memleketle dalga geçmek. aşağıda görmek?

arkadaşlar iyi akşamlar. iş sebebiyle muhattap olduğum birisi uzun süredir doğup büyüdüğüm memleketimle dalga geçiyor. sırf bana böyle değil ege bölgesi hariç diğer bölgelerin insanlarını aşağıda görüyor çok ağır konuşuyor. hatta ege’nin de çoğu yerinin insanını dışlıyor. örnek vereyim ben bir kaç sefer yurtdışına çıktım ama çeşitli nedenlerle beğenmedim bunu ifade ettiğimde “ee tabi bir yozgat değildir sana orası, ne gördüysen onu arıyorsun” dedi. ben yozgat’lıyım 19 yaşımda ankara’ya geldim okula şuan 29 yaşındaydım yani ankara yozgat çok fark yok tabi de. neyse konudan çıkmayım ben bana böyle konuştuğunda bu adama nasıl cevap vereceğim bilmiyorum çünkü hazır cevap değilim. sizden replik istiyorum. verilebilecek cevaplarınızı yazar mısınız? teşekkür ederim.

1. Süslü cevabım yok, egeli linci de yemek istemiyorum ama çoğunluğu böyle ege bölgesinin he deyip geçince de iyice abartıyolar

28 ağustos 2019 22:20

2. Ahahahhaah onun o burjuva sandığı götüne öyle bir bakıp sırıtırım ki asaletine sarılıp ağlamaya başlar

28 ağustos 2019 22:21

3. izmirli mi? bir takım izmirlilerde oluyor bu izmir dışındaki tüm insanları aşağılama huyu.

bir şey olunca ciddi bir ifadeyle; tabi sen kraliyet ailesinden geldiğin için... vesaire diyebilirsiniz.

28 ağustos 2019 22:26

4. Ay süslü direkt sal ne uğraşıyorsun ya. 29 yaş için fazla gerizekalı değil mi ? Fazla ergen bence.

28 ağustos 2019 22:28

5. dostum yozgatı övse miydi yozgat yani... yozgat duyarı kastırma bize bi zahmet.

28 ağustos 2019 22:29

6. İnanın artık tahammül sınırlarını aştı. Kendisi nereli bilen yok bu arada bizler hep İzmirli sanmıştık çünkü tam bir İzmir aşığı bende çok beğenir mümkün olsa yaşamak isterim ama bunun ki başka İzmir olmasa nefes alamazmış gibi. Neyse bir gün yedi göbek İzmir’li biri ile aynı ortamdayız işle ilgili açıldı tabi muhabbet her neyse bu atadan izmir’li kişi bizim manyağın asla izmir’li olamayacağını bir izmir’linin kesinlikle bileceği çoğu şeyi bilmediğini söylemişti. Belki iç ege’den olabilir kaldı ki izmir’li bile olsa adap edep bilmedikten sonra neye yarar medeniyeti? Geçen bir çocuk işe başladı bize buda görmüş ekmek yemekten şişmiş, kara kuru, taşralı yeni başlayan diye betimliyor çocuğu.

28 ağustos 2019 22:30

7. anonim 6 Yozgat’ı övmesin. Ama insanları yetiştiği doğduğu yer ile kendince aşağılayamaz değil mi?

anonim 5 evet 29 yaşındayım ama bu mobbinge maruz kalıp cevap veremiyorum diye üzülmek neden beni gerizekalı yapıyor?

28 ağustos 2019 22:33

8. Ben  gerçek hayatta kulak misafiri olmuştum  ; iki kadın konuşuyorlar ama hiçbirinde Türkçe bakımından bi bozukluk yok hepimiz gibi konuşuyorlar İşte . memleketler neresi muhabbeti yapılırken kadın köyde büyüdüğünden filan bahsediyordu diğer kadın da hafif üstten bakar gibi konuşuyordu ay köy mü ben bilmem ki filan gibi şeyler söyleyip. Köyde büyüdüğünü söyleyen kadın dedi ki senin köyün Yok mu? Kadın da Yok şekerim gibi bir şey dedi. Köyün yoksa çingensindir belki de dedi kadın kalakaldı böyle sjjdjdjdk

Kendisi çok metropol bi yerde mi büyümüş ? Büyüdüyse de hakkı yok da aman muhattap almayın cidden ergen kafalılar her yerde.

28 ağustos 2019 22:33

9. gerçek izmirlilik bu değil işte :)

dışlayın gitsin :) zirvede yalnızlığını yaşasın garibim :)

iş hayatında böyle ne enteresan tiplerle uğraşıyoruz :)

28 ağustos 2019 22:35

10. Anonim 4 neden yozgat’lı olunca gördüğümüz herşeyi beğenmek zorunda mıyız? Paris’e gittim beğendim ama Münih’i beğenmedim. Amsterdam’ı çok sevdim. Barcelona’yı abartı buldum olamaz mı? Fikrimi beyan etmeye neden hakkım yok sizce? Neden haklı?

28 ağustos 2019 22:37