mezuna kalıp başarmış süslüler yetişiniz lütfen?

stresin tavan yaptığı dönemdeyim gerçekten aranızda mezuna kalıp çok yükseklere çekmiş süslüler var mı umut olması açısından? kimsenin çok iyi beklemediği ama emeğiyle şaşırtıcı bir sıralama yapmış süslüler, iyi ki mezuna kalmışım diyenler lütfen azıcık motivasyona ihtiyacım var :(

1. İlk girdiğimde 212 bine girdim ygs’ydi o zaman ismi.Diğer sene Tyt’de 90 bine çekmiştim ve tyt’de hiç 4 işlem yok gibiydi.Vardı ama onu da problem içinde sordukları için çok uzun gelmişti sorular

19 mayıs 2020 11:20

2. Valla süslü çok haklısın bu dönemde stres olman çok çok normal ama iyi düşün iyi olsun. Ben de mezuna kaldım ilk senemde türkçe sosyalden girmiştim sadece epey yüksek bir sıralama aldım gençlik işte son anda neden tm'den girmedim ben sözel bölüm istemiyorum diye sadece boğaziçi'yi tercih ettim tutmadı tabi. Tm'ye hazırlanırken kimsenin benden ümidi yoktu nedense erkek arkadaşım vardı ailem ayrılmamı istiyordu bu kızdan bir şey olmaz modundalardı. Fakat sonra ingilizce hem de çok güzel bir bölüm bölümü iyi bir vakıf üniversitesinde tam burslu kazandım. İlk başta çok ağladım çok uzak nasıl gidicem diye sonra gittim her gün gittim hatta arkadaşlarım oldu eski erkek arkadaşımdan ayrıldım. Yepyeni biri oldum üniversite çok ufkumu açtı. Hocalarım beni çok sevdi, yazın çok iyi bir şirkette staja kabul edildim hem para kazandım hem cv'im doldu. Kısaca benim hayatımda en en doğru verdiğim karar buydu. Şimdi ingiltere'de yüksek yapmayı planlıyorum mesela ortalamam çok iyi hocalarımın hepsi referans oluruz diyorlar. İlk sınavda bir yete yerleşsem eminim bunlar olmayacaktı. Bölümden değil yanlış anlaşılmasın ilk sene kavak yelleri oluyor biraz bir senede bile çok büyüyor insan. Şimdi zamanında giren ve aa sen giremedin tabii ben erken mezun olucam diyen insanlar hala birinci sınıftan derslerini alıyor mezun olmalarına en az 1-2 sene var. Demem o ki ilk sene çok üzüldüm pişman oldum yaşıtlarım üniversitedeydi fakat şuan olduğum yerden çok mutluyum umarım senin içinde böyle olur🌸

19 mayıs 2020 11:28

3. ilk sene lys'ye girmedim bile. mezun senemde 10k yaptim. herkes şok olmuştu.

mezuna kalmak asla kötü bir şey değil. şimdiki aklım olsa boşuna yakınmazdım mezuna kaldıgım için. bir sene kalsaydım keşke dediğim oluyor ama stresini çekemezdim muhtemelen. dolu dolu bir sene geçirdim stresli evet ama liseden 3 ay sonra üniversiteye başlamak bence balıklama atlamak oluyor. üniversiteye 17 yaşında giren insanlar var. ben çok çok erken olduğunu düşünüyorum ve sınıf arkadaşlarım çok çocuksu geliyor gözüme özellikle erkekler. hala liseli gibi olanlar var. bu yaşlarda 1 yıl bile çok fark ediyor.

1 sene mola verdiğim için, ne istediğime iyice karar verdiğim için ve bu yolda çalıştığım için çok mutluyum. bölümümü de çok seviyorum mesela ilk sene girdiğimdeki hedefimi kazanmış olsaydım çok mutsuz olacaktım. çünkü o bölümün şu an bana hiç uygun olmadığını görüyorum. mezun senemde bol bol araştırma yapma fırsatım oldu. emin oldum.

üniversite sadece akademik eğitim değildir. her açıdan sizi etkileyecek, size bir şeyler katabilecek bir yer. olgunlaşıp, kafa dinleyip girmenin faydasını çok gördüm. mezuna kalmış bölüm arkadaşlarım da benimle aynı fikirde.

bunu kötü bir şey olarak görmeyin. ikinci bir şans olarak görün hatta. benim hayatımda verdiğim en iyi kararlardan biriydi asla pişman değilim aksine mutluyum. umarım hepiniz istediğiniz sonuçları alırsınız stres yapmayın geçecek. bol şans <3

19 mayıs 2020 12:03

4. Süslüm öncelikle çok şanslısın. Çoğu kişi motivasyonunu kaybetti bu dönemde ve bu yüzden seneye bıraktı, şu an çalışmaya asılan kazanır. Zorlayan konular da çıkarıldı ve inanılmaz kolaylaştı.

Ben zamanında ilk 20kya giremedim, tıp için mezuna kalmak istiyordum ama aile zoruyla mühendislik yazdım. O sene benim durumumda olup mezuna kalan bütün arkadaşlarım tıp kazandı ve şimdi mükemmel bir hayatları var. Mezun seneleri psikolojik olarak çok zor geçmiş ama şu an hepsi gezme tozmada valla, benim kadar bile hatirlamiyorlardir :d her şey güzel olacak süslüm rahat ol sen

19 mayıs 2020 12:52

5. 76k sonraki sene 24k sayısal umarım emeklerinim karşılığını alırsın 💖

19 mayıs 2020 12:59

6. tm ilk sene 5bin küsür, ikinci sene 400lerde

19 mayıs 2020 13:06

7. Ben mezuna kalmadım aslında, ilk girişimde bir okulu kazandım ama sadece 2 ay gittikten sonra bana uygun olmadığını anlayıp bıraktım. Kendime çok istediğim bir şehirde hedef belirledim, hedefin çok ama çok önemli olduğunu düşünüyorum ilk girişimde öylesine girmiştim çünkü. Dilciyim, 416 dan 440’a çıkardım puanımı ve istediğim yere gidip Harika bir üniversite hayatı geçirdim :) lütfen stres olma süslüm daha ne sınavlara gireceksin hayatın boyunca

19 mayıs 2020 13:43

8. 13k'dan 3-4k'ya çektim. herkes zaten sıralamam yüksek olduğu için mezuna kalmamam gerektiğini düşürebileceğimi söylüyordu ama ben kendime inandım

19 mayıs 2020 14:18

9. mf'ydim

19 mayıs 2020 14:19

10. tmde 68 binden 3 bine çektim. ben isterseniz yapabileceğinizi düşünüyorum :) bu işin sırrı bol bol deneme

19 mayıs 2020 14:49