kocadan soğumak? boşanmak istemek? erken evlilik?

23 yaşındayım. 22 yaşımda üniversiteden mezun olur olmaz, ailemi ve akrabalarımın sen çok küçüksün sakın evlenme baskılarını dinlemeyerek eşimle gizlice nikah kıydım. 4-5 ay aynı evde yaşadıktan sonra birbirimizden çok soğuduk. şuan 1 sene oldu. birbirimize çok aşık, 22 yaşında evlenecek kadar çok sevdiğim kocamdan soğumuş durumdayım. kendime şok oluyorum, neden evlenmişim nasıl karar verip o nikah masasında evet demişim nasıl bu kadar aşık olabilmişim diye. şuan eşimin de bana tahammülü yok zaten. aramızda azıcık bir sevgi kaldı, saygı hiç yok. birbirimizi sevince kültür, karakter gibi konulara gözümüzü kapatmışız resmen. her gün kavga ediyoruz artık çok yoruldum. ama boşanmak bunca şeye rağmen çok zor geliyor. çünkü pişman olmaktan korkuyorum, sen boşanmış kadınsın diyecek toplum baskısından, 23 yaşında boşanmış bir kadın olmaktan çekiniyorum. anne tarafımdaki akrabalarımız çok geleneksel kafa yapısında insanlar. özellikle teyzelerim eşimin maddi durumu iyi olduğu için boşanırsan kerizsin diyorlar resmen. annemle babam da eşim esprili bir insan olup kendini onlara çok sevdirdiği için onun hatalarını görmeyip bana kızıyorlar. dışarda arkadaş olarak iyi anlaşılabilecek esprili ve muhabbeti süper bir insan ama eşine karşı zerre saygısı yok, aşırı kıskanç, çok baskıcı ve ilgisiz bir erkek. işin içinden çıkamıyorum. siz olsanız boşanır mıydınız??

1. boşanırım. Ne kadar erken, o kadar iyi.

16 şubat 2020 14:21

2. Eşini uykusunda boğ annenle babanı da fetöcü diye şikayet et kredi çekip bora boraya yerleş

16 şubat 2020 14:21

3. Boşa gitsin

16 şubat 2020 14:24

4. Evlenirken nasil kimseyi dinlemediysen, bosanirkende kimseyi dinlemeden kendi kararini vermelisin suslu. Ayrica evet 23 yas evlilik icin erken ama hayat kararlarini tek basina alabilmek icin erken degil. Kendin buna karar verilebilicek olgunlukta olmalisin

16 şubat 2020 14:28

5. Ya hemen kendini biraz değiştir evlilik terapisi al anlaşmaya çaba göster, ya da hemen boşa. Ama 1 gün daha kavga ederek harcama

16 şubat 2020 14:28

6. 40 yalından boşanmak da 23 yaşında boşanmanın Ne farkı var anlamadım. Boşanın gitsin yahu sevmediğiniz bir insanla Ne uğraşacaksınız

16 şubat 2020 14:29

7. ailen gelenekselciyse bu kadar ve eşinin maddi durumuna hayranlarsa başta sen küçüksün vs demezlerdi sen de gizlice nikah kıymazdın. çelişiyorsun. troll, geçiniz.

16 şubat 2020 14:34

8. cidden saklı gizli evlenirken ailenizin ve diğerlerinin ne diyeceğini hiç düşünmediniz, hayat saygısız sevgisiz geçerken mi düşünüyorsunuz? valla inşallah trollsunuzdur çünkü ben böyle kezbanlik görmedim.

16 şubat 2020 14:49

9. Anonim 9 olgunluk yaşla alakalı değil yalnız. Aynı senaryoyu 35 yaşında yaşayan teyzem de var, 19 yaşında mantıkla hareket eden kuzenim de.

Saldırma sebepleri büyüdük biz'den ziyade herkes aynı değil olabilir mi acaba?

16 şubat 2020 15:20

10. neden ailenizin evine döneceksiniz ki? çalışmıyorsanız boşanmadan önce bir işe girin, biraz birikim yapın. çalışıyorsanız zaten kendi düzeninizi kurmanız çok zor olmaz. evlenirken gösterdiğiniz cesareti yine gösterin ve kendi ayaklarınız üstünde durun. o zaman kimse sizi ezemez, kendi hayatınızı yaşarsınız, yaşınız da oldukça genç daha, hayat yeni başlıyor, korkacak bir şey yok. ben sizin yerinizde olsam aileme "çok baskıcı, kıskanç, ilgisiz" şeklinde anlatırdım ki hem boşanırken eşiniz sorun çıakrırsa yanınızda olsunlar ve size hak versinler, hem de çok şaşırmasınlar.

16 şubat 2020 15:21