kilo verme sürecindeki süslülere bu sorum?

süslüler kilo vermekten kastım 2-3 kilo değil tabi ki. mayıs ayında tartıda 106.7 kiloyu gördüm, malesef çocukluğumdan beri ailevi nedenlerden hep yiyeceklere sarıldım. üniversite hazırlıkta yurttaki yemekler çok kötü olduğu için hep dışarıdan söyledim ve artık midem büyümüştü. şimdi kilo verme sürecindeyim ve bu sabah itibariyle 93.45 kiloyu gördüm. hala çok kilolu olsam da bu bile beni mutlu ediyor fakat bir süredir 93-94 bandını kıramadım ve inancım azalmaya başladı. kendinizi nasıl motive ediyorsunuz süslüler? vermem gereken en az 30 kilo daha var çünkü...

1. ben de sporla kilo veriyorum. 6 kilo kadar verdikten sonra 59'da tıkıldım kaldım, çok uzun süre oynamadı yani az yememe ve hala spor yapmama rağmen. son 1 haftadır sporu bıraktım ve 58e düşmüşüm. yani vücut rutine alışıyor, hep şaşırtmak gerek. bazen sporunu değiştirerek, haftada bir kere cheat day yaparak vs. ayrıca bu bir serüven, inişler çıkışlar kilo almalar verememeler elbet olcak. kendini üzme ve vücudunun her bir fazla kilosunu sev, onları kaybedince de aynı sen olacaksın. ve merak etme, elbet hepsi gidecek.

6 eylül 2020 13:29

2. Süslü merhaba öncelikle tebrik ediyorum seni verdiğin kilolardan dolayı. Ben de 40 küsür kilo vermiş birisi olarak seni çok iyi anlıyorum ve destekliyorum. Öncelikle çıkmış olduğun bu yol gerçekten uzun ve zaman zaman zor. Bunu kabullenirsen her şey daha kolay olur. Bu kiloları bir ayda almadığımız gibi bir ayda da veremeyiz. Baştan belirtmek istiyorum fazla kilolarımı vermek hayatımda kendime yaptığım ennnnnn iyi şey. İyi ki çok zorlansam bile vermişim. Giydiklerinin yakışması aynada gördüğün mükemmel bi his. Bu şekilde motive olabilirsin. Fazla kilon olunca başta çok hızlı veriliyo ama bu süreçte böyle tıkanmaları zaman zaman yaşamamız kaçınılmaz oluyo. Ama çizgini bozmazsan mecbur gidiyo o kilolar başka bi seçenekleri yok :) sabır çok önemli bunu unutma. Şimdi zor geliyo ama 6 ay sonra kendine teşekkür ediceksin. Kesinlikle kendini aşırı aç bırakma sağlıksız diyetler yapma çünkü bu beslenme şeklini sürdürme şansın yok. Midem büyüdü demişsin ama bir süre sonra o da küçülüyo daha doğrusu doyma hissin normale dönüyo. Nasıl şeylerle besleniyosun bilmiyorum ama ben kahvaltıda 2 yumurta mutlaka yedim diğer kahvaltılıklarla birlikte. Yumurta aşırı tok tutuyo ama şu an yiyemiyorum malesef tiksindim yumurtadan bu süreçte:) sebze pek sevmem o yüzden çok yemedim ve sevmediğim bir şeyi yemek için kendimi asla zorlayıp hayattan soğutmadım. Ekmek pilav makarna çok az yedim o da Canım çok çekerse nefsimi köreltmek için. Benim kilo alma sebebim abur cubur bağımlısı olmamdı. Bu bağımlılık beni çok zorladı yalan yok. Dizi film izlerken ellerimin ağzımın boş kalmasına zor alıştım. Ama değdi her zorluğa. Beslenme rutinime alıştıkça ara öğün yapmadım bana ara öğün yaramıyo zaten daha çok acıktırıyo. İyice acıkmadan bir şey yemedim. Acıktığımdan gerçekten emin olduğum zaman da atıştırmadım oturdum öğünümü afiyetle yedim. Tam 3 öğün beslenmeye geçtiğimde sofradan doymadan kalkmadım. Et yemeği varsa mesela doymadıysam 2 tabak yedim ya da yoğurtla destekledim ekmekle değil. Sonra öğünlerimin arasına en az 4 saat koydum zaten anca acıkıyodum böyle böyle derken şu an 2 öğün yiyorum. Bunlar hemen değil aşama aşama olan şeyler bunu unutma. Zaman zaman bütün kuralları bozduğum oldu tabi ki hepimiz insaniz canım çektiyse yedim ne istediysem ama ölçülü. Bozmadığım sadece tek bi kural var sana da tavsiye ederim o da geceleri aç uyumak. Başlarda inanılmaaazzz zorlandım hatta açlıktan ağladığım bile oldu ama şimdi hafif uyumanın ne kadar güzel olduğunu fark ediyorum. Kilo vermemde çok etkili olduğuna inanıyorum. Bir de bol su içmeye dikkat et. Şimdi böyle devam edersen bırak 6 ayı 3 4 ay sonra bile hem bu rutine alışmış olucaksın hem de kendine teşekkür ediceksin. Sadece lütfen sabır.

6 eylül 2020 13:36

3. aynadaki halinin fotoğrafını çek, haftalık veya aylık periyotlarda. kilon değişmiyor ama yine de yağdan kaybediyor olabilirsin.

6 eylül 2020 13:37

4. Çok teşekkür ederim hepinize süslüler, iyi yorumları okurken gerçekten gözlerim doldu. İntermittent fasting yapıyorum o nedenle saatlere dikkat ediyorum fakat erkek arkadaşımla yaşadığım için yemekler full diyet mantığında olmuyor, bu da beni mutsuz ediyor sanırım. Kendisi çok anlayış gösterse de uzun bir süreç olduğu için ortak noktayı bulmaya çalışıyoruz. Gerçekten tekrar hepinize teşekkür ediyorum :)

6 eylül 2020 13:48

5. Nilay Keçeci nin kabak detoksunu deneyebilirsiniz.

6 eylül 2020 15:29