istanbulda aileden ayrı eve çıkmak?

süslüler selam size bir konuda akıl danışmak istiyorum biraz uzun olabilir okuyanlara şimdiden teşekkürler. ben 23 yaşında hali hazırda ailesiyle yaşayan ve çalışan birisiyim. şu ana kadar hiç ailemden ayrı yaşamadım. fakat son zamanlarda ailemin hiç huzuru kalmadı. ergenliğe giren problemli bir kardeşim var evde her gün kavga gürültü oluyor ve ben artık bundan bıktım ayrı eve çıkmak istiyorum. sürekli bağırış çağırış kavga kıyamet var artık işten döndükten sonra sırf bu yüzden eve giresim bile gelmiyor dışarda oyalanıyorum bilerek. fakat istanbul piyasasında tek başına eve çıkmak o kadar zor ki. yeni mezun olduğum için ve pek tecrübem olmadığı için aldığım maaş hem kira hem faturalara yetmez. bunu geçtim şu anki oturduğum ev işime çok yakın ve kira fatura olmadığı için her ay birikim yapabiliyorum bir miktar. sizce birikim yapmak için aileme sabredip bu evde yaşamaya devam edeyim mi? yoksa huzurumu ön plana koyup başka bir eve geçip kıt kanaat geçinme derdine mi düşüneyim? maddi açıdan bu evde kalmam benim çok yararıma oluyor fakat psikolojik olarak evde hiç mutlu değilim kendi evime çıksam sessiz sakin kendi düzenimi kursam daha mutlu olurum biliyorum ama daha önce hiç tecrübem yok zorlanırım diye de korkuyorum aynı zamanda siz ne önerirsiniz

1. süslüm bu durumda aile ile yaşaman cidden senin avantajına, önerim ev halkı ile fazla muhattap olma veya yalnız yaşayan bir kanka bul, çok sıkılınca arada ona takıl, ev kirası, faturalar, gıda vs, işin içinden çıkamazsın, kazandığın havaya gider, şimdi sen paranı biriktirmeye bak, atıyorum her ay bir çeyrek veya yarım altın al, onlar her türlü sana kar kalıcaktır.

1 eylül 2020 10:39

2. Süslüm çok sağol altın birikimi yapıyorum zaten halihazırda bu evde kalmaya devam edersem de yapmaya devam ederim fakat evi bir görseniz gerçekten o kadar anlamsız kavgalar oluyor ki sırf bu yüzden işten eve dönmek istemiyorum herkes işten çıkıp bi an önce evine gidip tv karşısında ayaklarını uzatmak istiyor bense çıkışta nereye takılsam da eve gitmesem modunda oluyorum yıldım artık gerçekten. Ama bu arkadaş mevzusu mantıklıymış olabilir

1 eylül 2020 10:45

3. Süslüm ailenle kal mantıklı olan bu. Evi olan bir sevgili veya kanki edin hatta bir değil 3-5 böyle arkadaş edin. Eve uyumaya gel

1 eylül 2020 10:46

4. arkadaşlarınla ortak bir eve çıkmayı düşünebilirsin süslü. aile evi huzursuzlugu hic cekilmiyor cidden

1 eylül 2020 10:47

5. Birikim yap +1 bence başka şehirlerden ilanlara da bakabilirsiniz

1 eylül 2020 10:49

6. Peki kızlar sizce evi olan bi arkadaşıma bunaldığımda kalmaya gitsem ayıp olur mu? Hani sonuçta kimseye rahatsızlık vermek istemem orası da o kişinin evi sonuçta ne diyosunuz nasıl olur

1 eylül 2020 10:49

7. Çalışma hayatında öyle evine kalmaya gidiyim olmuyor arada. Ben hiç kimseyi yatılı ağırlamam şahsen. Ayrı eve çıkın. Maaşınız ne kadar? Ya da ev arkadaşı bulun, bunu da yapan çok var. Böyle kararların sonunda ölüm yok, kafamızda fazla büyütüyoruz, yapamazsanız geri dönersiniz.

1 eylül 2020 11:03

8. Bu arada şu bilgiyi de vereyim şu anki işimden çok çok memnunum (gizlinot: Maşallah diyelim 🧿🧿) gerek iş arkadaşlarım gerekse konum olarak çok şanslı sayılırım. Evime yakın ve bilenler bilir bu bir nimettir tek sıkıntısı maaşım biraz az fakat bunu da çok sıkıntı etmiyorum şu an bana yettiği için. Eğer ayrı eve çıkarsam yetmeyecek fakat iş ortamı olarak gerçekten kendimi mutlu hissettiğim bir yer bu nedenle de biraz kendi evimde kalmak işime geliyor açıkcası.

1 eylül 2020 11:04

9. En büyük tavsiyem, evlenince değil evlenmeden ailenizle ayrı yaşamaya başlayıp kendinizi tanıyın. Evdeki problemlere katlanılır, katlanılmaz, ben o açıdan değerlendirmiyorum malesef. Aile evinden kopup evlenince başka yerde yaşamaya başlayan arkadaşlarımın yaşadığı problemleri gördüğümden bunu söylüyorum. Umarım kendi ayaklarınızın üzerinde durabildiğinizi görebilirsiniz ve kimseye muhtaç olmazsınız..

1 eylül 2020 11:06

10. Yalniz yasiyorum kimse de evime cani sikildikca yatiya gelsin istemem acikcasi. Herkesin evinde sorunlar oluyor cok buyuk ailevi meseleler olmadikca hele su pandemi doneminde kimse sizi evinde agirlamak istemeyebilir yani ona guvenmeyin. Burada evi olan sevgili bulun arkadas bulun diyenler de nasil hayatlar yasiyor anlayamiyorum. Masraflara ortak olup ev arkadasi gibi yasamadikca onun bunun evinde kalmak yanciliktir kusura bakmayin. Sizin icin de diyebilecegim eger minimum 5.000 tl maas almiyorsaniz istanbul'da tek basina kiraya cikmayi dusunmeyin cok zorlanirsiniz. 1 veya 2 kisi ile ortak eve cikmak daha mantikli hic dayanamiyorum diyorsaniz.

1 eylül 2020 11:18