kedim tatlı yemeyi çok seviyor ve kıyamıyorum?

merhabalar, 8 aylık bir kızım var. bebekliğinden beri ben ne zaman çikolatalı pasta, meyveli yoğurt, dondurma (özellikle dondurma) gibi şekerli tatlı şeyler yesem evin diğer ucundan kokusunu almış gibi yanıma gelir, kendisine de verene kadar asla rahat bırakmaz. başka odaya geçip kapıyı kapatıyorum bu sefer de kapının önünde miyavlıyor. şekerin kediler için sağlıksız olduğunu biliyorum katarakt yapıyordu sanırım -ki kedimin gözleri zaten problemli az görüyor- ama yine de baskılarına dayanamıyorum kaşığın ucuyla veriyorum biraz. versem daha yer ama. bi keresinde gelip burnumu yalamıştı ama dili buz gibiydi. baktım masanın üstündeki yarım kase dondurmayı yemiş dibini de sıyırmış. ne yapıcam ben bu kediyle ya :(( çok bilinçsiz bir anne gibi hissediyorum kendimi suçlu hissediyorum ama benden habersiz dondurma çikolata yiyip duruyor. sizin de kediniz böyle mi bir öneriniz var mı ne yapiyim ben bu kurabiye canavarıyla :((

1. ya kirilmayin ama sinirlendim ben, saka misiniz ortada dondurma mi biraktiniz bi de? ne yapilacagi gayet acik degil mi? hani bazi anneler vardir ya cocugu sussun diye eline tableti agzina cikolatayi dayar, onlar geldi aklima. buradan da gayet bilincsiz duruyorsunuz. birakin bagirsin, sagligindan onemli mi? bir bagirir iki bagirir (mecazen soyluyorum, daha uzun surebilir alismasi) ama alisir. alismasa da onemli degil bi cikolatayi yemeniz 10 dk surecek bagiriversin. ben mesela yemek isteyecegi hicbir seyi onun yaninda yemiyorum, mutfaga girip kapiyi kapatiyorum. bu sebepten bir saglik sorunu cikarsa yasayacaginiz vicdan azabini dusunun.

28 haziran 2018 20:37

2. Süslüler gerçekten çok haklısınız. Bu konuyu etrafımda kedi besleyenlerle konuşmuştum nolcak ki o kadardan gibi tepkiler aldım ve kendi bilgimden şüpheye düştüm gerçekten. Sizin böyle sert sayılabilecek uyarınıza ihtiyacım vardı bu yüzden zaten paylaştım. Çok teşekkür ederim dikkate alacağım gerekirse eve tatlı sokmam. Ve bir de sofra kurulurken de gelir ne var ne yok bakar ama tatlı olunca yemeden bırakmıyor. Teşekkür ederim tekrardan

28 haziran 2018 20:49

3. Benim de kedim küçükken yediğim herşeyin içine atlardı. Asla rahat vermezdi. Ama ben onu her seferinde kapının dışına attım ve elimdeki bitene kadar içeri almadım. Şimdi yemek için gelse bile benden net Red cevabı alınca gidiyor yatıyor. Artık o da biliyor bağırınca istediği verilmeyecek. Siz de biraz acımasız olun bu konuda. Bağırınca sağlığına zarar gelmez ama tatlı yiyeceklerden azıcık zarar görse sizin kalbiniz titrer. Yazıktır çocuğa, yapmayın. Her seferinde azıcık verseniz bile vücutta birikim yapar.

28 haziran 2018 21:12

4. Hiç hoş değil yaptığımız süslü. Kedinize zehir vermenin nesi kabul edilebilir. 1. Anonime çok katılıyorum. Kendinize gelmeniz için ağır yazdım affedin

28 haziran 2018 21:54

5. zararlarını bildiğiniz halde herhangi bir davranışınızı değiştirmezseniz korktuğunuz başınıa gelir. acaba içten içe bunu mu istiyorsunuz anlamadım. kediler o kadar da eğitilmez değiller. ses tonunuzu çok yükseltmeden keskin bir şekilde 'hayır' deyip istemediğiniz davranışını yapmamanızı sağlayabilirsiniz. yerli-yabancı kaynaklardan kedileri nasıl eğitebilirizi araştırın. büyüdükçe biraz daha zorlanırsınz.

29 haziran 2018 12:40

6. Her türlü uyarınız ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ama sevgili (yazar: Lalalala) içten içe bunu mu istiyorsunuz diyerek kastettiğiniz şeyin ne kadar ağır bir söylem olduğunun farkında mısınız? Kızımı çok seviyorum. Kıyamayıp otorite kuramamak çok büyük bir hata evet farkındayım. Etrafımdaki insanlarla konuşmak ve onların abartılacak bir şey olmadığını söylemesi kendi bilgimi sorgulattırdı ve açıkçası biraz da rahatlattı. Uyarılarınızın hepsini haklı buluyorum ve bana bilinç kazandırdınız teşekkür ederim, ama bunu yaparken rica ediyorum kızıma verdiğim değeri sorgulamayın.

29 haziran 2018 13:45