kimseye anlatamadığım şeyler var içimde. bana yol gösterir beni dinler misiniz soruyu cevaba yazmak zorundayım?

1. Çok uzun ve yorucu bir ilişkiden çıktım. 4 ay oluyor ama hala herşey taze içimde dün olmuş gibi. onu ilk Gördüğümde 11-12 yaşındaydım. Sevgilim olduğundaysa 13. birbirimize uzak yerlerde oturuyorduk. Yılda sadece bir hafta belki on gün görüşüyorduk. Bu on yıl böyle sürdü. Senelerce onu bekledim gözüm yaşlı o da beni. Geçen kış bu zamanlarda evlenme teklifi aldım yani 23 yaşımda. Yaşadığım şehre geldi, evlenme teklifini kabul ettim ve biz o gece cinsel birliktelik yaşadık ilk kez. İki gün sonra da kendi yasadığı sehre döndü. Aileler öğrendi, istemem oldu (ailesi beni yıllardır tanıyor, kadının evine kadar temizliyordum) evlenme teklifinden yaklaşık 5-6 ay sonra. Herşey güzel gidiyordu ta ki ailesi işlerin içine girinceye kadar. Herşeye karışmaya başladılar, nişan alışverişim komşularının biryere gitmesi gerektiği için son gün oldu ortada nişanlığım yoktu, istemeye ve alışverişe Çoluk çocuk getirdiler, yüzüm düştü diye suratsız ilan edildim, kayınvalidem olacak kişi ön koltukta oturdu ve arabada otururken bana elini uzattı (öpecekmişim), eve ayakkabıyla almadınız, ailenizin erkekleri kılıbık gibi ve bu tarz aileme kadar varacak bir sürü saygısızlık. Ama en önemlisi nişanlanacağım kişinin bu olanları gördüğü halde suskunluğu hatta beni suçlaması ve sonucunda bana tokat atması, hakaretler etmesi. Ben bu kişiden ayrıldım tabiki bunları kaldıracak değilim ve ayrıldığım için ben vefasız ilan edildim. Annem tamamen iyi niyetle alyans sizde kalsın masraf yaptınız dedi diye köpürmeler, Nişanlığı ve cicek cikolatayı vermek istediğimde çöpe at demeler saygısızlık üstüne saygısızlık. Ayrıldığım için pişman değilim asla ama kendimi bulamıyorum, değersiz hissediyorum. Kim için neler yaptım, ne mücadeleler verdim? Ayrılığın ertesi günü kolundaki dövmeyi sildirip değmezsin diye mesaj atmalar, daha saatler olmuşken ben hasta olmuşken üzüntüden annesi ve teyzesinin kahvaltı keyfi diye fotograf atması. Gerçekten inanamıyorum ben ne yaptım bubları hakettim. Ben nasıl sevdim bu insanı? Nasıl böyle bir hataya düşüp o gece onunla oldum?

5 ocak 2019 17:21

2. Benim çocukluğum, hayallerim gitti. Ben onda kendimi görmüştüm, ona güvenmiştim. Aşık insan herşeye katlanır diyordum ama katlanamazmış. Sevdiği insanın arkasında duramadı. Ben nişanıma saatler kala nasıl bir belirsizliğin içindeyim kadın yok bizi ayakkabıyla almadınız, yok hor gördünüz. o kadar sevmişim ki onu ondan tek bir kelime bekledim. Annesi yalanlar söylerken ailemin benim karşımda öylece oturdu ağzını açmadan.

5 ocak 2019 17:25

3. 4 ay oldu ama ben hergün aynı şeyleri yaşıyorum ve ortak tanıdıklarımızdan duydum kendi evlenecek birini arıyormuş. Artık ona karşı bir sevgi, güven hissetmiyorum. Ama çok kırgınım. Ona mecbur olduğumu düşündüğü için, onu bırakamayacağımı düşünüp bunları yaptığı için.

5 ocak 2019 17:28

4. Süslü belki yol gösteremem ama sana sarılabilsem sımsıkııı sarılırdım. İnsanlar değişir,bunu kabullenmek zorundayız. Lütfen kendini suçlama ve asla asla kendine küsme olur mu? Umarım her şey gönlüne göre olur.

Seni senin gibisi sever elbet bir gün,sıkma canını 💕

5 ocak 2019 17:29

5. Beni o kadar yordular ki uzun bir süre kimseyi sevebileceğimi düşünmüyorum. Yanlıştı baştan beri. Ne aile yapılarımız, ne yaşam tarzlarımız birdi. Ama benim onun için özel olduğumu düşündüm hep. Annesinden, yengelerinden farklı bir değer göreceğime inandırdım kendimi.

5 ocak 2019 17:38

6. Aileme, arkadaşlarıma güçlü numarası yapmaktan yoruldum. Çünkü ağladığımı gören herkes benim geçmişe özlem duyduğumu düşünüyor.ben yaşadıklarımı haketmediğim ve ona güvendiğim için üzülüyorum sadece.

5 ocak 2019 17:41

7. Çok teşekkür ederim 2. Anonim. Öyle yapmaya çalışıyorum. Bir yandan da diyorum ki iyiki vazgeçti benden ve benim kafamı karıştırmadı. Öyle olsa herşey daha zor olurdu benim için.

5 ocak 2019 17:43

8. Süslü ya çok doğru kararı vermişsin . Hayatta her şey geçiyor ne kalıcı ki ? Su an cok yeni diye bu kadar üzülüyosun bence bir de küçüklükten gelen alıskanlık var tabı. Zamana bırak seni gerçekten seven değer veren bi insan çıkıcak karsına . Kimse senden daha değerli değil

5 ocak 2019 18:02

9. Üzülmeyin, daha iyi bir gelecek fırsatı bulduğunuz için sevinin. Bir dahaki ilişkinizde ev temizleme vs gibi hatalara düşmeyin sakın. Ne kendinize ne de ailenize saygısızlığa da izin vermeyin. Geçmiş geçti, üzülmek hiçbir şeyi değiştirmez, sadece sizi hasta eder. Herkesin hayatında hataları ve pişmanlıkları olur, bunu unutmayın.

5 ocak 2019 18:34

10. süslü başından başarısız bir evlilik geçtikten sonra sonunda sevdiği adamı bulup evlenen ve çok mutlu olan bir kadın bana şunu demişti: her şey olması gereken zamanda oluyor. demek ki sizin henüz çok aşık olup evleneceğiniz zaman gelmemiş. ama olması gereken vakitte olacak. asla değersiz hissetmeyin. evinize ayakkabı ile almadınız diye bile çemkirmişler, bunun sizin değerinizle asla alakası yok. ki siz onları eve ayakkabıyla alsaydınız, yaptıkları her şeye güler yüz gösterip kabul etseydiniz dahi bu karakterdeki insanlar sizi yine sevmeyecekti. ileride eşiniz olacak adam size şimdi tokat atmasaydı ileride atacaktı. ve bunların hiçbiri siz hakettiniz diye başınıza gelmiş olmayacaktı. bence üzülmeyin, öyle birinden ve ailesinden kurtuldunuz diye sevinin. eski nişanlınızın tokat atmasına ve ailesinin yaptıkları şeylere boyun eğmediğiniz için de kendinizle gurur duyun.

5 ocak 2019 19:15