yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    12 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    insanlar neden beni hiç sevmiyor ve benimle ilgilenmiyor olabilir? çok ezik falan görünüyor olabilir miyim ya da itici?

    mesela yeni bir ortama başkalarıyla aynı anda girdiysem o insanlar da sessiz olmasına rağmen insanlar hep onlarla konuşmaya çalışıyor ve hemen arkadaş oluyorlar sonrasında, ben de sesiz bir insanım ama süper sessiz bir insan değilim yani arada konuşurum falan ama yine de beni dinlemezler bile. gittiğim üniversitede tek bir sınıf yok yani x bölümünü okuyorsanız o sınıflar 3-4e bölünüyor ve her ders farklı insanlarla karşılaşıyorsunuz aynı bölümde olmanıza rağmen ve benzer bölümlerin ortak dersleri falan da oluyor yani asla sabit kalmıyorsunuz ve hiç ama hiçbir şekilde kimseyle arkadaş olamıyorum, herkes birbiriyle konuşuyor tanışmamalarına rağmen ama kimse benimle muhatap olmuyor falan. hijyene önem veririm yani temiz biriyimdir, paspal değilim, görünüşümde rahatsız edici bir şeyim yok(gizlinot: mesela çok paspal insanlardan uzak durmayı tercih edebiliyor insanlar ama öyle değilim ya da uzaylı gibi görünmüyorum), kişiliğim hakkında tabii ki objektif yorum yapamam ama rahatsız edici bir konuşma tarzım olmadığını biliyor kişiliğim geri kalanı önemli değil çünkü tanımadığım insanlardan bahsediyorum yani kişiliğimi beğenmedikleri için benden uzak duruyor olamazlar. neden kimse benimle konuşmuyor ya da ben konuşsam, basit bir şey söylesem/sorsam bile hiç oralı olmuyorlar? fark etmediğim ne olabilir? not: beni tanıyan insanlar genelde sever, yakın arkadaşları olan biriyim ve onların akrabaları, sevgililer yani aynı ortama girersek benimle bir şekilde konuşmak zorunda olan insanlar gerçekten beni seviyor, hep x'i de çağırsana muhabbeti yaparlar ve beni çok alakasız yerlere bile çağırırlar. yorumlarınızı bekliyorum.

    1. dikkat çekmiyor olabilirsin süslü, giyim saç vs kendi dış görünüşünü değiştirirsen insanlar da sana gelir

    8 nisan 2021 15:31

    2. burada kabul edilmiyor ama bu gayet güzellikle alakalı süslü, üzgünüm.

    aynı anda ortama girdiğiniz ve ilgilenilen kişiler eminim ki güzel/ortalama ama çekici insanlardır yada okulda çabalamamasına rağmen insanların yaklaşıp arkadaş oldukları kişiler muhtemelen iyi görünüyordur tabii bu her zaman geçerli değil ama gözlemlerime göre görünüş olarak iyi olan insanlar çabalamasa bile ortamlara dahil ediliyor ve arkadaş olmak için yaklaşıyorlar. nasıl görünüyorsunuz?

    bir de ikinci olarak enerji meselesi var ama enerjiniz berbat olsa bile biraz iyi görünüyorsanız bu kadar dışlanmanız mümkün olmazdı, bir ortamda olmasa da diğerinde mutlaka bir çaba yada yakınlaşma görürdünüz.

    8 nisan 2021 15:31

    3. tam tersi güzellikle hatta bakımlı olmakla bile hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum o kadar paspal olup da çevredeki en sosyal olan insan gördüm ki. bence verdiğin enerjiden süslü herkes sessiz ama sen ekstradan sert duruyor olabilirsin. ve bazen ortamdaki konuşmalara yüzsüz gibi atlamak gerekiyor konuşmanın dışında kalmamak için. öyle köşede sessiz sessiz dinlemekle kimse sizi konuşmalara, ortamlara davet etmiyor malesef

