kronik candida mantarım varmış bu hastalığı daha önce geçirmiş süslüler bakabilir mi?

merhaba süslülerim. geçen hafta kd uzmanına gittim. test yapıldı kronik candida mantarı ve bakteri çıktı. doktor candimax ve augmentin verdi. bunlara ek olarak neler yapabilirim geçmesi için? eczaneden c vitamini aldım doktor kullanabilirsin dedi. birde aşı olacaktım antibiyotik kullanırken olur mu ki?

1. Newvit probiyotigi doktoruna sor istersen süslü, probiyotik takviyesi öneren de varmış

28 haziran 2021 17:15

2. candida diyetlerini inceleyebilirsiniz süslü. uzun vadede etkin çözüm arıyorsanız bazı yiyeceklerden feragat etmeniz gerekebilir.

28 haziran 2021 17:16

3. Çoğu kişi antibiyotik kullanıyor, benim kuzenim antidepresan ve uyku ilacı kullanıyor düzenli herhangi bir yan etkisi olmadı ilacın

28 haziran 2021 17:16

4. Anonim1 süslüm daha önce sıvı probiyotiği kullanmıştım buna da bir bakıcam teşekkürler <3

Anonim 2 süslüm diyeti duymuştum başka çare yok gibi görünüyor :( teşekkürler <3

28 haziran 2021 17:32

5. Augmentin geniş spektrumlu antibiyotik değil mi ya? Kandidada bu tip antibiyotik önerilmez ki. Ben de kronik durumdayım da 15 senedir ordan biliyorum. Bi hekim görür inşallah sorunu, merak ettim yorumlarını. İlk kez karşılaştım augmentinl, en az 15 doktor gezmişimdir.

28 haziran 2021 17:32

6. Anonüm 4 valla bende anlamadım süslü. Bakteri için verdiğini düşünüyorum ama bakalım :( zaten cildiyeye(?) gitmemi tavsiye etti randevu alabilirsem doktora sorarım. Siz nasıl baş ediyorsunuz yıllardır? Kronik demek sürekli tekrarlayabilir demek değil mi? :(

28 haziran 2021 17:38

7. belirtileriniz neydi suslu? hangi sikayetle gittiniz? cok gecmis olsun

28 haziran 2021 17:39

8. Anonim 5 çok teşekkür ederim süslüm. Ben aslında mart ayında dahiliyeye gitmiştim kasık ve karın ağrım oluyordu. İdrar tahilinde kan ve enfeksiyon çıkınca ürolojiye yönlendirildim ordan da kadın doğum :( daha öncelerde kaşıntı birde idrarda hafif yanma oluyordu. Bu candida mantarı kadınlarda çok sık oluyormuş malesef dikkat etmek lazım

28 haziran 2021 17:49

9. Tabi sürekli tekrarlaması anlamına gelir. Ama ilk kez teşhis konduysa nasıl kronik seninki anlamadım süslü açıkçası. Ben türlü yöntemler deniyorum yıllardır. Kullanmadığım fitil, ilaç kalmadı. Şekersiz ve minimum glutenle beslenme şikayetlerimi baya azalttı. Hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağını karıştırıp tamponla içeri koyuyorum hafif kaşıntı olunca son 5 6 aydır. Baya işime yaradı. Bi de Sebamed intim yıkama jeli iyi geldi bana. Öneren doktor da var uzak durun diyen de, ben yıllarca uzak durdum. Bi gün dedim ki yani ne kaybederim zaten mahvolmuş vajinal floram. Valla işime yaradı sanki. Ama haftada 1 kez falan kullanıyorum. İstersen bi dene şikayetin olursa, araştır karat ver.

28 haziran 2021 18:02

10. Anonim 4 tamam teşekkürler süslü deneyeceğim ^^