kiracı evden çıkarken evi boyamak zorunda mı?

süslüler beş yıldır oturduğumuz evden taşınmaya karar verdik. taşınırken evi boyamak zorunda mıyız? bu arada evde iki kişi yaşıyoruz,hiç sigara içilmedi,duvarlara hiç delmedik,zarar vermedik. eğer boyamak zorundaysak 3+1 eve ortalama ne kadar badana masrafı çıkar.

1. Daha önce hiç böyle bir şey duymamıştım. Kontratta yazmıyorsa zorunda değilsiniz.

14 temmuz 2020 11:29

2. Boyalı aldıysanız evet, biz sıfır eve girdiğimiz için çıkarken boyadık. 6 ay önce taşındık evden, biz de 2 kişi yaşayıp, sigara içmiyorduk hatta ikimizde çalıştığımız için evde bile yoktuk ama boyadık gene de.

14 temmuz 2020 11:30

3. Boyalı aldıysanız boyatmak zorundasınız

14 temmuz 2020 11:30

4. sıfır ve boyalı eve girdiyseniz evet zorundasınız.

14 temmuz 2020 11:31

5. Ortalama 1500-2000 lira tutar süslü, şehrine, büyüklüğüne göre filan değişir tabii.

14 temmuz 2020 11:31

6. Kontratta yazmiyorsa hayir. Ev sahibi cirkeflik yaparsa once depozitoyu alin boya icin kullanacagiz diye sonra boyamadan cikin.

14 temmuz 2020 11:31

7. süslüm eğer duvarlar delindiyse, hasar gördüyse o odalarla sınırlı olarak sizden böyle bir beklenti olabilir. çünkü evi teslim aldığınız gibi teslim etmek zorundasınız, genellikle kontratta yazar bu. tabii ki sizden kaynaklanmayan sebepler bunun dışında kalır. eğer evde hiçbir hasar yoksa - ki siz de öyle diyorsunuz - zorunda değilsiniz.

(link: https://www.evdemimar.com/boya-badana-fiyatlari-hesaplama-ve-belirleme/ şurada) fiyat tarifesi yazıyor, hemen hemen bu civarda tutar.

14 temmuz 2020 11:36

8. Temiz boylamı aldıysanız evet. Ama cogu durumda renk değişikliği yapilmadiysa boyamıyorlar.

14 temmuz 2020 11:44

9. 3+1 evi boyatacaksaniz 2 bin tutat boyarsaniz değıl.

14 temmuz 2020 11:45

10. evi bize ev sahibimizin babası kiralamıştı,evden çıkarken evi boyarsınız gibi bişey söylenmemişti. bizden önce oturan kiracı evin içine ettiğini söylemişlerdi, o yüzden zaten boya ve tadilat yapılmıştı. her ev sahibi gibi evi iyi bakmamızı istemişlerdi. ev de herhangi bi hasar yok,ama bilemedim henüz ev sahibiyle konuşmadık.

14 temmuz 2020 11:50