    8 nisan 2021 15:35


    4. süslüler aslında evet çirkinim ama bence dikkat çekiyorum görünüş olarak çünkü boyum çok uzun(gizlinot: cidden çok uzun) ve eski voleybolcu ve şu an düzenli pilates yapan biriyim, fiziğim iyidir, boyum da çok uzun olunca istesem de silik bir tip olamıyorum. dikkat çekici giymem basic giyerim ama kötü ya da uyumsuz giyinmem(gizlinot: siyah bot, siyah pantolon, kazak/sweathirt ve kaban falan giyiyorum yani fark etmeden kötü giyiniyor olmam mümkün değil çünkü çok dümdüz bir tarzım var), çok ağır makyajlar yapmam ama makyajsız dışarı çıkmam çünkü sağlıksız görünen bir cilt rengim var, bu arada çirkinim ama shrek fiona gibi değilim daha çok ortalamanın bir tık altındayım diyebilirim. bu kadar anlattım ama yine de işin güzellik bakımla ilgili olduğunu hiç düşünmemiştim amaaa evet haklısınız süslüler biraz güzel/yakışıklı yani en azından ortalamanın üstü tipler hep bahsettiğim insanlar :(

    anonim3 bende enerjiden kaynaklı olabilir diye düşündüm ama ne kadar kötü bir enerji yayabilirim ki? hem bu nasıl düzeltilir bir fikriniz var mı?

    8 nisan 2021 15:38

    5. Güzellikle alakası yok. Çekingen duruyorsundur. Çekingen duran birine gidip de şu ders bu sınıfta mı diye hayatta sormam mesela. Birkaç kere yaptım mal mal bakıyorlar kendimi kötü hissediyorum. Gayet rahat ve tanımadığım insanlarla konuşan biriyimdir. Utangaç ya da içe dönük insanlarla uğraşmak istemiyorum açıkçası. 

    8 nisan 2021 15:40

    6. örneğin lisede ben hep ortamdaki en bakımlı kız olurdum. çirkin de değilim. ama erkekler benimle konuşmaya yanaşmazlardı çünkü ben de onlara yanaşmazdım, yüz vermezdim. konuştukları konular ilgimi çekmezdi cringe olurdum vs vs. böyle olunca da insanlar sana yanaşma gereği duymuyor. bazıları olurdu bilmedikleri konu hakkında bile kendilerini ortaya atarlardı yapmacık hareketler yaparlardı sonra bir bakardım ertesi teneffüs beraber kantine inmişler. pişman mıyım değilim yakın arkadaşlarım bana yetiyorlar süslü bu şekilde bence enerji meselesi

    8 nisan 2021 15:40

    7. Mal mal bakıştan kastım sanki ben onun kişisel alanına girmişim, rahatsız etmişim ve onu zorluyormuşum gibi bir haller yani kusura bakmayın nasıl anlatılır bilemedim. Bunu o kadar sık yaşadım ki artık uğraşmıyorum. 

    8 nisan 2021 15:43


    8. süslüm enerji değiştirmek yani şöyle bir şey derler ya olmak istediğin kişi gibi davran. kendinle uyuşturamasan da öyle davranmak gerekiyor bazen. derste söz almaya çekinirdim mesela sonra bi an içimden gelen bir sesle çok özgüvenliymişim gibi tahtaya kalkardım yani alakasız bir örnek oldu ama anca bu şekilde davranışlarla değişir bence yok meditasyonla tütsüyle falan ben pek inanmıyorum somut bir şeyler yapman gerekiyor. güzellikle alaksı olmadığına eminim bu arada <3

    8 nisan 2021 15:44

    9. Anonim 3e katılıyorum. Ben de dışardan çok sert görünüyorum ve sert bakıyorum. Bu yüzden benim de pek girdiğim ortamda arkadaşım olmaz başta sonra biri bir şekilde tanıştırır ederse gruba uyum sağlarım. Sorun sende değil itici de değilsin sadece insanların da senden çekinebileceğini unutma. Grup ödevi olur bir şey olur günaydın de az çok tanıdığın insanlara havadan sudan iki kelime et, ne biliyim çubuk kraker falan uzat sonrası zamanla gelişir.

    8 nisan 2021 15:45

    10. ahahsh süslü evet evet çubuk kraker uzatmak gerçekten böyle küçük adımlarla bile çok şey değişiyor. mesela en yakın arkadaşımlarımdan biriyle şöyle tanışmıştık: hiçbir konuşmamız yoktu sadece şarkı söylediğini duydum pek bilinmeyen bir şarkıydı aaa sen de mi *** dinliyorsun diye girdim konuya bi anda yanına gidip. o gün onu yapmasam belki yakın bile olmazdık mesela

    8 nisan 2021 15:50