çıkışı 6-7 takım en az.

Çorap

Patikli altları pek önermiyorum bebek büyüdükçe kullanılamaz oluyo onun yerine patiksiz alt aşmak daha mantıklı.

Çoğu kişi tulumu kullanışsız buluyor ama ben 6 aya kadar hep tulum kullandım çok rahat ettim.

Alt açma örtüsü

Temizleme pamuğu

Mustela temizleme suyu ( banyo yaptırılamayan durumlarda çok işe yarıyor)

Pişik kremi

Aklıma gelenler bunlar.

16 haziran 2022 20:18

3. Anne için:

Kesinlikle şort korse

Gümüş kapak ama çok kullanamadım memelerim büyük olduğu için çok iyi olmadı.

Emzirme sütyeni bi kaç tane

Meme pedi

Aramelin süt artırıcı çayından çok memnun kalmıştım.

Süt gelirse ya da az olursa süt sağma makinesi

Emzirme özellikle pijama / üst

Emzirme önlüğü

Meme ucu yaraları için en memnun kaldığım mustela ve garmastan pomad oldu. Lasinosh bende işe yaramadı hiç.

Bi de ilk zamanlar için aventin kelebek şeklinde olan meme ucu var silikon ondan olmalı. Ucuz olanı almıştım yaraları azaltmak yerine daha çok artırdı. Meme ucum çıkmadığı ve bebek tutamadığı için kullanmıştım.

Aklıma gelenler bunlar

16 haziran 2022 20:24

4. Anonim 3 uzun uzun yazmışsınız zahmet edip çok teşekkür ederim 🤗

16 haziran 2022 20:41

5. Merhaba, tebrik ederim öncelikle. Sağlıcakla kavuşun.

Öncelikle bebeğin ilk 3 ayı cildine saf su dışında bir şey sürmeyin. Çünkü bebeğin cildi aşırı geçirgen ve hassastır. Bu kimyasallara ihtiyacı yok. Ben tam 14. Aya kadar sıfır şampuanla hindistan cevizi yağıyla yağlayarak geçirdim. Şimdi de kastil sabunu kullanıyorum.

Biberon emzik vs tercih etmedim. Hediye gelmişti ama ben emzirmeye yöneliktim. Emzik emme refleksine ket vurduğundan ve damak yapısını bozabildiğinden bu eksileri beni irrite etti ve kullanmadım. Biberon zaten gerekmedi ama bir defa doktor için çıktım eve sütümü bıraktığımda kaşık biberon kullandım. Baştan almayın, lazım olursa tercih edersiniz.

Müslin bez, zıbın, temiz içerikli ıslak mendil(sleepy ekolojik gibi), temiz içerikli deterjan( moms green gibi) en önemli şeylerden. Bu markaları örnek verdim, ben biyokimyager, kimyager gibi kişileri takip edip ürün detaylsrını araştırıp öyle karsr veriyorum. Pişik kremi hiç ihtiyaç duymadım. Duysaydım bepanthen gibi petrol içerikli şeyi de sürmezdim. Baboon natural'in prebiyotikli pişik kremini tercih ederdim. Ama kimi bebek çok ihtiyaç duyuyor, altta yatan sebebi önemli. Allerji mi nedir ona bakmak lazım.

Ben çoraplı altları sevdim çünkü kızım maalesefki üst örttürmüyor. Deli yatıyor ve fazla uzun boylu. İlla bişeyler kısa kalıyor. Ben çözümü onda buldum.

Anne yanı beşik mühim, bizimki yarı beşikte yarı bizimle yatıyor. Bu kişisel biraz. Herkes tercih etmeyebilir ama anne için inanılmaz konforlu. Uyku bölünmeden aç emzir. İlk iki yıl yastık önerilmiyor. Ben de hiç kullanmadım.

Bebek arabası mümkünse hafif seçin. Çok zor oluyor ağırlarla başetmek.

Kanguru tercih ederseniz ki hayat kurtarır, huggyberry tavsiye ederim. Çok rahat. Biz hala kanguru kullanıyoruz.

Aklıma dahası gelmedi. Sormak isterseniz cevaplarım. Naçizane birkaç kitap önermek isterim, kalpten bağlı, sağlıklı bebeğin ilk 1000 günü, harika haftalar, tuvalet iletişimi, otuz milyon kelime.

16 haziran 2022 21:54