kahve içtikten hemen sonra uyku bastırması?

kahve içip ayılan insanlara çok özeniyorum süslüler çünkü ben kahve içtiğimde uyku bastırıyor saçma bir şekilde. normal uyanıyorum bir kahve içeyim de günüm zinde geçsin diyorum içer içmez gözlerim ağırlaşmaya başlıyor. normal mi bu? sebebi ne olabilir sizce?

1. Sorunuza bir cevabım yok sadece yalnız değilsiniz demeye geldim. Beni de açmıyor, sütlü ve hafif içersem sıfır etki. Biraz sütü azaltıp daha keskin hazırlarsam mehh bir etki. Günde 1 nadiren 2 kez tüketiyorum, alıştım da etki etmiyor desem o da değil yani.

1 eylül 2021 09:26

2. Tam hatırlamamakla birlikte böyle bir şey duymuştum tam o uyku bastırması sırasında uyuyup uyanırsanız beyin dinleniyormuş daha zinde oluyormuşsunuz. Abd'de kolej öğrencileri arasında öğle uykuları çok yaygınmış. Bi arkadaşım da böyle yaptığını söylemişti. Birkaç kere denedim olumlu. Dene bence ama kısa kestirmen lazım.

1 eylül 2021 10:06

3. Aslında uyku bastırınca kafamı koyup 15-20 dakika gözümü dinlendirdiğimde iyi geldiğini hissediyorum uykuyu da deneyeceğim ilginçmiş. Araştırsam iyi olacak teşekkürler.

1 eylül 2021 10:32

4. Nescafe içiyorsanız bir işe yaramaz zaten, üçü bi aradaların falan kafein oranı çok çok düşük. Sert kahve içiyorsanız, evet beni de ayıltmıyor çoğu zaman. Bir yerlerde kahveyi yorgunken içtiğimizde daha da yorgun hissettirebileceğini okumuştum (ne anlamı kaldıysa).

1 eylül 2021 11:26