kadın kadının kurdudur lafı hakkında ne düşünüyorsunuz?

soru başlıkta süslülerim

1. Klişe.

1 temmuz 2020 00:06

2. o cümlenin gerçeği "insan insanın kurdudur" birtakım cinsiyetçi insanlar tarafından dönüştürülmüş, yayılmasına müsade etmeyelim.

1 temmuz 2020 00:08

3. Üzgünüm ama birçok kez söz kendini kanıtladı benim çevremde;(

1 temmuz 2020 00:09

4. Aynen kadın kadının kurdudur bir erkek başında olmadığı müddetçe.

1 temmuz 2020 00:16

5. özellikle twitterda çok görüyorum. kadınlar arasındaki mevzunun ucu hep buraya bağlanıyor. hatta kadınlar birbirlerine destek olmalı algısını desteklerken sırf herkes hak versin, bakın kadınların yanlışlarını da söylüyorum demek için illa kullanırlar.

1 temmuz 2020 00:17

6. Yayılmasına müsade etmemek gerekiyor. Bu lafın aslı "insan insanın kurdudur." Kadınların diğer kadınlar hakkındaki kötü davranışlarının sebebi içselleştirilmiş mizojinidir. Böyle sözlerle mizojiniyi beslersiniz. Biraz gözünüzü açın.

1 temmuz 2020 00:35

7. en basitinden sözlükte anonimliğin arkasına sığınarak yapılan psikolojik şiddetten dolayı asıl hali bu olmasa da doğru bir laf olduğunu düşünüyorum maalesef...

1 temmuz 2020 01:18

8. Fiziksel olarak erkek, psikolojik olarak kadın zarar veriyor. İnsan insanın kurdudur demek daha doğru. Psikolojik şiddete maruz kaldığım birçok durum oldu kadınlar yüzünden, birçok zorbalık yaşadım.

1 temmuz 2020 01:33

9. Ama yine de kadınlara her zaman destek veririm, arkasında olurum. Geçmiş deneyimlerimiz bizi engellememeli.

1 temmuz 2020 01:35

10. Sözün orijinali böyle değil. Aslında o söz "homo homini lupus" yani "insan insanın kurdudur"

Ama ben bu sözlükte takıldıkça sizin dediğiniz versiyonuna da inanmaya başladım. geçen gün biri tayt giyenler hakkında ne düşünüyorsunuz diye sordu, cevaplar kan dondurucu. eskort bile dendi cevaplarda...

1 temmuz 2020 03:33