kocam kocam diye gezen kizlar hakkinda ne dusunuyorsunuz?

simdi her yerde goruyorum sevgilisine kocam da kocam diye gezen kizlar var birisine evlensene o zaman yazmislar kiz da bu yasta babam izin vermiyor demis hahsjwjdwjsjsj bu yas evlenilecek yas degilse kocam diye niye geziyorsun? erkeklerin gotunu kaldirmaktan baska bir seye yaramiyor bence kendilerini nimetten sayiyorlar. bunu diyen kizlarin sevgilileri de istisnasiz cirkin oluyor ve hicbir halta yaramiyorlar. birakin kocayi eve paspas olmaz cogu erkek zaten.

1. Bayramda danayi tek basina devirmistir kocammm, once senin ailene gideriz tamam kocam, kendim evde kahve bile yapmam ama kocama su yemegi yaptim falan bu erkekler tam olarak kim de babannemin gencligi doneminden kalmis gibi davraniyorsunuz yakisikli desen degiller zengin desen degiller hicbir numaralari yok

18 haziran 2024 16:13

2. Şuan moda bu diye bunlari diyorlar açıkçası bu kızların gerçek bir kişiliği karakteri yok. Seneye erkolar ölsünnn zevkime bakarım kullanirim sadece akimi moda olsun öyle konuşmaya başlarlar

18 haziran 2024 16:15

3. Geçen duydum da bana da itici geldi. Ben saç ürünlerine bakarken çocuk kıza karım, kız da çocuğa kocam diyordu. Yaşları da küçük. Üniye yeni başlamışlardır. Böyle çok vıcık geldi. Bir de oğlan yavşak gibi karım dediği için de itici gelmiş olabilir. Oğlum öyle konuşup kızın sana nasıl yükselmesini bekliyorsun konuşma şeklini, hareketlerini düzelt diyesim geldi shshsjsj

18 haziran 2024 16:21

4. bir erkeğin ilgisine mazhar olmak ne büyük lütuf bilmiyorsun herhalde bre deyyus

18 haziran 2024 16:50

5. Bizim jenerasyonumuzda (90's) çalışmak, özgürlük,ayaklarının üstünde durmak popülerdi. Mesela diziler buna tepki çekerdi. Şarkılar bu yönde yazılırdı. Reklam karakterleri bile ( özgür kız) bu fikre hizmet ederdi. Büyük oranda da başardık bakın bizim jenerasyona lisans mezunu iyi yerlerde iş sahibi çok kadın var. Son 15 yılda belediyelerde kadın çalışan sayısına hatta son seçimde kadın başkan sayısına. Bu kadının görünürlüğü, özgürlüğü birilerini tahatsız etti çıkıp " işsizliğin sebebi kadının çalışması" bile denildi. Böyle devam ederse toplum değişecek, kadının güçlenmesi ile beyinsiz erkekler zayıflayacak hemen medyaya kocam da kocam pompalandı. Diziler bu fikre hizmet etmeye başladı. Şarkılar evli mutlu çocuklu oldu. Reklamlarda kadınlar bulaşık makinesinin parlak bulaşık yıkamasıyla neşelendi. Komplo teorisi demeyin ama tam olarak bu şişiriliyor. Koluna 5 bilezik takan 20 yaşında kızlar bekar mühendis ablalarına " ayyy hem eşek gibi çalışıyosun hem yokluk çekiyosun beyim ben ne istersem alıyor " demeye başladı.

18 haziran 2024 17:05

6. Daha bundan birkaç yıl önce 80's ve 90's gençleri annelerine küçük ev aleti alan babalarını eleştiriyordu. Şimdi ise anneye süpürge almak, kahve makinesi almak övünülecek bir şey oldu. Çocuk da yaparım kariyerde şarkılarının yerini bu adam benim kocam şarkıları aldı. Kesinlikle bilinçli bir şekilde fonlanan, yönlendirilen bir ataerk güdümü var. Twitterda bile "akademik kariyer diye çürüdüm kuzenim altınlarını takıp kek kısır yapıyor ühühüü" tweeyleri atılıyor. Kimse o küçük yaşta evlenen kızların kocaları olmadan bir yere gidemediğinden, bir şey almak istediği zaman kocasına yalvardığından bahsetmiyor. Neyse burayı okuyan 2000'ler sonrası süslüler lütfen ne olursa olsun bir mesleğiniz olsun çok mutlu bir evliliğiniz de olsa yarın kocanızın ölmeyeceğinin sakat kalmayacağının garantisi yok. İnsan önce kendine yaslanmalı. Sosyal medyada çok mutlu görünen çoğu çiftin ihanetle/şiddetle ayrıldığını görüyorsunuz. Çocuklarınızın size saygısı olması için 2024 senesinde bir mesleğiniz en azından bir diplomanız olmalı.

18 haziran 2024 18:56

7. Tanıdığım evlilik, koca diye yırtınan tüm kadınların ortak noktası aile evinde çok kısıtlanıyor olmaları ve aileden pek değer görmemeleri. Adam akıllı ebeveynlik yapan, eğitime önem veren bir ailenin kızı çok çok aşık olursa belki kocamda kocam diye dolaşır ki o bile zor ihtimal. bir de böyle kadınların çoğunun kapalı olması durumu var. Bu hakikaten araştırılması gereken bir konu. Kendim de muhafazakarım ama bir baş örtüsüyle bakış açısı nasıl bu kadar değisır anlamıyorum. Tabii böyle olmayanları tenzih ederim.

19 haziran 2024 13:13