ingilizce öğretmenliği ve birtakım sorunlarım?

mesektaşlarım (sahiplenişe bak sanki mezun oldu) yazarsa sevinirim ben ingilizce öğretmenlliği okuyorum lisede eşit ağırlıktım son bi kararla elt okumaya başladım bölümümü çok seviyorum ama kulaktan pratikle ingilizce öğrendiğim için gramer bilgim zayıf gibi geliyor biri kalkıp hadi şunu anlat dese anlatamam sanırım liseyi falan düşünüyorum bizim müfredat da sırf gramer bilgisinden oluşuyordu 1. sınıfım bölümümü çok seviyorum iyi ki gelmişim ama endişeliyim neler yapmamı önerirsiniz?

1. Süslü tam bilgim yok belki yanlış biliyorumdur ama zaten bunu öğrenmek için okumuyor musunuz? 3-4. Sınıf olsanız oturmamış bir şeyler derdim ama. Tabii süslülerin tavsiyeleri de önemli, ekstra bir şeyler yapmak çok daha iyi olabilir.

24 ekim 2021 14:02

2. ya süslü şu ana kadar daha çok öğretmeyi öğreniyoruz gibi geldi bana da tabiki ilerleyen yıllarda edebiyattan vs derslerimiz de olacak ama bilmiyorum ben paniğim sanırım biraz da teşekkürler görüşlerin için

24 ekim 2021 14:04

3. Elt bölümünde ingilizce bildiginiz kabul edilir dolayısıyla ağırlıklı olarak öğretmeyi öğreniyorsunuz dediginiz gibi. Hazırlık okumadınız mı? Yardimci olabilirdi. Bunun dışında eksiklik hissediyorsanız sürekli ingilizce şeyler tuketmenizi tavsiye ederim. Dizi film kitap her seyi ingilizceye döndürün.

24 ekim 2021 14:07

4. Youtube' ta anlatımını sevdiğiniz bir ingilizce hocası bulup derslerini dinleyebilirsiniz.ama derslerine gireceğiniz öğrencilerin okullarda gördüğü ünitelerle ilgili videolara bakarsınız öncelikle (8. sınıf ingilizce, teen life ya da 9.sınıf perfect tense gibi).onun dışında da kendi eksiklerinizi kendiniz biliyorsunuzdur zaten, onlara yönelik bir şeyler ararsınız.kitaptan çalışmaktan daha iyi bence.genel olarak ingilizce'nizi geliştirmek için yabancı forumlarda üyeliğinizin olması da güzel olur.sevdiğiniz bir şarkıcının fan forumu mesela, zevkli hem oralarda yorum yapmak ve tartışmalara katılmak.

24 ekim 2021 14:36

5. Daha da geliştirmemiz için tabii roman, makale falan okumamız gerek.asıl onlarda bilmediğimiz ve anlamını öğrenebileceğimiz çok kelime var.

24 ekim 2021 14:40

6. Dilci değilim ama bildiğim kadarıyla dilde puanlar yüksek yani İngilizce öğretmenliğine yerleştiğinize göze İngilizceniz iyidir zaten. Kendinizi küçümsüyor olabilir misiniz acaba? Yine de yetersiz buluyorsanız kendinizi çalışıp açığı kapatabilirsiniz evde.

24 ekim 2021 15:51

7. Gramer, linguistik dersleri göreceksin zaten ilerleyen dönemlerde

24 ekim 2021 16:10

8. Süslü ben de ingilizce öğretmenliği mezunuyum. Gramerden nefret ederim gramer 1’i 4 senede verdim .d ama İnan mezun olduktan sonra hiçbir önemi kalmıyor. Kimse size adjective adverb simple present sormayacak.

24 ekim 2021 16:40

9. yukarda bi süslü hazırlık okumadınız mı yazmış hazırlığı atladım