insanlarla olan ilişkimde geri plana atılmak?

genelde yakın arkadaşlarım hariç, diğer arkadaşlık ilişkilerimde ya da iş ortamında pek takılmıyorum sanki. geri plana atılıyorum olsa da olur olmasa olur gibi. insanlara tam olarak kendimi açamam yakın arkadaşlarımla çok yakınımdır mesela çok neşeli şakacı eğlenceliyimdir ama o yakınlık çerçevesine geçemediklerimle böyle eğlenceli olamıyorum daha çok her şeye uyum sağlayan bir insan oluyorum insanlar da bundan dolayı kolay olarak görüyor. bazen de kendi düşüncemi dile getirmekten utanıyor gibi oluyorum, herkesin düşüncesi doğruymuş gibi geliyor mesela. tam olarak anlatamadım ama yaşayan ya da bunları gözlemleyen varsa mutlaka ne demek istediğimi anlayacaktır. nasık değişebilirim?

1. Özgüven kazanarak süslü. Bir şeyler senin o ortamlarda kendini geri tutmana sebep oluyor muhtemelen. Ne olduğunu da ancak kendin bulabilirsin. Ama her halükarda kendini sev görüşlerini ve kişiliğini kabullen. Çok farklı olmak zorunda değilsin sevilmek ve kabullenmek için. Kendin olsan yeter zaten herkes doğuştan farklı. Yani kişisel gelişim safsatası olarak algılama bu söylediklerimi gerçek anlamlarını anla ve uygulamaya çalış. Sevgiler

11 aralık 2020 13:41

2. Bir ortamda bir konu konuşuluyorsa konuya sen de atılabilirsin. Araya gir bir şey söyle ne olacak ki? Yakın olmadığın birine bir şeyler teklif et, ya da onun hakkında bir soru sorup kendinden bahset. Yakınlık kurmaya çalış yani. Kendini ortaya atman gerek bir şekilde. Olmuyorsa da zorlamaya  gerek yok. Kendini böyle kabul etmelisin. Ben de aynıyım çünkü.

11 aralık 2020 13:42

3. Kendimi ortaya atıyorum aslında, özgüven problemim var ama eskisi gibi değil. tanımadığım kişilerle konuşurum çekinmeden, ortamda ilgimi çeken konu olduğunda duraksamadan dahil olurum konuya bir şekilde. iş ortamında merhaba merhaba olduğum kişilere nasılsın vs diye sorarım hep ama gel gör ki biraz kolaya alınıyorum ortamda 3 kişiysek mesela olsa da olur olmasa da olur diye düşünülen kişiymişim gibi hissediyorum

11 aralık 2020 15:24