kızlar eşinizin ailesiyle ne sıklıkta görüşüyorsunuz??

bana kalsa ben ayda 1 kez görüşmek isterim ama eşim haftada 2 kez gitmek istiyor. başlarda sıkıntı yapmıyordum çünkü benim işlerim yoğun değildi, evde yemeğim yoktu vs vs.. şimdi yemek işlerini falan öğrendim, işlerimden zaten kendime zor vakit ayırıyorum ve sürekli gitmek istemiyorum. sen istersen daha sık gidebilirsin dedim diye baya baya küstü, 2 gündür tripli. ailesine önem vermiyormuşum falan.. her neyse ben zaten işten dolayı saç boyatmaya bile zor vakit buluyordum bir ara şu ara elim daha rahat arkadaşlarımla falan buluşayım dedim, kendime bakayım dedim, evi falan birisi temizleyecek onun başında durmam lazım bir de özetle işim başımdan aşkın o da gelip annemlere gidelim perşembe diyince ben de aynen üstteki işlerimden bahsettim. sürekli bahane buluyormuşum, ailesine önem vermiyormuşum falan dedi. ayrıca zamanında kayınvalidem bize sürekli yemek yapıp getiriyordu ben istemediğim halde yapamadığımı bildiği için, eşim bunu da yüzüme vurdu. ben de bu tek benim sorunum değildi evde tek ben yaşamıyorum sen de varsın, biz de bir aile olduk farkında mısın dedim biraz uzadı tartışma bu şekilde. sizce kim haklı demiyorum fakat zaten hayat temposuna ayak uydurmak ve hayatta kalmak zorken bir de bu tarz şeylerle burnumdan getirmesine katlanamıyorum.siz de durumlar ne?

1. ya saçmalık. haftada 2 kez gitmek nedir? hiç işim olmasa bile niye haftanın 2 gününü onlarda geçireyim ki? ailesine bu kadar bağlıysa evlenmeseymiş bol bol görürmüş ailesini. insanın işi gücü oluyor, yorgun oluyor, evinde yatmak istiyor, o hafta kimseyi göresi gelmiyor çok normal şeyler. bir de haftanın 2 günü konuşacak ne bulacaksınız ailesiyle yani. çok bunaltıcı ve bu konuyla ilgili kesin ve net sınırınızı belirleyin bence. zaten olması gerekeni söylemişsiniz ama demek ki daha ciddi bir konuşmaya ihtiyacı var. kayınvalidenizin yemek getirmesine falan da net sınırınızı çekin, istemediğinizi söyleyin. sizin evinizdeki yemekten onlara ne, getirmese aç mı kalacaksınız? bir de yüzünüze vuruyor, kalksın kendi yapsın o zaman ne çiğ bir davranış. benim eşimin ailesi şehir dışında, çok sık olmuyor tabii ki ama kendi ailem burada ve haftada bir gitmeye bile vakit bulamadığımız oluyor, çok normal. kimse de kimseye trip atmıyor yani. bu arada bence hatayı başta evde yemeğiniz yok falan diye sıkıntı görmeyip haftada 2 gitmeyi kabullenerek yapmışsınız. yemeğiniz yoksa oturur peynir ekmek yerdiniz, şimdi alıştırdığınız için sonradan istememeniz göze batmış.

27 mayıs 2024 23:57

2. Bence siz haklısınız biz uzak şehirlerde yaşıyoruz yaz tatillerinde gidip ailelerde onar gün falan kalıp tatil yapmaya gidiyoruz o da yıl içinde görüşme imkanımız çok kısıtlı olduğu için onun dışında aynı şehirde yaşasak eşim de bireysel hayata düşkün biri hadi diye darlamaz beni ama ayda bir de az gibi on güne bir akşam yemeği olabilir ya da iki haftada bir. Haftada bir çok sık mesela insanın her güne bir planı oluyor zaten hafta sonunu zar zor getiriyoruz haftada bir olmamalı kaldı ki iki diyormuş eşiniz çok boş galiba kendine işten güçten ayıracak tek günü olmasın mı istiyor

27 mayıs 2024 23:59

3. Kendi ailemi bile ayda bir zor görüyorum evi bize yakın olduğu halde. Haliyle eşimin ailesini de ayda bir anca görüyoruz. Bence siz haklısınız.

