kız kardeşim 12 yaşında, cilt bakımına başlamak istiyor ?

bugün ilk kez sivilcesi çıktı hanımefendinin (gizlinot: swh) akşam yemeğine bile gelmek istemedi. üzüldü filan. sizce cilt bakımına başlaması için erken mi olur 12 yaş? eğer başlarsa birkaç ürün var aklımda. nilera bebek sabunu, bee beauty organik sertifikalı temizleyici gibi. siz ne dersiniz? var mı öneriniz? eğer başlarsa yüz temizleme ürünü ve nemlendirici krem yeterli olur diye düşünüyorum

1. YouTube'da cilt bakımına heveslendirecek türde videolar izlemiyor zaten

14 mayıs 2020 21:44

2. daha çok küçük, ergenlik başında akne normaldir. ama tabii ki yaş grubu gereği youtube videolarından, reklamlardan, arkadaşlarından dolayı özeniyor olabilir. seranem'in temizleme köpüğü yaşına uygun olur, hem de cildini yormaz. nemlendirici olarak hametan derdim, ama muhtemelen kutulu, havalı bir krem isteyecektir :d

14 mayıs 2020 21:47

3. bence de izlediği şeylerden, yoksa o yaşta bir çocuğun suratında çıkan tek bir sivilceden bu kadar etkileneceğini sanmıyorum zorbalık durumu falan da yoksa. söylediğiniz her şey için çok erken bence o yaş, sırf ürün almanız için çok takmış gibi yapıyor olabilir bence o tarz ürünleri sürüp cildini daha da bozmayın.

14 mayıs 2020 21:49

4. Anonim 4 kabalaşmayın lütfen. Zaten ben sorunu büyütmüyorum. Kendisi büyüttü haliyle ilk kez başına geldiği için. Ben de öncesinde düzgünce konuşup, bunun normal olduğunu anlattım. Sonra da buraya ürün tavsiyesi istemeye geldim. Ucuz veya dandik ürünleri sürmeye niyetli olsam buradan ürün önerisi istemezdim herhalde.

14 mayıs 2020 21:49

5. zaten yüz için özel olarak üretilmiş temizleyicilerden kullanması gerekiyor, nemlendirici ve tonik kullanmasının da sakıncası olduğunu sanmıyorum bende o yaşlardayken dermatolog bu üçlüyü kullanmamı söylüyordu zaten. asit falan düşünüyorsa erken tabii ki.

14 mayıs 2020 21:50

6. Ayrıca illa ürün kullanalım da demiyorum. Uygun olur mu, siz ne dersiniz diye sormak istedim. Teşekkür ederim düzgün bir üslupla yardımcı olanlara

14 mayıs 2020 21:51

7. Bence kullanmasına izin vermeyin. Her ne kadar temizleyici, nemlendirici gerekli desek de 12 yaşındaki bir çocuk için asla gerekli değil. En temiz dediğimiz ürünler bile cilde aman aman bakım yapmıyor. Zaten şuan ergenliğinin başında ve muhtemelen 20lerine gelene kadar sivilce problemi yaşayacak. Tabi ki ilerleyen zamanlarda birkaç ürün edinebilir ama şuan bunun için çok erken. İlerde pişman olması kaçınılmaz olur, yüzünü çok daha kötü bir hale sokabilir.

14 mayıs 2020 21:56

8. eğer özeniyorsa birkaç ürün kullanmasına izin verebilirsiniz (masum ürünler). yoksa merak edip kendi kendine sizin kremlerinizden sürmeye çalışabilir. hangimiz annemizin çantasını karıştırmadık ki? en azından bırakın hevesini alsın. bir süre sonra sıkılacaktır zaten

14 mayıs 2020 21:59

9. ergenken sivilcelerim kurusun diye yüzümü beyaz sabunla ve yüz fırçasıyla yıkardım. annem bu işlerle hiç ilgilenmemişti. yanlış ürünler kullanmaması için siz uygun bir şeyler seçseniz iyi olur.

14 mayıs 2020 22:18

10. Kız kardeşim 14 yasında o fazla ilgilenmeyi sevmiyor cildiyle ama sivilceleri artmaya başlayınca lrp effaclar jel ve nemlendirici kullanıyor şu an(gizlinot: Ben memnum kalmadım lrpden ama seviyor bayağı ). Güneş kremi kullanmak istemiyor(gizlinot: Aslında önemli olan bu ama dinlemedi beni)

14 mayıs 2020 23:35