merhaba. öncelikle hassas bi dönemden geçiyorum ne olur bunu göz önünde bulundurup yazar mısınız🙏🏼  ?

ben bezmialem’de yarı burslu diş hekimliği okuyorum. 3. sınıfa geçeceğim. çok severek ve isteyerek tercih ettim ve okula girdiğim sene ücretler çok daha makuldü ve kafamda artı eksileri düşününce yarı burslu okumak mantıklı geldi. fakat özellikle bu sene diş hekimliğinden bir tık soğudum. yani yerine istediğim başka meslek de yok ama istediğim bu da değil gibi hissediyorum. kafam çok karışık, meslek anlamında ne istediğimi hiç bilmiyorum kaybolmuş sıkışıp kalmış hissediyorum. okulu bıraksan ne yapacaksın diyorum kendime onun da cevabı yok. bazen aklıma alakasız ama devlet üniversitesinde bi bölüme geç gibi fikirler geliyor eczacılık vesaire ama onu da istemiyorum. okul ücretleri çok zamlandı ve malzeme parası da inanılmaz boyutlarda, bunlar da beni soğutuyor bölümden. ailem anlayışlı ama bu külfeti sırtımda ben de taşıyorum, onlara hep borçluymuşum gibi berbat bi his. sanki yapmak istediğim sıçmak istediğim hataları bile bana yaptırmıyor bu his, çünkü onlara “harika” bi evlat olma borcum var. ölene dek. çok boğuldum bu hislerden sabahtan beri ağlamamı durduramıyorum. 18 yaşındaki benin 21 yaşındaki bana neden diş hekimliğini seçtiğini söylemesini isterdim çünkü ne motivasyonla seçmiştim hakikaten şu an algılayamıyorum. sanırım biyoloji ve insanlara yardım etmeyi sevdiğim için. ama şu an gerçekten hayatta be istediğimi bilmiyorum her şeyi bırakıp kaçasım geliyor kim suçlu bilmiyorum. böyle hissedip içinden çıkan birilerinin tavsiyesine ihtiyacım var. etrafımdaki kimseye bu denli köklü hisleri açıklamaya hazır hissetmiyorum o yüzden tanımadığım birilerine sormak istedim. şimdiden teşekkür ederim.

1. Bence iyi bir bölüm sabret ve bitir

Hemen iş bulursun

25 temmuz 2022 21:23

2. Bu dönemde çok normal böyle hissetmen yalnız değilsinz süslü. Ekonomik durumlar hepimizi belirsiz bir bilinmezliğe sürükledi. Ne yapsak yetemeyecekmişiz gibi. Ama şöyle düşün zaten 2 yılın kalmış okulunu bitirmeye. Sil baştan başlamak daha masraflı olabilir senin için ekonomik yönden bakarsan. Okulu bitirdiğinde gerçekten güzel getirisi olan bir bölümde okuyorsun. Ailenin emeklerinin karşılığını elbet verebilirsin. Ama duygusal olarak bölümden soğumana inan bir şey diyemem. Belki ekonomik olarak düşündüğünde soğuma yaşamışsındır. Umarım bu çıkmazı kendi içinde çözebilirsin. Sorunu biraz içinde yaşadıktan sonra mutlaka ailen ile bu konuyu oturup konuşmanı tavsiye ederim. Hissettiklerini yaşadıklarını açıkca söylediğinde elbet onlarında çok yardımı olacaktır bu durumda.

25 temmuz 2022 21:25

3. Soru sahibi 3. Sınıfa doğru böyle hissetmeniz çok doğal. Siz şanslısınız ki diş hkimliği gibi güzel ve geleceği olan bir bölümde okuyorsunuz. Hislerinize güvenin, insanın düşünceleri öyle 2-3 yılda değişmez 18 yaşında bu bölümü yazdıysanız elbet makul bir sebebiniz vardır herkes sizin gibi güzrl bir bölüm de okumuyor. 2 yıldan sonra böyle senepsiz yere okulu bırakıp sil baştan başlamayın. Ü

25 temmuz 2022 21:46

4. O okulu bırakıp işsiz kalinca çok kafana vurursun ben naptim diye.

Bu ülke bi buhranla her şeyi bırakip hayallerinin peşinden gidebileceğin bi ülke değil

