1. Her sene zorunlu trafik sigortasi yaptirmaniz gerekiyor. Fiyatlari degisken ben bu sene 2500 tl'ye yaptirdim.
Kasko zorunlu degil ama yaptirmakta fayda var tabii ki. Yine bu sene ortalama bir sigortaya 6500 tl verdim. 10000 tl olanlar falan da vardi.
Her sene 2 kere mtv odeniyor.
Sifir araba alirsaniz ilk 3 sene muayene yok. Sonra 2 senede bir muayene olmasi lazim. Ikinci el alirsaniz ve muayene yapilmasi gereken yilda aldiysaniz hemen yaptirmaniz lazim sonrasinda 2 senede bir. O da toplamda 700-800 tl gibi bir paraydi gecen sene bu sene artmistir.
Senelik bakim yaptiriyorum ben ama sart degil gecen sene 600 tl verdim bu sene saha goturmedim. Onun disinda 10.000 bakimi vs oluyor.
Ufak tefek tramere girmeyecek kazalar icin kaskoyu bozmamak adina ben odeyeyim derseniz 1000 tl civari parayi gozden cikarmak lazim zaten daha fazla derlerse kaskodan yaptirmak daha mantikli. Ornek vermek gerekirse ben kapilardan birini alt tarafini kaldirim kenarindaki betonlara vurmustum 1000 tl civari tuttu.
Benzin tabii cok degisir. Benim arabam 40 lt depolu 1.33 motor su ara 1200 tl civarina gelir 1 depo. Genelde yarim depo oldukca fullemeye calisiyorum.
Otopark ve yikatma falan da cok degisiyor ama mesela bagdat caddesinde 1-2 saat 40-50 civari ozel otoparklar. Isparklar daha ucuz.