internet editörü olarak ne kadar maaş talep etmeliyim?

merhaba süslüler. internet haber editörü olarak başvurduğum bir is var. sabah 9 akşam 6 ve haftada 1 gün tatili olan, sürekli bilgisayar basında geçireceğim bir iş, senede 14 gün tatil ve bu tatil haklarıni ancak 6 ay sonra azdan çoğa artarak kullanabileceğim bir sistem. siz olsanız ne kadar talep ederdiniz? bu işin ortalama maaş araligi nedir? not: 2000₺ den asagi ödeme yapılmıyor bu yerde.

1. Ablam haberturkte çalıştı internet haber editörü olarak 1000 tl alıyordu ve 1 günlük tatili vardı. Tabi bu 2 3 sene önceydi. Sizde bence asgari ücret talep edebilirsiniz

10 şubat 2018 22:24

2. Web sitesinde yer alacak tüm haber düzenlemelerini siz yapacaksınız sanirim. Aşağı yukarı bir fikriniz var mı günlük ne kadar içerik yöneteceğiniz hakkinda. Çünkü bu tip editörlük isleri yazı üzerinden de degerlendirilebiliyor.

En az 2000 ile başlanır ama bu en düşük orandaki siteler için geçerli büyüklüğüne göre fiyat artar.

10 şubat 2018 22:27

3. Şartlar benzermiş ama medya kuruluşu tutmuyor bir tek. İste asgari ücret az bu yer için, min. 2000₺ Ödeme yapıyorlarmış bu birimde. Bir arkadasim var yazı işlerinde ama maaşını söylemiyor -ben de asla soramam oyle- 3000 cok ucuk olur, 2500 desem nasıl olur bilmiyorum. Daha önce hiç pazarlık yapmadım mülakatta. Nasıl konuşulur bilmiyorum

10 şubat 2018 22:28

4. Sevgili babypin, baya geniş ölçekli ve köklü bir haber sitesi. Daha doğrusu gazetenin internet haberlerinin olduğu site

Sevgili veralavida, evet haklısınız haftada 1gun tatil resmen tüm sosyal hayatımı bitiriyor. Ve hiç bu şekilde çalışmamıştım. 2gun tatil ne iyiydi. Ona göre değerlendireceğim

10 şubat 2018 22:33

5. O halde once ekip hakkinda bilgi isteyin yani bu işi sadece siz mi yapacaksınız ya da hali hazırda yapan kac kişi var. Eğer tekseniz ya da cok kısıtlı bir ekipse standardın üstünde performans gerekecektir.

Benim erkek arkadaşım bir siteye içerik danışmanlığı yapıyor mesela yurtdışı bağlantılı tek başına yapıyor isi 3bin dolar veriyorlar. Tekseniz 3bine yakın talebiniz çok normal. Ama başka bir arkadaşımızın yine danışmanlık yaptığı firmada zaten çalışan bir ekip olduğu ve kendisi sadece editörlük danışmanlık yaptığı için 2bin aliyor. Bunları da sor mutlaka. Bir de mesaj durumunu sor kesinlikle. Bu tip işlerde mesaiye kalmak çok oluyor umarim bu sorun yoktur.

Ben de aynı sektörde farklı bir daldayım her biriminde çalışan arkadaşım tanıdığım var diyebilirim başka merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin:) umarim gönlündeki gibi olur

10 şubat 2018 22:45

6. bu zamanda 3000 uçuk falan değil. işinizi küçümsemeyin isteyin.

10 şubat 2018 22:46

7. Babypin ne tatlısınız :) mobilden yazar etiketleyemiyorum o sebepten böyle yaziyorum.20-30 kişilik bir ekip ve gündüz-gece değişimli çalışılıyor. Gece ekibini de katarsak yaklaşık 60 kişilik bir editör ekibi var. Buna göre belirttiğim maaş miktarı normal gibi ya 3000 falan imkansız gibi. Önce 3000 beklentim var deyip sonradan 2500 e insem acaba cok mu şey olur. Cidden hiç maaş pazarlığı yapmadım lütfen mazur görün merakım bu yüzden

10 şubat 2018 22:57

8. 3.000 bugün için  uçuk olmadığı gibi, asgari ücret ödemeyip 2.000 tl’den başlatan bir yer için hiç uçuk değil. Bence isteyin. Yalnız bir şey anlamadım sizin pozisyonunuzda olan birden fazla kişi var anladığım kadarıyla, maaşlar standart olabilir gibi geldi bana. Başvuracağınız pozisyona ne kadar ödeneceği zaten bellidir diye düşündüm ben.

10 şubat 2018 23:02

9. Hmm baya is olduğunu düşünürsek soyle olabilir once onlarin aklındaki fiyatı öğrenmek isteyebilirsin. Hani siz kaç aralığında düşünüyorsunuz diye. Eğer onlar ısrarla sorarsa ihtiyaçlarım doğrultusunda 2500 3000 arası makul diyebilirsiniz.

Bir de alakasız ama dışarıdan başka firmalar için de editörlük yapabilirsiniz freelance olarak bu şekilde de ek gelir olabilir.

10 şubat 2018 23:04

10. Sevgili anonim 9, kariyer netten başvurmuştum ve maaş belirtilmemişti. Bana beklentimi sorarlar diye düşünmüştüm ama haklısınız ekip olunca herkesin standart bir ücreti vardır. Hiç aklıma gelmemişti bu. Teşekkür ederim. Sorarlarsa söylerim, sormazlarsa önerilen ücreti değerlendiririm o halde yapacak bir şey yok. Teşekkür ederim anonim

10 şubat 2018 23:05