madecassol alerjisi yaşayan var mı?

iyi geceler kızlar, 3 gün sonra nişanım var ve bugün biraz bakım yapayım dedim. sabah kil maskesi uygulamıştım, 2 saat önce falanda cildim nemlensin biraz diye madecassol ve gözaltı kızarıklıklarıma iyi gelsin diye advantan sürdüm. cilt kremi emdikçe burnum, anlım ve yanaklarım kızarmaya ve hafiften yanmaya başladı. gözaltlarımda hiç bir sıkıntı yok, daha önce böyle bir şey deneyenimleyen olduysa eğer cildi soymadan ne yapabileceğimi söylerse çok sevinirim. hafif ölçekli yanık gibi kırmızı ve kızarıklıklar şişmeye başlamışlar

1. 2. Süslü evde kortizonlu krem var, sabaha geçmezse eğer ulaşabilirsem bir cildiyeciye yoksa kortizonlu krem sürüp geçmesini bekleyeceğim.

Teşekkür ederim

6 şubat 2019 01:31

2. Benim çok ciddi madecassol alerjim var. Çok ufak bir bölgeye uyguladığım halde İlk birkaç kullanışımda yüzüm kızardı, biraz şişti ve döküntü oldu ;ama ondan olacağını düşünemedim. Sanırım 3. Ya da 4. Kullanışımda yüzüm davul gibi şişti ve 1 hafta iğne yemek zorunda kaldım. Yüzünüzü hemen yıkamanızı ve mümkünse gidip alerji iğnesi yaptırmanızı, madecassolu de hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim.

6 şubat 2019 01:35

3. benim de madecassol alerjim var. geçmiş olsun süslü

6 şubat 2019 01:42

4. Kortizonlu kremi azıcık kullanın ve bir haftadan fazla kullanmayın demeye geldim

6 şubat 2019 01:44

5. Kortizona hemen başlamayacağım, önce bir durum değerlendirmesi yapayım sonrasında bakıcam. Daha önce bölgesel kullandım ama böyle bir reaksiyon oluşmamıştı, herkese tavsiyeleri için teşekkür ederim

6 şubat 2019 02:14

6. Bende madecassol aldım bepantolle karıştırıp sürecektim şuan korktum

6 şubat 2019 06:40

7. Ben de normalde sivilce lekelerime kullanıyordum hiçbir şey yapmadı ara verdim sürdüm dün gece inanılmaz cildim reaksiyon gösterdi yanmaya, kızarmaya, kaşınmaya başladım ve sürdüğüm yerler kıpkırmızı leke kaldı bolca soğuk su ile yıkadım yattım sabah uyandığımda o hali gitmişti ama hala geriliyor ve acıyor bence bu krem yüze sürmek için hiç uygun değil en azından uzun süre kullanmak için değil.

29 mart 2020 12:12

8. Benim de madecassol alerjim var. Evet madecassol alerjisi diye bir şey var. Sürdüğüm bölge tam madecassol kremi sürdüğüm şekilde kızarıp kabarıyor. Çoğu cilt problemine iyi geldiği söylenen bu kremi dermatologlar yazmayı çok seviyor. Sizin de alerjiniz olabilir, dikkatli olun. Kızarma, kaşınma, yanma gibi etkiler görürseniz derhal kullanmayı kesip dermatoloğunuza bildirin.

13 mayıs 2020 02:45