kayınvalide sorunsalı ve 30 karakter?

kızlar kadınlar kulübü vari olcak belki biraz ama abartıyor muyum yoksa normal mi anlamak istiyorum çünkü sinirlerimi bozan bir durum var. şimdi şöyle; ben kendimi bildim bileli ve annemden de gördüğüm bir eve gidildiği zaman ev sahibi her zaman ön planda tutulur. bir şey istenecekse yeri bilinse bile ev sahibine sorulur, mutfakta ev sahibi istemezse yardım diye insanın boğazına yapışılmaz. kayınvalidemler memlekette yaşıyorlar. yılda bir kaç kez geldiklerinde de doğal olarak yatılı kalıyorlar. çok normal, geldikler yer oğullarının evi sonuçta. ama kayınvalidemde o sınırı göremiyorum. bi bakıyorum iğne iplik lazım olmuş açmış dolabı kendi almış. benim mutfağımda belli bir düzen vardır herşeyin yeri bellidir kafasına göre bişeyleri yerleştirmiş. salonumda ben koltukları geri iterim çok ortaya çekmem oda geniş olsun diye bir bakıyorum iyice öne çekmiş oda dapdar olmuş. ben sesimi çıkaramıyorum çok sert tavır koysam sonradan "ben gelinimi çok seviyorum ama o beni sevmiyor galiba" diye eşime dert yakındığını duydum. 2 yıllık evliyim hemen hemen. 2 yıl içinde söylemediğim kadar "benim evimmm!" dedim o bizdeyken anlasın burda kendi evinin düzenini kurmaya çalışmasın diye. eşime söylüyorum bak uyar anneni ben gelinim sen evladısın bana kırılır sana kırılmaz diye. adam uyarıyor. 1 gün sürmeden aynı tas aynı hamam. ya en basitinden biri bana "benim takıntım var bardakların, çatal kaşıkların vs belli bir sıraya ve düzene göre dizilmesi gerekiyor yoksa rahat etmiyorum" dese gidip bulaşık makinasını gelişi güzel boşaltıp "ehehe zaten sık kullanılıyor boşver karışık dizilsin ehehe" demem. en son artık ters yaptım biraz hadi naparsan yap diye. bu sefer de bi bakıyorum sanki dünyanın en melek insanı da ben ters çıkmışım hadi vicdan azabı. o melekleşince benim bu sefer sinirim geçiyor güler yüz gösteriyorum bi bakıyorum aynısı olmuş. yemin ederim sinirlerim bozuldu. napiyim çözemiyorum. bi el atın akıl verin bana

1. bu arada öyle gibi durmuş ama olay dolabı açıp dikiş kutusunu alması, mutfağı kafasına göre yerleştirmesi gibi basit şeyler değil. burası benim evim ve o her ne kadar eşimin annesi de olsa misafir. bu sadece onun için geçerli değil. kendi ailem için de aynı şeyi söylüyorum ben ev sahibiyim onlar misafir. ama kayınvalidem misafirliği kabullenemiyor. burası kendi evi gibi davranıyor. benim evimin düzenini kabullenmeyip kendi evinin düzenini kurmaya çalışıyor. akıl istediğim, sinirlerimi yıpratan şey bu aslında. bir de bu insan benim evime bir kereliğine gelmiş ve gidecek olsa sabrederim ama öyle değil. oğlu olduğu sürece benim evime girip çıkacak. her seferinde bu sinir harbini yaşayamam. ben de insanım ve biliyorum ki sabrımın bi sınırı var. patlamak ve onu da kırmak istemiyorum.

13 ocak 2018 19:59

2. 2. anonimcim zaten evleneli 2 yıl olmadı dediğim gibi ama şöyle tatil yerlerinde mevsimlik pansiyonlardan daha fazla misafirim olmuştur benim yatılı. bu kadar gelen gidene rağmen düzenimi koruyorum da bir kayınvalidem gelince duman oluyorum.

