kısıtlayan ebeveynlerle baş etme önerisi?
ailemde anneannem sürekli beni yargılar, her olayı gider anneme anlatır, annem de sinirlenir. ailede anneannem varolunca ya tatsızlık ya gerginlik çıkar.anneannem sürekli eve gelip gider ve çok kontrolcü bir insandır, yani ayda yılda bir gördüğüm ve takmayacağım insanlardan değil pek.geçen gün dışarıya çıkarken şort giydiğimi hemen gidip anneme anlatmış. bir ben istediğim kıyafeti giyebilirim ve bunun tartışma konusu olmaması gerekir, iki annem şort giymeme takılmış bütün gün bozuk attı. ben kendimi kimse için değiştiremem, istediklerimi yaparım ve beni kimse kısıtlasın istemiyorum ama bu kadar geri kafalı olmaları canımı çok sıkıyor. kaldı ki annem okumuş ve insan görmüş bir insan. hep belirli çevrelerde kalmamı istiyor erkeklerle buluşurum sürekli diye kontrol etmeye çalışıyor. sizce bu durumu kabullenip istediklerimi yapmaya devam mı etmeliyim yoksa evde bunu tartışmaya açmalı mıyım? içime attıkça sinirleniyorum ve kendimi baskılıyorum ve ister istemez davranışlarıma kontrol uyguluyorum. öte yandan tartışsam elime ne geçecek diye düşünmüyor değilim. sizce bu kadar kısıtlayıcı ebeveynlerle nasıl başa çıkabilirim? lafları yutup kendi bildiğimi mi okuyayım, tartışarak kabul ettirmeye mi çalışmalıyım? üniversiteliyim bu arada.