kahve tüketmeyi bıraktım ama ders çalışamıyorum ve hiçbir şeye odaklanamıyorum? sürekli uykum geliyor?
süslülerim merhaba. ben haftada birkaç gün olan yoğun gaz sancısı ve şişkinlik şikayetim için doktora gitmiştim, muayeneler sonucunda görünen bir şey çıkmadığından doktor bu sancılarımın ve şişkinliğimin aşırı kahve/çay/sigara tüketiminden de olabileceğini söyledi. sigara kullanmıyorum, çay da sabah akşam içerim ama gün içinde aşırı fazla kahve içiyordum. doktorumun da söylemesinden sonra ben nescafe/granül/filtre vs kahveleri içmeyi tamamen bıraktım ve gaz sancılarım tümden geçti diyebilirim, kahveyle ilişkiliymiş gerçekten fakat yaşadığım çok ilginç bi problem var. gün içinde kahve içmek bana yapacağım bir sürü şey için motivasyon ve enerji veriyormuş, yaklaşık 1.5 aydır hiç kahve içmediğim için ders çalışamaz ve bir şey yapamaz oldum. normalde kahvemi yapıp masaya geçip içe içe çalışırdım, son 1.5 aydır kitap açacak enerjim ve motivasyonum yok. sadece yatıp uyumak istiyorum. sizce kahve içmeyi kesmemle bunun bir alakası olabilir mi ve nasıl çözmeliyim bu durumu? çok kahve içmem sağlığıma zararlı ama gerçekten çalışma verimimi inanılmaz düşürdü, hayat enerjimi kahve veriyormuş resmen içmeyi bırakınca yapmam gereken hiçbir şeyi yapamaz hale geldim. sürekli aşırı uykulu ve mayışık bir haldeyim. bir öneride bulunur musunuz lütfen :((