25 temmuz 2022 21:51

5. Okulu yarılamak, sona gittikçe yaklaşmak evlilik kararı vermek gibi. İnsana ne yapıyorum ben, doğru mu, yanlış mı gibi sorgulamalar yaptırıyor. Ben bu dönemimde ben öğretmen olmayacağım, vazgeçtim diyip 7-8 sene başka işler yaptım. Sonra öğretmen olma hayalimi hatırlayıp 30 yaşında öğretmenliğe başladım. Manevi tatmin buradaymış benim için. Yaşadığınız kafa karışıklığı çok normal, ben de bölümünüze devam edin diyorum. Hepimiz maddi açıdan çok kötü günler geçiriyoruz ama elbet geçecek. Ayrıca ömrünüzün sonuna kadar borçlusunuz diye bir şey yok. Onlar sizin ebeveyniniz ve elbette size bir gelecek sağlayacaklar. Bunu bu kadar dert edinmeyin ama karşılıksız da bırakmayın elbette. Yani dengeli bir sorumluluk hissetmek lazım. Yoksa anksiyeteye dönüşüyor. Başarılar diliyorum ve umudunuzu kaybetmeyin, geçecek bütün bu kafa karışıklığı, mümkün olduğu kadar akışına bırakın. <3

25 temmuz 2022 22:00

6. Evet etrafımda 2 yeni mezun vardı 2 si de hemen iş buldu biri 10k ile başladı

25 temmuz 2022 22:05

7. Arkadaslar maalesef ki diş hekimliği eskisi gibi dışarıdan pasparlak, kazançlı görünen bir meslek değil. Okula başladığımdan ve mezunları gördüğümden beri bu gerçekle de yüzleştim. Okula başlarken ben dde bu konuda çok ümitliydim ama o da kalmadı pek. Yani okurken tonla para döküyorum, iş olanakları eskisi gibi değil oldukça zorlu, ve hayatımın anlamı bi meslek de değil( o meslek ne ben de bilmiyorum) böyle hislerle başbaşayım. Boşuna okuyorum gibi bir his okul olmuş 70 bin tl %50 burslu hali bu. Malzemeler zaten anamızı ağlatıyor. Ne giyeceğe para harcamaya yüzüm kalıyor ne de 6 senedir kullandığım telefonumu değiştirmeye. Aileme hissettiğim durum da ayrı yük.

Yanıtlayan herkese teşekkür ederim yine de.

25 temmuz 2022 22:11

8. Süslü 1 senedir çalışan bir diş hekimi olarak yazayım. Ben çıkınca cok kolay iş bulacağım çok güzel paralar kazanacağım diye okudum bu bölümü ama beklentilerim karşılanmadı maalesef. Ben hekimlik yapmak istediğim için sectim bu noktada mesleki tatmini cok yüksek ama su an düşünüyorum diş hekimliğini bırakmama neden olacak tek şey yurtdışına gitmemi sağlayacak bir bölüm olurdu çünkü hala çok değerli bir meslek

25 temmuz 2022 22:17

9. Bırak bırak da mezun olduktan sonra 2 sene iş arayıp 3. Senende asgari ğcretle başlatsınlar seni hem de 3 aşamalı mülakatlar ile

25 temmuz 2022 23:00

10. tüm diş hekimleri dus kazanıp uzmanlık mı yapıyor? ayrıca çalışıp kazanman gerekiyorsa  oturur çalışır kazanırsın veya kazanamazsın mesleğini yapmaya devam edersin. türkiye artık öyle bir hal aldı ki hiçbir mesleği okumak kolay değil. okurken kolay olanın derdi okuduktan sonra başlıyor en iyi üniversitelerde mühendislik okuyanlar bile zar zor iş buluyor diş hekiminin iş bulma sıkıntısı onun yanından bile geçemez. tıp doktorları desen ömürlerini adıyolar mesleğe, o kadar emekle bitirdikten sonra tusu kazanamasa neredeyse bir hiçler. kazansa zaten aldığı maaşın elle tutulur bi noktaya gelmesi yine bi beş on yılı buluyor. öğretmen olsan ne yapıcaksın kpss ye mi gireceksin hadi girdin diyelim onun da garantisi yok, ezcacılık desen küçük şehirlerde bile zar zor eczane açılıyor artık onun da kolayı kalmadı. kısacası maalesef ki türkiyede artık bir meslek icra etmek zor zaten. içinde bulunduğun psikolojiyi anlayabiliyorum hatta okumaya devam edersen seneye ve bir sonraki sene de gittikçe artarak zorlanacaksın, ama er ya da geç zorlanmayacağın bir meslek yok. bence önce bunu kabullen daha sonra ne yapmak istediğine karar ver.

26 temmuz 2022 00:49