kedi/köpek sahibi robot süpürge kullanan arkadaşlar bi bakar mısınız?

2 kedi ve bir de köpeğimiz var(yakında onlar da 2:) en fazla 1gün ihmal edebiliyoruz evi süpürmeyi yoksa tüyler uçuşuyor evin içinde. robot işi çok abartılıyor diye düşündüğüm için yanaşmıyordum ama yaz sonu taşınacağız acaba diyorum buna da bi şans versek mi. bi yandan koltukları yine kendim süpürmek zorunda kalacağım için aynı hesap olacak diyorum bi yandan da evin içinde gezsin dursun işimiz yarı yarıya azalsa yeter diyorum, kararsızım 1) gerçekten tüy konusunda videolarda reklamı yapıldığı gibi mi? vay biz bugüne kadar süpürdük sanıyormuşuz dedirtiyor mu gerçekten? 2) bu arkadaş vız vız bütün gün gezerken faturanıza yansıyor mu, yoksa zamlar arasında dikkat çekmeyecek kadar mı 3) memnun olsanız bile tüyler için koltuk sehpa üstleri sana kalacak gerek yok git çocuklara mama al diye düşünen var mı :)

1. 2 kedi 1 köpekle yarışmaya katılıyoruz biz de hehehe.

2. Kedi eve geldiğinde halıları kaldırmıştık (köpek de gelince iyi karar olduğuna emin olduk zaten) halıdan tüy süpürmek belimizi çok yoruyor diye. Evi süpürmenin 25. Saatinde, halı olmayınca serbest gezebilen tüyler,"fiuv fiuv" diye parkede dolaşmaya çıkıyor(du).

Roomba'nın az akıllı bi modelini alalı 2 yılı geçti. Öyle harita çıkarma, odaları bölme falan yapamıyor. Uygulamadan aç/kapa ve zamanlama yapabiliyoruz ama süpürmesi, motor gücü, şarjı, kolay temizlemesi vb. Yönleri çok çok iyi. Yere düşen tüyler kıllar çok dolaşamadan süpürüldüğü için(gizlinot: Biz de kahvemizi içerken kahkaha atıyoruz falan) genel temizliğe (koltuk, sepha, cart curt silmr süpürme) daha az vakit harcar olduk.

Robot almadan önce tüm evi her gün silip süpürmek gerekirken, robot sonrası koltuğu (detaylıca) haftada 1, yerleri (dolap arkaları, pervazlar, dip köşe) belki 2 haftada bir süpürmeye geçtik. Eve gelen bir arkadaşım "hayvanları görmesem bu evde kedi köpek yaşıyor demezdim" gibi bi yorum yapmıştı hatta.

*mop modellerden önermem süslü. Sağlamca süpürsün, şarjı yetsin, toz haznesi geniş olsun yeter bence. Annem hiç memnun kalmadı mopludan.

*elektrik tüketimi yaptığını, soruda görünce hatırladım. Öyle fark etmemişiz yani.

7 temmuz 2021 20:02

2. Bizim de bi kedimiz bi kopegimiz var. Şimdiye kadar yaptigimiz en mantikli sey robot supurge almakti. Stüdyoda yasiyoruz 40m2, gunde 2 kez aciyorum. Yaklasik yarim saatte her yeri süpürmüş oluyo, tertemiz ev. Tabii asiri koselere giremiyo, koltuk ustunu vs yine haftada bir makineyle supurmek gerekiyo ama ciddi manada hayat kalitesini artiran bi sey.

7 temmuz 2021 20:51

3. elektrik faturasına nasıl etki ediyor bilmiyorum ama 2 kedinin tüyleriyle başa çıkmada en büyük yardımcım resmen. hergün açıyorum mutlaka,yerde tüy görmüyorum artık. 2 günde bir de koltukları süpürüp toz alıyorum. eğer evde kediler olmasaydı sadece robot süpürgeyle bile idare edebilirdim diye düşünüyorum. özellikle evden çalıştığım şu dönemde robot süpürge ve dikey süpürgelee gerçekten hayat kalitesini arttıran ürünler

8 temmuz 2021 07:25

4. Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, özellikle a2 süslü hanım vakit ayırıp detaylıca anlattığınız için çok teşekkürler <3 satan sitelerde dünya yorum var ama bizim evin bi benzerinden duyduklarım daha önemli benim için.

Akşam son bi inceleyip siparişi verdik xiaominin mijia modelinden (mopsuz olan), umarım sizler kadar memnun ve tüysüz kalırım :)

9 temmuz 2021 15:18