kuzenimin yaptığı saçma değil mi ben mi haksızım?

kızlar kendime bi elbise almıştım daha hiç giyilmedi dolapta etiketiyle duruyodu. yurtdışından gelen kuzenim çok beğendi dedi ki ben sana ücretini vereyim bunu bana ver ben de tamam dedim. 220 lira elbisenin parası, bir öğrenci için büyük bi miktardı bence. neyse dün amcam, kuzenimin babası bayram harçlığı verdi 100 lira akşam da kuzenim yanıma gelip babam sana harçlık verdi elbisenin parasını ordan al ben ayrıca vermeyeceğim sana dedi. yani bi şey demedim ama sizce bu mantıklı mı harçlık tüm yeğenlere verdiği bi şey amcamın hem de elbisenin parasını nasıl alıcam 100 liranın içinden? kendimi kötü hissettim biraz kullanılmış gibi. anneme söyledim annem de boşver kızım ne olacak falan dedi sizce ben abartıyo muyum üzülmeyr değmeyecek bi şey mi? parasını vermemesini geçtim dalga geçer gibi babam sana harçlık verdi ordan al demesine bozuldum.

1. yurtdışından gelmiş bi de...

ben olsam elbiseyi geri alırdım. bayram harçlığıyla onun ne alakası var ya. çok yakın olduğunuz bi kuzeninizse ayrı bi şey ama soruyu sormanızdan öyle olmadığını anlıyorum.

22 ağustos 2018 14:10

2. Harçlık ayrı kıyafet ayrı o zaman bende gideyim babamın harçlık verdiği kuzenlerimin dolaplarında bir şeyler toplayayım ? Çok saçma bence de vermeyin kıyafeti illa verecekseniz babasının vermediği 120 lirayı da isteyin

22 ağustos 2018 14:12

3. O ne ya.. kendi parasından 20 euro verse denk zaten. Sakın elbiseni verme, senden önce arkadaşım istemişti o giyicek, kıramam onu de ya da karar değiştirdim ben giyicem satmıyorum de. Haksız değilsin süslü. Büyütmüyosun da. İnsanlar hatta daha çok akrabalar insan kullanmaya bayılır zaten..

22 ağustos 2018 14:12

4. Tamam 120 lira daha vermesi gerektiğini söyleyin

22 ağustos 2018 14:13

5. git al bacım elbiseni.

hemen şimdi gidip almazsan, şimdi hakkını yedirirsen;

ömür boyu aklına geldikçe içine dert olacak, ömür boyu içinde ukte kalacak, yapacak hiçbir şeyin de olmayacak.

git sakin sakin al elbiseni. evde de bulamayacağı bir yere kaldır. aynı yüzsüzlükle tekrar gelip alamasın.

bize anlattığını gibi anlatırsan ailedeki herkes arkanda olacaktır. hiç merak etme.

22 ağustos 2018 14:16

6. Yani sırf kan bağı var diye şöyle insanları hayatımızda tutmamız gerekiyor ya. Pes diyorum. Elbisenizi vermeyin. Bir de üzerine yaptığının görgüsüzlük olduğunu söyleyin. Gerekirse tüm aileye anlatın. Rezil edin. Sinir oldum sabah sabah.

22 ağustos 2018 14:17

7. Git geri al elbiseni. Bundan sonra da araya mesafe koy. Böyle insanlar ne kadar uzak o kadar iyi.

22 ağustos 2018 14:20

8. saçma net. bir daha böyle bir şeyi önermezsiniz artık. ben arama mesafe koyardım hemen, eskisi gibi olamazdım çünkü resmen sizi kullanmış. bir de yurtdışından geliyor yani, yuh..

22 ağustos 2018 14:21

9. Kesinlikle elbiseni geri almalısın alttan alacak bi durumun yok, hep böyle dağdan gelmiş gibi davrananların karşısında diğerleri alttan alıyor onlar da rahat rahat görgüsüzlüklerini yapmaya devam ediyor. Lütfen izin verme buna, git elbiseni al senin o.

22 ağustos 2018 14:40

10. Cevap yazan herkese katılıyorum. Be yaptığını da söylersin umarım merakta kaldım :d

22 ağustos 2018 15:00