koku problemi, bu yüzden terleyip kokmam normal mi yoksa doktora mi görünmeliyim çünkü mesela etrafımdaki kişilerden bir koku almıyrorum ?

uzun bir süredir bisikletle hemen hemen her yere gitmenin mümkün olduğu bir ülkede yaşıyorum. tabi yollar dümdüz değil. yokuş yukarı da çok var. havalar ısınmaya başlayınca, bisikletle işe geldikten sonra terlediğimi ve ter koktuğumu farkediyorum. bu arada evden çıkmadan önce duş alıp roll on kullanıyorum. buna rağmen oluyor. o yüzden işe gelince ilk işim hemen tuvalete gidip koltukaltlarımı duş jeli ile yıkayıp, tekrar roll on sürmek oluyor. fakat şimdi ekside bir başlığı okuyorum. kokan insanlarla ilgili. bunlar hiç mi yıkanmıyor tarzı şeyler yazılmış. yani bunları yazan insanların her gün duş aldığını farzedersem, hadi diyelim bisiklete binmesinler ama hafif aktivite yapsinlar, hiç kokmamaları lazım ki böyle yazabilsinler. ben de öyle biri değilim. ay bilmiyorum. doktora gidip kan testi falan yaptırmak bunun için saçma mi olur? bu durumu yaşayan var mi? yani duş aldıktan bir süre sonra hafif aktivite sonrası ter kokusu yaşayan? bu bir sağlık problemi olabilir mi

1. Bence kişisel ya olabilir yani, clinical protection öneririm çok memnunum ben. Sıfır koku.

13 nisan 2023 01:09

2. Benzoil peroksitli temizleme jelleriyle temizlemeyi deneyin süslü.

13 nisan 2023 01:14

3. muhtemelen giydiğin kıyafetlerin malzemesindendir. polyester naylon içerikli şeyler giyiyorsan azıcık terlesen bile leş gibi kokar.

bir bluzum vardı, yazın duş aldıktan sonra ilk kez giydim evden çıktım. sadece 1 saat sonra ölü köpek gibi kokmaya başladım. normalde terim pek kokmaz ama o tişörtü giyince yirmi yıldır banyo yüzü görmemiş gibi kokuyordum. çok acayipti. o günden beri polyester hiçbir şey almam.  özetle kıyafetlerin kumaşı çok etkiliyor.

13 nisan 2023 01:18

4. Ss ben de işe bisikletle gidiyorum 25 dakika sürüyor 6 dakikalık bir segmenti harici yokuş yukarı kısmı yok yani normal düz şehir gibi az çıkışlar inişler oluyor ama çok çok kısa. İnanılmaz deparlı bir şekilde de pedal çevirmiyorum bu bahsettiğim yokuş harici. Ter salgılamıyorum vardığımda kokacak kadar, yazın terliyorum ama alnım terliyor mesela, kol altlarında anti perspirant olduğundan zaten terleyemiyor. Roll on kullanmanıza rağmen kokmanız belki anti perspirant kullanmamanızdan ötürü olabilir. Çok mu iyi bir şey bu ürün tabii ki hayır, ama sosyal yaşamda en konforlu ürün.

13 nisan 2023 01:49

5. Yediğiniz içtiğiniz de etkiliyor olabilir süslü ben ne zaman çok abur cubur ve baharatlı şeyler yesem terim daha hızlı kokmaya başlar. Ama daha sebze ağırlıklı beslendiğimde terlesem bile koku olmuyor

13 nisan 2023 01:58

6. -koltuk altlarinizi liflemiyor veya keselemiyorsaniz koku yapar

-bir milim dahi kil uzamasina izin verirseniz koku yapar

-baharatli yemekler yiyorsaniz ozellikle de hint mutfagi yediyseniz gecmis olsun, bu sekilde beslenince dustan ciktigimda bile kokuyorum

-kiyafetinizi ikinciye giyiyorsaniz koku yapar

-sutyeninizi atletinizi duzenli yikamiyorsaniz koku yapar

-iceriginde polyester olan kiyafetler giyiyorsaniz terleyince kokmamak imkansiz

-asiri deterjan kullanmak da koku yapiyor. camasirlari yikarken cok deterjan kullanmamak, iyice durulamak ve makinede bekletmeden kurulamak gerekiyor.

-montlarinizi ceketlerinizi havalandirmiyorsaniz onlar da kokar, ozellikle de kus tuyu ise.

-regl oncesi naparsaniz yapin hormonlarin etkisi ile teriniz kokar.

13 nisan 2023 02:20

7. -polyester kıyafet giyme

-baharatlı cips,vs yeme

-banyo sonrası kol altlarını vücudun ıslakken karbonat ile ovala

13 nisan 2023 04:19

8. deodorantinizi degistirmeniz lazim benim de normalde koku sorunum yok ama kullandigim belli basli 3-4 tane deodorant harici ayni markaya ayni seriye ait baska bir koku denersem bile koku oluyor cunku hepsi ayni seviyede etkili degil. oncelikle rexona clinical protection evet cok guclu, herkes memnun ama ben biraz korkuyorum terlemeyi onleyen urunlerden. terlemek ama kokmamak istiyorum. o yuzden onerilerim rexona shower fresh, rexona powder dry, dove classic. bunlar roll-on formda degil stick formda olmali. roll-onlar sivi oldugu icin buharlasip gidiyor bir halta yaramiyor stickler de kiyafetlere iz yapiyor ama en azindan etkili oluyor o yuzden mutlaka stick kullanin.

ikinci onerim koltukaltlarinizi liflemek icin antibakteriyel bir sabun kullanin. bildiginiz el icin kullanilan antibakteriyel sabunlari kopurtup koltukaltinizi oyle yikayin. deodorant kullanmaniz bile 24 saate kadar kokuyu onluyor bizzat test ettim etkili olacak mi diye harbiden oldu. cunku koku olusmasi icin bakteri lazim. yikandiktan hemen sonra bile bakteri olusuyorsa demek ki yeterince iyi temizleyemiyoruz, kullandigimiz sabunlar/dus jelleri yeterli gelmiyor. antibakteriyel sabun derdinizi cozecektir. yine cok sik duydugum bir taviye koltukaltlarina glikolik asitli tonik surmem. hem kokuyu baya onluyormus hem de kararma varsa rengini aciyormus. yurtdisindaysaniz bircok markaya sorunsuz erisiminiz vardir zaten ordinarynin devasa salisilik asit toniginu deneyebilirsiniz.

13 nisan 2023 09:42

9. havalar ısındığı için bisiklet sürmenizden dolayı terlemeniz doğal süslü. herkes aynı yerden aynı miktarda terlemiyor. avrupa'da iseniz bunu bir doktora söylediğinizde size güler. koltuk altınıza yapışan değil, daha salaş bluzler tercih edin. ya da sıfır kol atlet gibi bir üstün üzerine yine koltuk altınıza temas etmeyecek hırkalar alın. kokuyu azaltmış olursunuz.

13 nisan 2023 11:52

10. Karbonat sakın sakın kullanmayın + 1000000