kedi tuvaleti

Kızlar çok ciddi bi sorunumuz var yardımcı olabilirseniz aşırı sevinicem. Kedim iki yaşında bu sene üç ay öncesine kadar filan bi sorunumuz yoktu arada kapının önüne çıkardı beş dakika on dakika kalıp eve girerdi ama sonra nolduysa yangın merdivenini keşfedince oldu. İnatla oraya çıkmak istiyo sabahtan çıkıyo dışarı akşam geliyo ya da arada bir yemek yiyip gidiyo. Kaç kere bahçeye çıkarmaya çalıştık zorla evde tutmaya çalıştık ama asla dinlemiyo bi yolunu bulup yangın merdivenine giriyo. Hadi iyi hoş girsin gezsin diycem ama çok önemli bi sorunumuz var çişini ve kakasını oralara yapıp geziyo ve dağıtılmış bi şekilde oluyo gidip arkasını temizlemekten canımız çıktı bi de hangi kata yapacağı da belli olmuyo ve muhtemelen yapınca gömmeye çalışıp her tarafını batırıyo eve aşırı pis geliyo. Bembeyaz kedim resmen kapkara oldu nolur bi yardım edin napılabilir. Buraya kadar okuduysanız çok çok teşekkür ederim...

1. yani kedi inadi diye bir sey oldugu icin eger yangin merdivenine cikiyosa mecbur izin vereceksiniz. tuvalet sorunu icin aklima soyle bir sey geldi. kucuk, yangin merdivenine koyuldugunda engel olmayacak buyuklukte 2-3 tane (veya daha fazla, yangin merdiveninin yuksekligine alanin buyuklugune gore) kutu bulsaniz, mesela ayakkabi kutularinin kapagi gibi. ve bunlara kedi kumu koysaniz. eger birkac farkli yerde kum gorurse bunlara yapar, siz de kutularin yerini bildiginiz icin arada gidip sadece bunlari kontrol edersiniz.

onun disinda kedi nanesi kullanabilirsiniz evde kedi naneli oyuncaklari olursa belki disari cikmaya o kadar inat etmeyebilir.

kolay gelsin inatci kediyle ugrasmak zor :/

13 haziran 2017 17:20

2. Çok teşekkür ederim ama şimdi daha büyük bi sorunumuz var kedi şimdi eve geldi ve ayağı sakat gibi biri vurdu ya da bi şey oldu resmen yürüyemiyo sesi bile çıkmıyo o kadar kötü oldum ki çok çaresiz kaldım

13 haziran 2017 17:30

3. Kedinizi dışarı salmayın. Nasıl fikir?

13 haziran 2017 17:45

4. Keşke o kadar kolay olsaydı evde o kadar cıyaklıyo ki alıkoyumuşuz gibi hissediyoruz onun doğal ortamından alıp getirmişiz ve haksızca evimizde tutuyoruz gibi. Yani gerçekten çocuk gibi ağlıyo o halini görseniz dayanamazsınız. Ki yukarıda salmamayı denediğimizi de yazmıştım.

13 haziran 2017 17:57

5. ne kadar ağlasa da salmayın, başka türlü vazgeçiremezsiniz. bir süre katlanmanız gerek. kediler çok ama çok ısrarcı oluyor, sizin ondan daha sabırlı olmanız lazım baş etmek için.

13 haziran 2017 19:05

6. Çok çok teşekkür ederim yanıtlarınız için :)

13 haziran 2017 19:12

7. Kızgınlığa girdiği için dışarda daha çok vakit geçirmek istiyor olabilir. Kısırlaştırdınız mı bilmiyorum ama dışarıya kum kabı koymayı bir deneyin. Tabi dışarı çıkmasına izin vermek çok riskli, bir sürü psikopat insan var, umarım patisine ciddi bir şey olmamıştır. Eğer bir insan zarar vermişse bir daha asla dışarı çıkarmayın, zehirleyebilirler de. bu durumda tek çözüm kısırlaştırmak.

13 haziran 2017 20:22