Kime göre neye göre? Herkes seninle aynı fikirde mi etradındaki? Doğru makyajı yapıyo musun?
Ek olarak maalesef herkes standartlara güzel değil, olmak zorunda da değil. Fiziksel olarak beğenmiyosan kendini, beğenemiyosan başka yönlerinle kendini doyurmaya bak. Ne kadınlar var sen ben dönüp bakmayız suratına, ama havasıyla, kültürüyle, sohbetiyle herkesi pervane yapar etrafındaki..
Makyaj olarak ne yapıyorsun süslü? Hangi ürünler? Uygulama? Bazıları yüzünü kötüleştirecek şekilde makyaj yapabiliyor
Ürün derken marka değil yani ürün ismi olarak dedim 😁 mesela zorla kendine eyeliner çekmeye çalışan bir kitle var.(birkaç yıl önce ben.)
Makyaj öncesi :kaş şekliniz, cildi nemlendirmeniz,dudak peeling. Makyaj öncesi cildin pürüzsüz olması, makyajı tutması önemli.
Diğer arkadaşların dediği gibi kullanılan malzeme. Ve beklentiniz.size benzeyen, makyajını beğendiğiniz kişiyi taklit etmeyi deneyebilirsiniz. Ben saç olayında bunu denedim ve başarılı oldum. Sadece saçımı doğru yerden ayırmayı bulduğum için ifadem bile değişti. Küçük dokunuşlar çok fark yaratıyor.
Benzediğin bir ünlü varsa onun tekniğini kullanabilirsin. Ürünler iyi veya kötü. Önemli olan nasıl uyguladığını. Belki yanlış uyguluyorsunuz.
Örnek yanlış bir kaş modeli gibi. Farı göz şeklinize göre uygulanamaz gibi. Allığı yanlış renk yanlış bölgeye uygulamak gibi gibi.
Aynen ayna karşısına geçin. Allığı farklı farklı dene. Göz makyajını aynı şekilde. Hangisinden Memnunsan öyle devam et. Mesela ben ısrarla gözüme kalem çekerdim. Kuyruk yapardı. Onun yerine dağıtarak uyguladığımda daha güzel bir görünüm elde ettim. Eskiden şeftali allık kullanırdım. Şimdi daha kiraz renklere yöneldim.
makyaj çirkin birini güzelleştirmez ki. yüz hatlarınız kötüyse yapacak bir şey yok estetikten başka.
Yüz şekliniz, cilt alt tonunu ne. Size benzer birini bulup öneride bulunmak istiyorum. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Gözleriniz çok mu küçük neden hicbir makyaj şeklini yakistirmiyorsunuz. Her göz tipine uygun eyeliner ve far sürme teknikleri var bir araştırın. Deneme yanılma yoluyla size yakışanı mutlaka bulursunuz :)
Kare yüze en çok yakışan makyajlardan biri kesinlikle canlı tonlar ve eyelinerdır. Dikkatleri de yüzünün orta bölümüne çekmelisin. Kare yüz makyaj hileleri ile; mesela rujunu sürerken üst dudağını daha belirgin sürmen ve dolgun göstermen şart.
Bu benzeri bilgi dugun. Com adresinde var. Hatta Adriana lima kare yüzlü. Yüzümü oval yaptığı taktiği orada var. Ben olsam kendimi Adriana limayı örnek alır ona göre makyaj yapardım. Kare yüzlüler kakül yakışırmış. Çok kısa saç uygun değilmiş.