yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    4 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    kısıtlayan ebeveynlerle baş etme önerisi?

    ailemde anneannem sürekli beni yargılar, her olayı gider anneme anlatır, annem de sinirlenir. ailede anneannem varolunca ya tatsızlık ya gerginlik çıkar.anneannem sürekli eve gelip gider ve çok kontrolcü bir insandır, yani ayda yılda bir gördüğüm ve takmayacağım insanlardan değil pek.geçen gün dışarıya çıkarken şort giydiğimi hemen gidip anneme anlatmış. bir ben istediğim kıyafeti giyebilirim ve bunun tartışma konusu olmaması gerekir, iki annem şort giymeme takılmış bütün gün bozuk attı. ben kendimi kimse için değiştiremem, istediklerimi yaparım ve beni kimse kısıtlasın istemiyorum ama bu kadar geri kafalı olmaları canımı çok sıkıyor. kaldı ki annem okumuş ve insan görmüş bir insan. hep belirli çevrelerde kalmamı istiyor erkeklerle buluşurum sürekli diye kontrol etmeye çalışıyor. sizce bu durumu kabullenip istediklerimi yapmaya devam mı etmeliyim yoksa evde bunu tartışmaya açmalı mıyım? içime attıkça sinirleniyorum ve kendimi baskılıyorum ve ister istemez davranışlarıma kontrol uyguluyorum. öte yandan tartışsam elime ne geçecek diye düşünmüyor değilim. sizce bu kadar kısıtlayıcı ebeveynlerle nasıl başa çıkabilirim? lafları yutup kendi bildiğimi mi okuyayım, tartışarak kabul ettirmeye mi çalışmalıyım? üniversiteliyim bu arada. 

    1. Valla yazık bana :(

    24 haziran 2020 17:50

    2. Süslü bende geçenlerde böyle bi soru açmıştım. Bir taraf gizli gizli yapmamı öğütlerken diğer taraf karşı gelme diyordu. Ben çareyi yavaş yavaş alıştırarak buldum. Mesela ilk gün uzun bir elbise giydim. Aradan 1 2 gün geçti elbisenin boyu diz kapağımın hizasındaydı. Üçüncü gün biraz daha kısa bir şey giydim. Giyerken üzerime popomu örtecek bir şey aldım. Şort giymeme kızıyorlardı midi bir şort aldım. Onu giydim. Yavaş yavaş suyuna giderek hallettim. Erkekler konusunda da sürekli arkadaşlarımdan bahsettim isim vererek ve biraz zaman geçince arkadaşlarımın 12 tanesiyle tanıştırdım annemi ve hatta babamı. İçlerine sindi. Böyle böyle bir şeylere ulaştım. Tavsiye edebilirim.

    24 haziran 2020 18:16

    3. anneler hep böyle demek ki.

    hiç mi özenmediler gençliklerinde inanın anlamıyorum. baba yapsa hadi bir nebze anlarsın da anne bunu neden yapar anlamıyorum.

    24 haziran 2020 18:25


    4. Aslinda baya yol aldigimi düsünmüstüm süslüm. Ama insanlar ne degisiyor ne alisiyor. Daha önce bana hep dikte etti, Ben hep kendi kafama gittim, çünkü artik kendimi kisitlamaktan ciddi anlamda bunaldim. Destekleriniz için çok tesekkur ederim, anlasildigimi hissetmem bile beni sakinlestirdi. Önerilerinizi uygulamaya çalisacagim, yine de kendi kafamin dikine gidip bazi seyleri görmezden gelmek daha iyi olacak galiba. Bazen sözlerine takilip kendimi kisitladigim farkindayim, ama bu sanirim uzun bir yolculuk kendime yüklenmemem lazim. Beni asil rahatsiz eden çevremizdeki insanlarin nispeten açik görüslü ve istediklerimi daha rahatça yasayan insanlardan olusmasi. O ailelere bakinca kendimi çok denetim altina alinmis hissediyorum. Annem de baskalarinin yaninda çok açik görüslü gözükür ama aslinda degildir, babam yine geleneksel olsa da beni destekler kararima güvenir. Simdi bir meditasyon yapip sakinlestim, belki benzer duygulari hisseden süslüler ( öfke, kirginlik) da bu yolla kendilerini yatistirabilirler. 

    24 haziran 2020 19:07