kızlar iyi geceler. saç bakımı ile ilgili bir sorum olacak. saçımda boya veya işlem yok?

saçımda işlem olmamasına rağmen niye uçları sert. yani kırılmasın diye fön bile çektirmiyorum. bu saç niye kuru. sırf daha sağlıklı ve parlak görünsün diye doğallığı seçtim, boyatmıyorum. bu saçın yumuş yumuş olması gerekmiyor mu? bakımını ihmal etmiyorum. serum, maske bütün tuşlara bastım. saçımın cinsi bu olabilir ana sadece uçları böyle yani dipleri ve kulaklara kadar kısım çok güzel. fakat uçlarda doğru sanki çatal çatal, sert bir görünüm var. bana ne tavsiye edersiniz???

1. yapısal olarak da kuru olabilir. kuruyken sertçe tarıyor olabilirsiniz, sıkı topuz yapıyor olabilirsiniz. boya çok bir fark yaratmıyor.

mesela benim saçlarım bildim bileli kurudur. boyatmadan önce de öyleydi, açıcı uyguladıktan sonra da aynı şekilde devam. ancak ısı ile şekillendirdiğimde parlak ve yumuşak oluyor uçları.

25 şubat 2023 01:53

2. Ano1, benim yapısal olarak sanırım kuru. Fön çektiğimde veya şekillendirdiğimde o kuruluk gidiyor. Ben aslında ısı kullanmadan o görüntüyü yakalamak istiyorum.

Acaba saçı onaran veya yapısını değiştiren bir ürün var mı?

25 şubat 2023 04:06

3. Süslü benim saçım da boyasızken söylediğin gibiydi, kurutma makinesi bile kullanmazdım ama yine semsert olurdu. Bir de öyle uzatmaya kalkınca saç çok kötü görünüyor sürekli kestirmek zorunda kalıyordum. Kuaförüm bana bazı saçların kendisini besleyemediğini, bu yüzden olduğunu söylemişti, saçım yapısıyla alakalı maalesef. Ama boyamadan önceki son 1 yılda baya iyi bir duruma sokmuştum saçımı onları paylaşayım belki işine yarar:

Saçlarımı katlı kestiriyorum ve kesime başlanmadan önce ara makas istemiyorum diye belirtiyorum. Çoğu kuaförün kolayına geliyor ara makas atmak ve saçı çok kırıyor. İlk başta iyi hoş ama sonra kırık kırık çok belli oluyor.

Saçımın porozitesi nedir onu öğrendim, bunu evde nasıl anlayabilirsin bir sürü test var internette bakabilirsin. Ben düşük porozitesi saça sahibim, yani saçıma büyük moleküllü yağları sürmem, çok fazla ürün kullanmam tam tersi etki yapıyor. bu yüzden minimal ürün kullanmak benim saçım için en iyisi.

Bir de saç serumu kullanmak. Normalde ben kullanmıyordum, silikon dolu pantene serumun saçıma hiçbir faydası olmayacağını düşünerek aldım ama tam tersi çıktı. Duştan sonra ıslak saçıma uygulayıp taradığımda daha az yıprandığını farkettim. İçeriği kötü ama işimi gördü.

25 şubat 2023 04:15

4. a3 güzel anlatmış, silikonlu ürünlere öcü muamelesi yapılıyor ama benim saçım silikonla muhteşem anlaşıyor. şanpuan değil ama saç kremimi ya da maskemi özellikle silikonlu ürünlerden seçiyorum ki olabildiğince nemi hapsetsin ve pürüzsüz görünsün.

25 şubat 2023 04:27

5. A3 sanırım aynı saç yapısına sahibiz. Uzatmaya kalkıyorum uçlar çok fena hep kestirmek zorunda kalıyorum. Şimdi o testi yapmaya gidiyorum.

25 şubat 2023 23:06

6. Ano3. Bardak testini yaptım. Saçım üstte kaldı sanırım bende low çıktım. Baba kullandığın ürünleri yazabilir misin? Şimdiden teşekkür ederim.

Kızlar sizlerede teşekkür ederim.

25 şubat 2023 23:34

7. Süslü ben ilk başta revoxun biotin ve collagen şampuanını kullanıyordum ama saçım omzumun hizasından 1-2 parmak aşağı indiği an kullanmayı bıraktım çünkü duşta ne kadar nazik davransam da krem maske uygulasam da saçın uçları kırılıyor. Saçı gerçekten uzatan bir şampuan.

Uzamaya başladığı andan itibaren sırasıyla dalin, elseve amla yağlı şampuan ve golden rose moisture recovery şampuanı kullandım. Ben şampuan değiştirmeyi seviyorum o yüzden bittikçe farklı bir şampuan aldım. Normalde market şampuanı kullandığımda saçım çok dökülürdü ama Bu şampuanların içinde saçı döken dimethicone maddesi yok, bu yüzden saçımı dökmediler. Hepsinden de memnun kaldım. Saçın yağlıya dönükse dalini önermem çünkü saçı yağlı olan arkadaşımın saçını hemen yağlandırmıştı.

Saç kremi olarak dalan onarıcı saç bakım kremini kullanıyorum. Eğer benim gibi saç kremlerine çok para ayıramam diyorsan dalan f/p ürünü. Hem yumuşatıyor saçı hem de daha kolay açılmasını sağlıyor. Ben canım sıkıldığı için farklı saç kremleri denedim ama hiçbirinden dalan kadar memnun kalmadım.

Bir de hızlı uzasın istediğim zaman şampuanın içine hint, tatlı badem, çam terebentin yağlarından ekledim. Saçıma yağ maskesi yaptığım zaman tam tersi etki ediyor, saçımı kurutuyor ve döküyor. Bu yüzden kısa süreli de olsa şampuanlama sırasında saçımda kaldığı için saçımı uzatıyor.

26 şubat 2023 02:37

8. Duştan sonra pantene argan yağlı serum sürüyorum sadece, tararken de çok yavaş ve uçlardan başlayarak tarıyorum.

26 şubat 2023 02:38

9. Saçıma test yapıcam diye saç kremi kullanmamıştım. Low çıkınca saçımı iyice ıslatıp uçların bol saç serumu sürdüm sonra yıkanmayan krem. Gerçekten inanamıyorum. Sabah bakalım nasıl olacak.

Anladığım kadarı ile bizim saç ürünü nemli ve kuru saçta ememiyor. Saç çok ıslakken yapıp sandwich gibi hemen kapamak gerekiyor.

26 şubat 2023 02:58

10. Dalan saç kremini daha önce kullanmıştım tekrar dönücem sanırım. Saç serumu bitince önerdiğimiz dove alabilirim.

26 şubat 2023 02:59