insanlarla ego tatmini sağlamak bir zayıflık mıdır?

sadece insanlarla değil tabi ki

1. özgüvensiz insanlar yapar bunu veya kendi hayatı leş gibi olduğu için başkalarına sataşarak kendi b.ktanlığını unutmaya çalışan hayatsızlar. bunu bizzat psikolog arkadaştan duydum. "mutlu insan yapmaz" dedi. dolayısıyla soruna cevabım: evet, zayıflığın hası hatta.

12 şubat 2024 15:04

2. bir de geçmişinde çok kötü olaylar yaşamış insanların bazıları nispet yaparcasına bu yola sapıyor.

üstte yazdıklarımı da "bazıları" yapıyor. her özgüvensiz, her ezik böyle değil. ama mayasında varsa öyle birine dönüşebilir.

12 şubat 2024 15:06

3. hayır süslü yanlış anlamışsın mesela sırf başkalarını mutlu edip yardım ederek kendi egosunu tatmin eden biri. yani fayda sağlayarak tatmin etmekten bahsediyordum

12 şubat 2024 15:06

4. mesela eşiyle arası bozuk olan kadın, çocuğua kötü davranıp egosunu tatmin eder. kendi hayatının leş oluşunun acısını, gücünün yettiği zavallı çocuktan çıkarır. gibi gibi.

12 şubat 2024 15:07

5. o zaman işler değişir, onu bilemem :d

12 şubat 2024 15:07

6. başkalarına yaptığın her yardım aslında kendin için zaten. evrimsel süreçte insanların kazandığı bir davranış, kendini topluma kabul ettirmek için ya da en basitinden yardım ettiğinde mutlu olduğun için yardım ediyorsun.

12 şubat 2024 15:40

7. düşünüyorum da gerçekten merhametli ve duygusal olduğu için, ego tatmininden değil de dünyada bir şeyleri iyi yönde değiştirmek istediği için yardım eden de insanlar var. yardım etmeyi herkes ego tatmini için yapmıyor, o amaçla yapan var diye hepsi öyle değil. bazıları yardımlarını gizli gizli ediyor mesela. bazıları bunu kullanabilir de. insandan insana değişiyor. kötü insanlara denk gelmeyiz umarım :(

12 şubat 2024 15:46