kendinize bir şey alamıyorken başkasına hediye alır mısınız ?

süslüler merhaba, benim bir çocukluk arkadasım var yıllardır doğum günlerimizde hediyelesiriz. doğum günlerimiz de çok yakındır. hediye çitamız zamanında kendi kendine yükseldi, arkadaşımın maddi durumu iyi olduğunu için hep iyi hediyeler aldı, benim de maddi durumum iyiydi o zaman altta kalmamak için ben de güzel şeyler aldım. her neyse ben bir senedir sigortalı bir işte çalışmıyorummaddi durumumu tahmin edebilirsiniz. . o yüzden çok geriliyorum. hediye almak için kendimi zora sokmalı mıyım? (zora sokmaktan kasıt taksitle almak) yoksa kendimi açıklamalı mıyım? karşımdaki insanın standartları yüksek hani ucuz bi şey alsam kenara atabilir. önümüzdeki hafta buluşacağız ve o eli boş gelmeyecek büyük ihtimalle. hediyesini kabul etmemek ayıp olur mu? kendimi kötü hissedeceğim çünkü.

1. Teşekkür edip kabul et. Sen de ona düşünülmüş ufak bir hediye al. Kaliteli bir şey almadığın için kullanmayacağı kıyafet vs değil.

3 haziran 2024 09:27

2. Daha manevi bir şey yapabilirsin süslü, aranızdaki arkadaslık pahalı hediyeleşme arkadaşlığından daha derindir diye düşünüyorum.

3 haziran 2024 09:27

3. ufak bir şey alırdım

3 haziran 2024 10:08

4. ben sanırım öncesinde yazardım kendisine. bu bizim için bir rutin oldu seviyorum da ancak bu sene çalışmadığım için sana istediğim gibi bir şey alamayacağım almak için de almak istemiyorum herhangi bir şeyi. senden de ricam bu sene hediyeleşme rutinimize ara verelim gibi bir şey olabilir

3 haziran 2024 10:38

5. Çok iyi niyetli geldiniz bana ya. İnşallah hep güzel günler görürsünüz arkadaşınızla. Tahminimce o da durumu söylediğinizde anlayış gösterir diye düşünüyorum. Ama bence hiç lafı eveleyip gevelemeden konuşun bunu. Hani hediye karşılığı hediye gibi bir mevzudan girerseniz yanlış anlaşılma oluşur diye düşünüyorum. İstemeden kalbinizi kırmayın birbirinizin. Bütçem el verdiğince güzel bir hediye alacağım diyebilirsiniz umarım gelecek seneye telafi ederim falan da dersiniz. Bence iyi olur her şey. Doğum gününüz kutlu olsun ikinizin de.

3 haziran 2024 11:25

6. Çok teşekkür ederim süslüler biraz kafa yormalıyım bu işe. Geçen sene evlendi belki eviyle alakalı bir şey düşünebilirim

3 haziran 2024 12:23

7. çok tatlısınız soru sahibi :) ben olsam sanırım kendimi zorlar yine de pahalı bir şey almaya çalışırdım ama bu benim kişiliğimin zayıf taraflarından kaynaklanıyor, doğru olan asla bu değil yoksa. asıl doğru olan hani yukarıda da demişler kıyafet mıyafet değil ama görünce yüzünü güldürecek pahalı olmayan ama üzerinde düşünülmüş bir hediye almak. o arada da söylersiniz bu yıl böyle olsun, seneye daha güzelini alırım diye, arkadaşınız da hayvan evladı değilse aşkolsun o ne biçim söz öyle, teşekkür ederim der olur biter :)

3 haziran 2024 12:46

8. Kurs hediyesi bakabilirsin belki, bütçeni hiç bilmiyorum ama. Maddi bir hediye değil, güzel vakit geçirebileceğin bir deneyim hediye etmek istedim dersin

3 haziran 2024 17:26