28 mayıs 2024 02:39

4. Bayılıyorum bu "aileme önem ver" olayına. Herkes kendi ailesine önem versin işte niye zorluyor insanlar anlamıyorum. Bunu talep eden taraf da genelde erkekler oluyor. Benim eşim bu konularda maksimum anlayışlı olmasına rağmen aramızda bir kaç kez onun annesinin benden daha çok aramamı sormamı beklediğiyle alakalı tartışmalarımız oldu. O benim annemi ne kadar arayıp soruyordur ki bu konuda benden yüksek beklentiye giriyor. Ben onu zorlamam o da beni zorlamasın yani. Senin haklı olduğunu düşünüyorum süslü ama maalesef kocanın seni tamamen anlayabileceğini sanmıyorum.

28 mayıs 2024 02:40

5. Kendi annemi haftada 2 göremem, işim gücüm olucak her hafta kayınvalideye gidicem olduu, biz 2 haftada 1 yemeğe falan gidiyoruz. Kendi anneme o kadar gitmiyorum çünkü annem hem bir tık uzak hem de onun daha sosyal bir hayatı var. Ayrıca eve yemek getiriyorsa tamam hoş da bu hem başa kakılacak birşey değil kendi istemiş sen istememişsin hem de kendi oğlu aç kalmasın  hemde kendi oğlu yemekle yorulmasın diye getiriyordur, hem çalışıyorsun hem yemeği sen yapıyorsun.

28 mayıs 2024 08:33

6. Eşiniz çocuk mu pardon? Haftada iki gitmek nedir? İki haftada 1 bile fazla bence. Önce sizin evlenip bir aile kurduğunuzu ve boş zamanınız varsa önceliğinizin kendiniz olması gerektiğini öğrensin eşiniz. Nereden buluyorsunuz bu tipleri ya?

İlla anamın babamın evinden çıkmayacağım diyorsa hiç evlenmeseydi.

28 mayıs 2024 11:32

7. Ailelerden uzakta yaşama kararımızda çok zorlandığımız dönemler oldu özellikle çocuk olduktan sonra ama genel olarak özgür olmak paha biçilmez. Eşler arasında dayanışma ve bağlılığı da arttırdığını düşünüyorum. Kv lerle aynı şehirde yaşasaydık onların ailesinin küçük bir uzantısı olacaktık. Eşim ailesine düşkündür ve babası da manipülatif bir insan. Sürekli siz gelin biz gelelim olacaktı. Ve eşimle bizim aramız gerilecekti boş yere. Uzak olmak iyidir. Yakınsak da çok görüşmeye alıştırmamak gerekiyor. Eşiniz çok istiyorsa gidip görebilir.

28 mayıs 2024 13:22

8. o "aileme önem vermiyorsun" deyince siz ne diyorsunuz? burada hep bu tarz sorular açılıyor, mal erkekler eşlerini kötü hissettirmeye çalışıyorlar kendileri sonuna kadar haksız oldukları halde, kadınlar da çok bir şey demiyor. ailesine önem vermek zorunda değilsiniz ki. arada sırada görüşür sohbet edersiniz, hastalıkta falan yanlarında olursunuz, yeter. öz kızlarıymış gibi sevin, değer verin istiyorlar. kendileri kadının ailesini düzenli arayıp sormazlar, kadının ailesine sürekli gidilmez ama. şu soruları gördükçe seviniyorum çocukluğumdan beri evlenmeye sıcak bakmayan bir insan olduğum için. erkekler o kadar leş ki ıyy. bu arada özellikle çalışan, işi gücü olan insan boş zamanlarının büyük çoğunluğunu kendine, eşine, arkadaşlarına ayırmak ister doğal olarak (eşiniz gibi insanlar neden istemez hiç anlamam). ayda bir ailelerle görüşmek için gayet ideal.

28 mayıs 2024 18:57

9. Allahim burdaki sorulari gordukce kocami o kadar cok seviyorum ki. Uzgunum ama haftada 1 bile degil 2. 3 gunde bir gorusun istiyor yani saka gibi.

Esimin ailesi 1 ay arayla aksam yemegine geldi diye asabim bozuldu benim. Cok ugrasiyorum. Sen aksama kadar istesin her sey bana kaliyor diye. Ki ben su an calismiyorum yeni istifa ettim. 2 ayda bir bir gunu onlarda geciriyoruz aksam yemegi kacacak sekilde. Herkesin isi gucu yogunlugu var. Yan daire komsum olsa bu kadar gorusmem haftada 2 gun de sizinkilere gitseniz. Haftada 4 gunu ailelerle mi gecireceksiniz yani? Ben anlamiyorum bu erkeklerin aile muhabbetine duskunlugunu. Ne muhabbet edicez her hafta her hafta allah askina?

28 mayıs 2024 21:57