3. anonimcim her fırsatta belirtiyorum bunu zaten. o misafir ben ev sahibiyim. üstelik söyledim de kendisine bak ben sevmiyorum evime gelen birinin işine karışmasına sen karışma otur diye. en basitinden az önce eşim yemek yapcaktı benden de bir malzeme istedi. hazırlıycam geldi arkamda ben yapiyim dedi yok ben hallederim diyorum bırakmıyor. ben de elimdeki herşeyi bıraktım hadi gel yap dedim içeri geçtim bu sefer beni çağırıyor hadi gel kocanın yanında ol diye. "what the fuck!!!" diye bakakaldım. eşim de biliyor huyumu o yüzden anlayışlı olmak zorunda aslında. çünkü söz konusu şey gelin kaynana olayı değil. ben annem geldiğinde de sokmam işimin içine ve eşim bunu görür. teyzelerimle halamla çok samimiyimdir ama onlara da aynı davranırım. annesine özel bir durum olmadığının farkında. zaten kendisine sinirli, annesini kötüler şekilde değil de hissettiklerimi rahatsızlığımı güzelce anlatınca hak vermek zorunda kaldı bana. böyle kesin çözüm bi öneriniz varsa bir ömür duacınız olurum vallahi

13 ocak 2018 20:16

3. Okurken sinirim bozuldu suslum cunku ben de aynen esyalari koydugum yerde bulamayinca sinir olan, izinsiz dolaplarin acilmasi gibi seyler cok rahatsiz olan biriyim. Bu kim olursa olsun ayni yani kendi annem de yapsa soylerim ama kayinvalide olunca yanlis anlasilma ihtimali insani daha da geriyor. Yalniz esiniz uyarmasina ragmen yapmaya devam ediyorsa ya cok da sallamiyor. Iki secenek var, ya esiniz ciddi ciddi sorun ettiginizi soyleyip anlamasini saglayacak yada siz bunu yapacaksiniz. Gelip kaldigi zaman sayili gun cabuk gecer ama hani biraz iyi niyet gosterse siz de belki disinizi sikarsiniz. Anlattiginiza gore umursamaz davraniyor. Eger tavrinizda israrci olmazsaniz daha da ilerletip iyice sinirinizi bozabilir bu sefer gereksiz buyur olay.

13 ocak 2018 20:21

4. Yani şöyle aslında çok haklısınız ben de çok rahatsız olurum düzenimin değişmesinden annem kalemimin yerini değiştirse ya da aldığı yere koymasa içten içe sinirleniyorum ama bunlar çok ufak şeyler. Aman takma demiyorum tabiki insan bi gıcık oldu mu bosveremiyor ama gidecek birine bu kadar takılmayın bence. Bardağı başka yere mi koyuyor ses etmeyin eski yerine geri koyun ne olacak? Evet birçoğumuz aileden “misafir evinde yapılmaması gerekenler” dersi alıyoruz ama bazı insanlar da bu konulara takılmıyorlar. Siz gidip onun evinde aynısını yapsanız umursamaz belki de. Huy meselesi aslında. Ben mesela birinin evine gitsem buzdolabını açmam odasına girmeyi çok istemem ama bakıyorum teyzem örneğin odama lam lum giriyor makyaj malzemelerimi karıştırıyor parfümümden izinsiz sıkıyor falan.. yani ne diyim ki bırak sen karıştırma dokunma mı diyim? neden utandırayım kalbini kırayım. Kayınvalide diyorsunuz en az 50 yaşında kadın bu saatten sonra “kişisel alana saygı” öğretmek malesef ki mümkün değil. Gidene kadar yok saymayı deneyin, nasılsa gidicek diyip kendinizi telkin edin bence.

13 ocak 2018 21:21

5. Güzellikle anlayacak gibi değil malesef. Belki art niyetle yapmıyor ama kişisel alan kavramına saygı duymadığı da çok açık. Bence sizin aba altından sopa gösterme zamanınız gelmiş malesef. Ben olsam yapardım kahveleri oturur karşısına ziyaretlerinden mutlu olduğumu, kendisiyle bir sorunum olmadığını eğer o da ilişkinizden memnunsa ve oğlunun evine rahatça girip çıkmak istiyorsa bu yeni evin kurallarına biraz daha dikkat etmesi gerektiğini yoksa eskisi gibi rahat edemeyeceğini söylerdim. Ay bu bile ayıp aslında yazarken dahi kendini kötü hissediyor insan ama yine malesef başka yolu kalmamış gibi.

Sizi gerçekten anlayıp saygı duyup davranışlarını değiştirmeyeceği açık, bence onu durduracak frenleyecek tek şey oğlunun evine rahat rahat girip çıkamayacağı iması olacak. Kızmayın bana süslüler ben de başka yol bulamadım.

14 ocak 2018 04:16

6. süslüler hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için. görünen o ki oturup açık açık konuşmam gerekecek. ki biraz zor olacak çünkü beni anlar mı ya da ben düşündüklerimi rahat rahat ifade edebilir miyim bilemiyorum. inşallah işe yarar.

14 ocak 2018 15:40