ingilizce konuşmamı nasıl geliştirebilirim, cümleler ağzımdan çıkmıyor?

ingilizce seviyem b2 ortaları diyebiliriz, çok komplike olmadığı sürece dizileri(gizlinot: tüm sitcomlar, reality showlar, teknik bilgi içermeyen diziler mesela suits çok hukuk olduğu için alt yazı ihtiyacı hissediyorum) alt yazı olmadan izlerim altyazı olmadan izliyorum, aslında %100 anlamıyorum ama cümlenin gelişinden her şeyi çıkarabiliyorum. sanırım ingilizcem iyi değil de sadece iyi görünüyor, iyi olmaya yakın ama eğitime ihtiyacım var gibi. ben bu durumu nasıl düzeltebilirim ve aklımdakileri rahatça ifade edebilirim? cambly ve benzeri uygulamaları düşündüm aslında ama sadece kendimi konuşmaya zorlayarak aklımdakileri ifade etmeyi öğrenebilir miyim ki? sonuçta eksik olan şeyler var ve çalışmam gerekiyor, çok karmaşık yazdım ama umarım yardımcı olursunuz. teşekkürler.

1. Süslü cambly konuşma pratiği. Siz zaten bu İngilizceyle yurt dışına gitseniz rahat rahat konuşur anlaşırsınız ki. Mutlaka faydası olur ama bence eğer ki geliştirmek istiyorsanız İngilizcenizi teknik konularda haber metni ya da makale okumaları yapmalısınız. Dil hazırlık kurlarında da sonlara doğru bunlar yapılır. Mesela kitap okuyacaksanız orijinal dilinde okumalısınız. Türkçe çeviri değil.

3 mayıs 2021 07:58

2. ben de aynı durumdayım, asla ne diyeceğimi bilemiyorum. yurtdışında yaşıyorum bir süredir, günlük hayatta kullanılan kalıpları ezberlemeye çalışıyorum kendi kendime tekrar ediyorum falan. aklıma gelen bir şeyi anlatmaya çalışıyorum kendime. böyle böyle otomatikleşir diye düşünüyorum. anlama konusunda hiç bir problemim yok ama cümle üretme kısmına gelince donuyorum, ne konuşurken ne yazarken gelmiyor. pratik en mantıklısı gibi ben de camblye üye olacağım biraz daha kendi içimde akıcı hale geldikten sonra. takipteyim soruyu.

3 mayıs 2021 08:48

3. Aynı sorun bende de var. Anlamada hatta yazmada çok iyiyim ama konuşmaya gelince 404 error veriyorum. Cambly deneyeceğim sanırım çünkü evde kendi kendime konuşayım diyince olmuyor yani. Aslında birbirimizle mi konuşsak ingilizce anlayan ama konuşamayan süslüler?

3 mayıs 2021 11:16

4. Kızlar Türkçe konuşurken de sıkıntı var mı sizde? Ben buna bağlıyorum. Eskiden akıcı konuşan ve insanlar tarafından dinlenen biriyken depresyondan sonra konuşmaya üşeniyorum ve kendimi ana dilimde bile ifade edemiyorum.

3 mayıs 2021 14:25