kendimi hiç sevmiyorum nefret ediyorum kendinin en büyük düşmanı benim ?

böyle hisseden var mıdır hiç iyi bir özelliğim yok maddi manevi her anlamda salak saçma hareketlerim var sırf bu yüzden iyi bir özelliğim varsa bile gözüne gelmiyor mantıksız hareket ediyorum düşünmüyorum kaygılı endişeli biriyim konuşurken bile düşünmem dürtüsel bir insanım bıktım kendimden

1. Yaş kaç süslü

22 temmuz 2023 22:06

2. Kaygı beni bitiriyor yavaş yavaş huzurlu hissettiğim dakikam yok a1

22 temmuz 2023 22:48

3. 27 yaşındayım

22 temmuz 2023 22:49

4. Ben de öyleyim a3 aileden sevilmedigim değer görmedim ortanca çocuğum varlığı yokluğu bir bir çocuktum takdir edilmedim gurur duyulan olmadım sevilmedim kısacası bu da hayatıma yön veriyor işte terapiye gideceğim doğru psikologa denk gelirim umarım aslında kendime telkinde bulunuyorum ama iş uygulamaya gelince olmuyor iste

22 temmuz 2023 22:51

5. En çok da dürtüsellik beni rahatsız ediyor konuşurken bile dan dan düşünmüyorum sonradan ne dediğimi bile hatırlamıyorum bazen Saçmasapan şeyler yapıyorum önünü sonunu dusunmedigim için kafama edeni yapıyorum hiçbiri de iyi şeyler değil tabii sonuç olarak keşkeler birikiyor kendime iyice düşman kesiliyorum psikiyatri dürtüsellik için ilaç verdi ama faydasız en iyisi psikologa gitmek

22 temmuz 2023 22:53

6. A3 çok güzel ifade etmişsiniz. Ben 28 yaşındayım hâlâ ss ile benzer şeyler düşünüyorum kendim ile ilgili. Hâlâ kendimi sevme savaşı veriyorum. Artık şunu kabullendim kendimizi sevmek zorundayız. Tıpkı öz çocuğumuzu sevip sahiplenmemiz gerektiği gibi. O çocuk çok kötü bir şey yapsa da onu korur, ona sahip çıkıp bakmaya devam ederiz değil mi? Bir çocuğun sevgiye en çok ihtiyacı olduğu an onu hiç haketmediği andır. Biz de kendimize böyle yaklaşmalıyız. Biz sanıyoruz ki hep en sevimli, en sarışın, notları en iyi olan çocuk sevilmeyi hak eder. Halbuki öyle değil. benim çocuğum sümüklü olsa da notları berbat olsa da ben onu seveceğim. Ona burnunu silmeyi ve derslerine kendi geleceği için çalışması gerektiğini öğreteceğim. Başarabilirsem iyi, başaramazsam da onu hep seveceğim. İnanın kendimiz için de benzer şeyler gerçerli. Kendimizi sevgisizlik ile cezalandırmak ve azarlamak motivasyonu hepten götürüyor. Hem şunun şurası 3 günlük dünya biz belki 2. Belki 3. Günündeyiz. Geriye bakmak anlamsız. Kalan ömrümde kendim için elimden geleni yapıp neşeli bir ömür yaratmaya çalışacağım.

22 temmuz 2023 23:02

7. Anonim5 yazdıklarını okurken ağladım ayrıca ilerdeki çocuğun çok şanslı. Kendimi sevme ve hayati sevme konusunda aksakliklar yaşıyorum su sıralar çünkü yeni mezun ve işsizim zannediyorum ki ne zaman para kazanırsam ve 36 bedene düşersem ben sevilmeye ve aşık olunmaya layigim ama böyle hissetmem normal çünkü çocukken hep koşullu sevildim hattâ şuan bir katarsiz yazıyorum

22 temmuz 2023 23:57

8. İnsanın kendine ettiğini tüm dünya bir araya gelse etmezmis vs diye bir söz var a5 haklisiniz yazdiklarinizda mesela değerliyim önemliym kendimden başka kimsem yoj kendime iyi davranmalıyım her ne kadar hata yapsam da vb telkinlerde bulunuyorum kendime sözler veriyorum kısaca biliyorum ama uygulayamiyorum niye böyleyim bilmiyorum ben de, yakın arkadaşlarım dostlarım eşim sevgilim yok aileden de zaten kıymet görmedim yalnızım belki o yüzden güç kuvvet bulamıyorum kendimde,

aslında grup terapisi bulursam onu denemek istiyorum hem başkaları da var yalnız değilim hissi için hem de grup içinde pratiğe dökme konusunda güven bulurum diye düşündüm ama bulunduğum yerde yok psikiyatriyi deneyeceğim

23 temmuz 2023 00:58

9. dideral

23 temmuz 2023 01:22

10. Başka bir soruda bu ilacı onermislerdi sunum öncesi heyecanı vs bu sorumla bağdaştıramadim ama elbette burdan ilaç tavsiyesi alacak değilim

23 temmuz 2023 01:28