köken için dna testi yaptırmış olan var mı?

süslüler bu aralar family tree dna, myheritage gibi sitelerden test yaptırmayı düşünmeye başladım. maksat hem yeni şeyler öğrenmek hem de eğlence. internette 23andme çok önerilmiş ama sanırım hala türkiye'ye gönderimi yok. hangisi daha güvenilir veya kapsamlıdır bilemedim. önerileriniz var mı?

1. Süslü bu testlerin fiyatı ne kadar bi bilgin var mı?

18 mayıs 2021 18:15

2. 2. anonim yani şuan dna testi dışında bir test için yurt dışından kit alıp geri göndermek yasak mı? bir ara youtube'da türkler bu testi yaptırmıştı. tepkolik kanalında

18 mayıs 2021 18:26

3. teşekkürler a2, bir araştırayım. adnan oktar olayını nasıl kaçırmışım bilmiyorum sayende öğrendim.

a1 kur farkından dolayı tuzlu maalesef. benim gördüklerim 59-159 USD arasındaydı.

18 mayıs 2021 18:30

4. Sorunun cevabı değil ama Youtube'a turkish dna diye yazarsan türklerin kürtlerin lazların yaptırdığı bi sürü test var. Bi ara bağımlılık yapmıştı kısa videolar olduğu için izleyip duruyodum ahshh. İzlediğim tüm Türk videolarında %50-60 west asia yani Türkiye iran Gürcistan, %10-20 yunanistan, %0-10 orta Asya vardı. Genelde herkes aşağı yukarı aynı sonuçlar almış. Balkan göçmenlerinde yüksek balkan çıkıyordu farklı olarak. Bazı insanlarda çok az ingiltere, kuzey afrika falan vardı. Yani yaptırsan bile alacağın sonuçlar çook genel yeterince açıklayıcı değil.

18 mayıs 2021 19:28

5. Myheritage gonderiyordu ama şu an var mı bilmiyorum. Ailende göçmenlik veya Türkçe dışında farkli bir dil konuşan yoksa yukarıdaki suslunun dediği gibi klasik bir sonuç çıkar. Farklı bir şey bekleme. zaten sonuçlar çok genel çıkıyor.

18 mayıs 2021 20:12

6. (link: https://mobile.twitter.com/TurkDNAProject Bu arkadaşlardan ) bilgi alabilirsiniz. eğer etnik olarak anadolu türkü iseniz çok farklı sonuçlar beklemeyin ama. genetik olarak kabaca yarı türki kökenlere dayanıyor dnamız. ortaçağ türkleri ve rumlaşmış anadolu orjinli kavimlerin(doğu roma tebaası) bir karışımı.

18 mayıs 2021 20:19

7. 23andme yaptirdim, annemin ve babamin turkiye icinde memleketi olan sehirlere kadar cikardi. Ben kokenimi ogrenmek icin degil de bazi hastaliklarin tasiyicisi olup olmadigimi ucuz bir sekilde ogrenmek icin yaptirmistim, cunku o tarz hastalik odakli genetik testler cok pahaliydi. Sonra san fransiscoda yasayan 2. kusaktan bir kuzenim oldugunu buldu site, kendisine arkadaslik istegi yolladim ama kabul etmedi ahasksksd

19 mayıs 2021 02:59