kuzenimin nişanlım için söyledikleri? yargılamadan okur musunuz?

ben üniversitede biriyle tanıştım, daha doğrusu aslında aynı memleketteniz aileler dedeler falan tanıyormuş birbirini hatta kan bağı yok ama akraba sayılıyor evlilik yoluyla. biz bizzat tanışmıyoduk o zamana kadar ama sonra aynı okulda olduğumuzu bilen başka bir akraba söyleyince tanıştık. neyse oraları önemli olmadığı için kısa geçiyorum. ilişkimiz ciddiye döndü isteme söz vs oldu. bir de bizim çok sık görüşmediğimiz bir kuzenim var, bizden yedi sekiz yaş büyük. o nişanlımı ve ailesini de tanıyor. bizim sözlendiğimizi duyduğu zaman benim için ileri geri konuşmuş ben onu farklı sanıyordum ama demek okumuşu da aynı falan demiş. sebep de nişanlım üç yıl önce bir video atmış sosyal medyasına, araçla makas atıyor bir de  tabanca gösteriyormuş ama oyuncak tabanca. ben tabi ki bunu onaylamıyorum, hatta sonradan ona da sordum o zamanlık bişeydi cahillikle yaptım dedi. hatta videoyu hesabından kaldırmış ama telefonunda vardı gösterdi gerçekten de oyuncak olduğunu konuşuyor videoda arkadaşıyla, gülüyorlar falan. yani tamam çocukça ve hoş değil ama üç sene önce olmuş bitmiş bir şey ve şuan mesela araç kullanırken ben hiç o tarz dikkatsiz bir hareketini görmedim. bana anlatan kişinin söylediğine göre nişanlım için de abuk sabuk konuşmuş. yakın zamanda bu kişiyle aynı ortama gireceğiz, ben bu konuştuklarının kulağıma geldiğini bilsin istiyorum. sizce bir kerelik bi şeyle insanları yargılamak ne kadar doğru? ikimiz de iyi bölümlerden mezunuz ve iş hayatına atıldık, kendi halimizdeyiz. karşılaştığımız zaman nasıl bir şey söylemeliyim nasıl davranmalıyım sizce?

1. Sevgiliniz oyuncak da olsa bir silahla güya hava atmış. Sizce bu güven verici bir şey mi? Amacı bir canlı öldürmek olan bir şeyle şov yapmış, yapmakla kalmamış herkese göstermiş vs. Ben böyle şeylerden korkarım açıkçası. Çünkü böyle şeyler bir kerelik gibi görünse de kişilerin iç dünyalarına dair ipucu veren şeylerdir. Kuzeniniz nişanlınızı kınamakta haklı. Siz de kendinize dikkat edin.

26 ekim 2022 22:05

2. Boyle bi sacmaligi bir kere bile yapan birinden kosa kosa kacardim ben valla bazen gercegi gormek icin ustun zekali olmay gerek yok

26 ekim 2022 22:20

3. Şaka olarak yaptığı şey bile o kadar keko ki kuzene hak vermemek elde değil.

26 ekim 2022 22:25

4. Anonim 2, 20 yaşındaymış süslü. Evet ben de hoşlanmadım zaten ama kendim hiç makas attığını görmedim mesela. Silah olayı zaten çocukça ve tek seferlik bişey. Yine de benim ve nişanlımın arkasından bu şekilde uluorta konuşması haklı mı yani sizce?

27 ekim 2022 00:05

5. Bazen buradakiler gençken hiç hata yapmamış gibi konuşuyor, şaşırıyorum

27 ekim 2022 00:06

6. yaptığı hata kişiliği hakkında önemli bir ipucu veriyor diyor diğer süslüler. hadi yapmış diyelim gidip de ortalıkta bunu afişe etmesi red flag. şiddete ve barzoluğa meyli olabilir. 20 yaş küçük bir yaş değil bu arada.

27 ekim 2022 00:11

7. makas atmayı da drift atmak diye okumuşum. hadi silahla şaka yaptı makas atarak da mı şaka yapıyordu? kendi hayatı neyse de başkalarının hayatını bu şekilde tehlikeye atan kişiye güvenmezdim ben. böyle bir şeyi yaptığını duyduğum anda soğurdum ben olsam. bunlar basit hatalar değil.

27 ekim 2022 00:18

8. Benim takıldığım ne çabuk mezun olup iş buluyorsunuz ve üstelik evlilik kararı alıyorsunuz . Levellerde hiç takılma da yık tık tık geçmişsiniz . Neyse nişanlınız yaptığı çok keko bir hareket

27 ekim 2022 00:49

9. 20de yapmış şu an 23sünüz zaten ne farkı var küçüksünüz yine. Evet herkes hata yapabilir de gerçekten uzak durulması gereken barzo insan hareketlerine de hata deyip geçilmez. özenmese niye yapsın? Yapanla da muhatap olmam şahsen. Haberlerde suç işleyen tiplerin böyle fotoları videoları çıkıyor malum. o yüzden kuzenin ön yargıda haklı bence kime desen soğur.

27 ekim 2022 01:01

10. kuzenin bence ikiniz hakkında da çok haklı ya.

savunmaya bak sanki 10 yaşındayken yapmış :d 3 yıl önce şöyle şeyler yapan adam şu an muazzam bir dönüşüm geçirip bambaşka biri olmuştur eminim...

27 ekim 2022 01:27