kurumsalda çalışmak vs küçük şirkette çalışmak?

kurumsal dediğim anadolu sigorta, başlangıcı 3-3,5 ve 10 yıl deneyimi olan çalışanı 8-9 alıyor. diğeri yabancı bir şirket, yapılacak iş satış. tavan maaş + prim şeklinde. 1 yıldır çalışanlar aylık 16-40 arası alıyor. hangisini niçin seçersiniz?

1. turkiyede soyle bir yanilgi var ki ozel sektor = kurumsal saniliyor. ne yazik ki boyle degil. kurumsal firma diyebilecegimiz bir elin parmaklarini gecmez. hayat zaten pahali, ben olsam kucuk buyuk sirket demez en fazla kazanacagimi secerdim.

21 mayıs 2021 22:24

2. ah a2 sorma. 10yil deneyimim var 4bin tl alamiyorum bile:( yeni is basvurularimda 10bin istiyorum cok geliyor firmalara.

21 mayıs 2021 22:30

3. Bence de ikincisi mantıklı. Üstelik sabit bir mesai yok,ne kadar çalışır satış yaparsan o kadar kazanıyorsun. Fakat çevremde neredeyse herkes tabii ki Anadolu hayatı seçerim daha saygın diyor.

21 mayıs 2021 22:46

4. 16-40 nasıl bur rakam yaa, bu insanlar ne iş yapıyor?

21 mayıs 2021 23:44

5. 1 yil calisip ayda 40.000 kazanmak mi? Sunu anlayamadim, sizin niteliklerinize gore basvurdugunuz isler var biri maksimum 9.000 verecek o da 10 sene tecrubeye, digeri minimum 16.000 tl verecek. Ikinci tarafin parasi tartisma goturmez sekilde daha iyi tabii ki ama detay vermediginiz icin bir o kadar da guvenilmez geldi.

21 mayıs 2021 23:55

6. ikinci iş satış, detayda tavan yazmışım taban maaş + prim şeklinde. istersen satış yapma asgari al, istersen satış yapıp katla şeklinde bir sistem. tabiki satış yapmak gerekiyor yapmayıp taban alayım yatayım değil. ilk aylarda eğitimler var, herhangi bir kota ve üst sınır yok. prime hak kazanmak için aylık minimum satış var, o da 1500 liralık ssatış istoyor. ortalamayı sorduğumda 1 yıldır çalışan iki kişi varmış, biri geçen ay 16 diğeri 40 aldı denildi. 1 yılı doldurunca benzini sizden olmak üzere şirket araç veriyor, galiba polo.

22 mayıs 2021 00:06

7. bu arada satışçıların kazancı genelde iyi olur, primli sistem olduğundan dolayı.

22 mayıs 2021 00:08

8. bu soru kurumsal vs küçük şirket karşılaştırması değil bence.

çünkü verdiğiniz örnekteki kurumsal şirketteki maaşlar çok düşükmüş. diğeri de dediğiniz gibi satış işi. ben satış yapamam mesela, stresiyle uğraşamam, maaşımın belirsiz olmasını sevmem.

22 mayıs 2021 12:25

9. a1 10 yıl ne alanda deneyiminiz var çok merak ettim.

22 mayıs 2021 12:26

10. Süslü ben de anadolu sigortada çalışıyorum 5 yıldır oradayım ve bahsettiğin maaşlara yakın şimdi alıyorum. Sen hangi poziyona başvuracaksın? İş ailesinden kaynaklanan bir fark olabilir.

22 mayıs 2021 18:02