kilo veren süslülerim hayatınızda neler değişti?

diyet yapıyorum vermem gereken ilk hedefim 20 sonrasında bir 5 daha var.motivasyon olması için sormak istedim.kilo verince neler değişti ?kıyafet,insan ilişkileri,sağlıksal vb?ne kadar süreçte istediğiniz kiloya indiniz?ve ne kadar kilo verdiniz?

1. Ben 22 kilo vermistim liseden mezun olduktan sonra (20-21 yaşlarındaydım) 72den 50ye düşmüştüm (boy 1.57m) hatta zaman zaman 50 altına da düşüyordum.

Bir kere güzelleştim, daha çok ilgi gördüm karşı cinsten. İnsanlar şaşırıyordu beni görünce "ne kadar zayıflamışsın çok güzelleşmişsin vs" deniyordu. Hoşuma gidiyordu çünkü hayatım boyunca ilk zayıf olduğum dönemlerdi. Yiyordum kilo almıyordum çünkü part time tezgahtarlık yapıyordum, hareketliydim.

Her giydiğim yakışıyordu, büyük beden ne varsa hepsini bağışlamıştım. Yeni kıyafetler aldım, öncesinde nefret ederdim çünkü bedenime göre bulamazdım olanları da yakıştıramazdım kendime. O dönem beğendiğim ne varsa 34 bedenini denemeden atardım sepete, çok güzel bir histi. Bir de kilo verince daha enerjik oluyorsun, aynalarla barışıyorsun, sosyal hayata daha çok karışıyorsun. Kilo insanı olduğundan büyük gösterir, üstümden 7-8 yaş atmıştım. Hayat kalitemin tavan olduğu zamanlardı. Başka başka değişimlere da hevesleniyor insan, ne bilim yeni bir saç modeli veya rengi, yeni arkadaşlıklar, yeni mekanlar hatta yeni bir şehir, yeni bir ülke..öyle işte daha yazarım da şimdi hatırladığım kadarını yazdım. Şimdi 30uma 1 ay var. Pandemi dolayısıyla 52-53lerden 62.6 kiloya çıktım. O kilolu dönemdeki psikolojime tekrar dönmemek için hırs yaptım pazartesinden beri yediklerme içtiklerme dikkat ediyorum. 1 kilo gitti şimdilik. İnşallah tekrar 10-12 kilo veririm de sosyal hayata tekrar karışırım.

26 mart 2022 12:24

2. Ben öyle çok büyük kilolar vermedim o kadar fazlam olmadı hiçbir zaman ama 7-8 kilo bile çok değiştirmişti. Daha enerjik ve daha sağlıklı olmuştum. Daha kısa uykular yetiyordu mesela. Daha sağlıklı beslendiğim için cildim bile güzelleşmişti. Psikolojik etkisinden zaten bahsetmeme gerek yok. Toplam 25 kilo vermekten bahsediyorsunuz tabiki hayatınız olumlu anlamda çok değişecek.

26 mart 2022 12:51

3. Süslü 1 yılda 36 kilo verdim. 82 kiloydum şuan 46. İlk önce sağlık olarak çok iyiyim. Pcos, troid, insülin direncim vardı. Troid dışında sıkıntım kalmadı çok şükür. Daha rahat hareket ediyorum, daha az terliyorum. Kıyafet kısmı mükemmel zaten :) hoşuma giden her şeyi alıyorum yakışır mı, bedenime olur mu diye düşünmeden. Çocuk reyonundan alışveriş yapıyorum, güzel kaliteli şeyler alıyorum ucuz da oluyor. 😃 özgüvenliyim, aynaya bakmak hoşuma gidiyor artık. Fotoğraf çekilirken gerilmiyorum. insan ilişkilerinde insanlar daha bir beğeniyorlar tabi. Kısmetim açıldı desem yeridir. 😄 kilo verdikten sonra hiç ummadığım insanlar açıldı. (gizlinot: Kabul etmedim o ayrı tabi)😅 süreç uzun süslü ama yolun sonu çok güzel, motivasyonunuzu kaybetmeyin.

26 mart 2022 15:57

4. Tüm yazılanlara ek olarak sizden bir yararı olamayacak insanların bile size daha nazik ve flörtöz davranması. Mesela bir kahve alıcam o zaman bile önceki zamanlarda olmayan bir ilgi ile yaklaşıyorlar. Ve insanlar içinde daha görünür daha farkedilir oluyorsunuz

26 mart 2022 17:56